Viime päivinä ollaan treenailtu kaikkea pientä tyttösten kanssa. Stepsu on tehnyt seuraamista, ja se onkin kyllä kokenut melkoisen takapakin treenaamattomuudesta. Edistää nimittäin ihan koko ajan, enkä saa sitä millään taaksepäin. Asenne on periaatteessa ihan kiva, mutta paikka jatkuvasti väärä. En tiedä, olenko nyt vaan herkempi tälle, kun olen treenannut enemmän Fisun kanssa joka ei edistä yhtään, vai onko oikeasti niin huono kuin miltä tuntuu. Luoksetulon stoppia ollaan tehty pitkästä aikaa, ja siinä Stepsu puolestaan on yllättänyt positiivisesti. Se on nimittäin tehnyt ihan kohtalaisen hyviä stoppeja useamman!! Tänään kokeiltiin myös uutta hyppy-ohjattua ja siinä kierrosta kaikki asennot, ja se ISTUI!!!! 

Fisu on tehnyt vauhtiluoksetuloja lyhyellä ja pidemmällä matkalla. Seuraamisessa ollaan nyt pureuduttu sivuaskeleisiin, lähinnä vasemmalle ja taakse. Oikealle toimii jo hienosti. Maahanmenoja ollaan tehty myös hieman vaihtelevalla menestyksellä, kotona sisällä joku päivä teki aivan mahtavia maahanmenoja, ja tänään taas ulkona oli aika huonoja. Noutokapulan nostoja ollaan myös tehty, takaakierto toimii jo oikein hienosti ja varmasti, mutta itse nouto on kyllä kärsinyt tästä, eli nyt ennakoi taas tosi voimakkaasti kapulan pudotusta. Hyppykiertonoutojuttua ala uudet evl-säännöt Fisu kokeili myös, mutta vain kierron ja hypyn osalta. Hyvin toimi :)

Eilen illalla käytiin BATin vapaavuorolla aksaamassa, tai oikeastaan tekemässä vain puomia ja keppejä Fisun kanssa. Huomaa, että nämä suuritöisimmät esteet vievät tässä vaiheessa lähes kaiken treeniajan, tylsää sinänsä mutta pakko ne on opettaa huolellisesti nyt ettei tarvisi korjailla sitten myöhemmin... Aloitettiin kepeistä, laitoin nyt kujan vähän leveämmäksi kuin mitä on ollut, niin että melkein mahtuu juoksemaan suoraan vaan läpi. Keskityttiin nyt keppien hakemiseen, eli 90 asteen avokulma ja umpikulma oli ohjelmassa, molemmat yhden hypyn kautta. Avokulmassa ei mitään ongelmaa, hakee tosi kivasti, umpikulma on Fisulle selvästi vaikeampi, ja pari kertaa yritti hyppiä ohjureiden yli. Jättäydyin suosiolla aika kauas kepeistä itse, ja annoin Fisun aivan itse keksiä, mistä sinne kepeille pääsee sisään. Keppien jälkeen tehtiin puomia, ylösmenolla oli muurinpalikka taas 3. poikkipuun kohdalla kontaktin jälkeen. Tehtiin eka pari toistoa ihan pelkkää puomia, sitten muutama yhden hypyn kautta. Hyvin tuntuu toimivan tuo palikka, nyt selkeästi suurin osa toistoista oli hyviä, tassut asettuivat oikein ja osui selvästi kontaktiin. Etenkin loppua kohden vain parani, kun vauhti hieman kiihtyi varmuuden myötä, osui tosi nätisti keskelle kontaktia. Tehtiin puomia molempiin suuntiin ja itse vaihdoin koko ajan puolta myös. Alasmenot oli myös pääasiassa hyviä, muutaman kerran valui pitkäksi mutta palkkasin nekin, koska haluan Fisun itsevarmuuden pysyvän mahdollisimman korkealla tämän suhteen. Otin videolle sekä ylösmenoja että alasmenoja, ja kyyläsin niitä oikein tarkkaan video-ohjelman hidastuksen kanssa.

Tässä Fisun kontaktivideo.

IMG_7919.jpg

Taipuisa kala!