Kolme päivää, kolme koetta ja kolme koularia. Eli kaikki pääsivät vuorollaan näyttämään taitojaan :) Lauantaina Sarmu aloitti putken rallytokon RTK2-kisalla, ja sunnuntaina oli sitten Stepsun vuoro kisata ek:ssa. Kisat oli Lohjalla järjestettvät Helsingin ja Uudenmaan piirimestikset. Tuomarina EK:ssa Juha Kuronen. Oltiin hyvissä ajoin paikalla, ja jo ennen kokeen alkua kuultiin, että virallista piirimestaruutta ei jaeta, koska osallistujia oli liian vähän, pitäisi olla vähintään 3 per kennelpiiri, ja nyt meitä oli kaksi Helsingistä ja yksi Uudelta maalta. Pöh. No, koe alkoi tottiksilla, ja ek:ssa tehtiin kolmen ryhmänä. Kentällä pyöri samaan aikaan myös hakukoirien tottikset, eli paukkuja tuli nyt sitten sen takia ylimääräisiä. Stepsu meni ensin paikallaoloon, sitten huilivuoroon ja vikana suorittamaan. Paikallaolossa käänteli vähän korvia ylimääräisten paukkujen kohdalla, mutta ei reagoinut sen kummemmin, erinomainen. Huilivuorossa selvästi säpsähti ylimääräisiä paukkuja, mutta ei onneksi paineistunut siitä. Omalla vuorolla sitten pikkuisen säpsähti ekaa paukkua, mutta sen jälkeen reipastui ja teki ihan ok seuraamisen. Taisi olla erittäin hyvä. Liikkeestä istuminen oli ihan ok, erinomainen. Liikkeestä maahan ja luoksetulo ihan jees, maahanmenossa oli ilmeisesti vähän mönkinyt ennen kun jäi maahan. Luoksetulo hyvä ja nopea. Erinomainen. Liikkeestä seisomisessa oli ottanut pari askelta, erittäin hyvä. Tasamaanouto oli ihan hyvä, erinomainen. Hyppynoudossa ihan tasoisensa suoritus, eikä kaatanut pressuestettä! Tyydyttävä. Estenoudossa eteentulo oli vähän vino ja sivulletulo vähän tahmeä, erittäin hyvä. Eteenmeno hieno, jäi maahan selkä muhun päin :D Erinomainen. Yhteensä 93p.

Tottiksen jälkeen ajettiin Nummelaan maastoihin. Ekana maasto-osuutena tehtiin tarkkuusetsintä. Ruutu oli helppo ja selkeä, ja Stepsu paikansi esineen heti. Kuopi maata ja onnistui sillä siirtämään esinettä, ja sitten sillä kestikin aivan ikuisuus löytää esine uudestaan ja mua alkoi jo huolestuttaa, etteikö se löydy ollenkan. Kävi monta kertaa haistamassa uudestaan sitä kohtaa missä esine oli ollut, ja lopulta sai onneksi uudestaan hajun esineestä ja toi, pudotti vielä luovutuksessa :/ 17p.

Sitten jälki, se olikin varsin mielenkiintoinen. Janan vieressä vasemmalla puolella ehkä n. 5m päässä kulki tosi leveä polku/ajoura janan suuntaisesti. Stepsu lähti hienosti suoraan, ihan vähäsen valui polun suuntaan, ja nappasi jäljen vähän puolivälin jälkeen vasemmalle, eli ihan heti tuli jo ison polun ylitys. Jäljesti tosi nätisti ja tarkasti, ja eka keppi löytyi saman tien polun ylityksen jälkeen, eli tosi läheltä janaa. Hyvä Stepsu, nää on ollut usein vaikeita! Toka keppi nousi myös melkein heti perään. Jälki risteili edestakaisin polkujen yli, ja kulki välillä aivan jonkun polun vieressä, teki kulmia ilkeästi n. metriä ennen polkua ja meni moneen kertaan saman polun yli. Stepsu oli kuitenkin tosi tarkkana, kaikki kulmat teki siististi ja jäljesti tosi kivasti. Kaikki neljä keppiä nousi ja aikaa kului 9min :) Jäljeltä täydet 60p.

Seuraavaksi tehtiin pudotettu. Tämäkin oli ihan harvinaisen haastava, rata oli melkoista pusikkoa, koiran näki ehkä max. 20m ja rata kulki n. 10m päässä tiestä, eli houkutus juosta tietä pitkin oli varmaan suuri tuollaiselle citykoiralle :D Rata tuntui paljon pidemmältä kuin missään aiemmassa ek-kokeessa, aloin jo puolivälin jälkeen tähyilemään lähetyspaikkaa, ja rata senkun jatkui aina vaan! No, Stepsua ei haitannut, teki ihan hienon ja siistin pudotetun. Täydet 20p.

Pudotetun jälkeen siirryttiin hakuradalle. Se oli melkoinen kokemus myös, eipä ole noin haastavaa hakurataa ollut varmaan ikinä edes hakukokeessa :D Vasempaan etukulmaan koiraa ei voinut lähettää etulinjalta, koska etulinja oli täynnä läpipääsemätöntä pusikkoa/kaatuneita puita. Keskilinja lähti suoraan ylöspäin, ja koko radan alku oli niin tiheää puskaa, ettei koiraa nähnyt kuin max 10m. Lisäksi radan vieressä oli joku motocross-rata, ja siellä oli kauhea meteli, ja olin huolissani, että kuulenko edes Stepsun ilmaisuja. Aloitin oikeasta etukulmasta, upposi sinne hienosti, mutta ei lähtenyt etenemään aluetta (en tiedä olisiko sieltä edes päässyt, näytti jyrkältä...) vaan tuli hetken seikkailtuaan takaisin samaa reittiä mitä oli mennyt. Lähetin vasempaan etukulmaan vähän pidemmältä suuntaamalla piston takaviistoon, sinnekin upposi ihan nätisti. Jyrkänteen päältä laitoin uudestaan oikealle, ja sieltä nosti avopiilosta ekan maalimiehen. Ilmaisu oli oikein hyvä, ja maalimiehellä tuli tosi nätisti hallintaan. Sitten jatkettiin, pistotin tosi tiheästi kun en nähnyt yhtään, missä Stepsu on käynyt, eikä alueella tuullut oikeastaan lainkaan. Yhden piston jouduin korjaamaan kun lähti vinoon, muuten meni kyllä nätisti just sinne mihin lähetin. Piston malli oli kyllä pahemman kerran hukassa, eli lähti varmaan jokaisella pistolla taaksepäin... Radan loppuosa tuli avoimelle kohdalle, ja sen läpi meni jotain isoja polkuja. Vasen puoli etenkin oli tosi tasaista, ja olin ihan varma, ettei siellä voi olla maalimiestä, kun oli niin hyvä näkyvyys eikä mitään näkynyt. Pistotin kuitenkin tasaisesti molemmin puolin, mutta enemmän suuntasin pistoja oikealle, ja huutelin pois vasemmalta ettei käytä sinne turhaa aikaa. Onneksi Step oli hyvin hommissa, ei totellut mun kutsua ja nosti vasemmalta takakulmasta toisen maalimiehen :D Piilo oli kaivettu syvään maakuoppaan, eikä siitä näkynyt pienintäkään merkkiä keskilinjalle. Tännekin tosi hyvä ilmaisu ja hyvin tuli hallintaan. Hausta 68p, eli pari pistettä meni työskentelystä taaksepäin.

Vikana maasto-osuutena mentiin esineruutuun. Jännitti aivan pirusti, laskin mielessäni, että 18p tarvitaan 1-tulokseen, eli vähintään kaksi esinettä on pakko löytää. Viimeksi nousi vain yksi, eli ei ollut mitenkään sanottu, että tää olisi piis of keik... Esineruutu oli tosi selkeässä ja avoimessa maastossa, hyvin vähän aluskasvillisuutta. Aloitin oikeasta kulmasta. Pikkuisen lähti vinoon ruudun keskiosan suuntaan, ja takarajalta n. 15m oikeasta kulmasta nosti heti ekan esineen. Siirryin keskemmäs lähettämään, taas irtosi pikkuisen vinoon vasemmalle, ja sieltä nousi jo heti toinen esine. Tässä vaiheessa itse huokaisin helpotuksesta, ja roiskaisin Stepsun vaan keskeltä jonnekin. Nyt lähti oikealle vinoon ja ulos alueelta oikealta sivusta. Kutsuin pois, ja lähti tulemaan, ja paluumatkalla bongasi kolmannen esineen aivan oikealta edestä, ehkä 2m päästä lähetyslinjalta. Tän olisi varmaan nostanut jo ekalla pistolla, jos olisi lähtenyt suoraan. Mutta hei, kolme pistoa, kolme esinettä! Aikaa meni ehkä 2min ja täydet 30p

Maastosta siis kaiken kaikkiaan 195p, ja yhteensä 288p eli 1-tulos, EK3, 1. sija, koko kokeen paras tulos ja "piirimestaruus kultaa" :) Huikea Muffi <3 Yksi uupuu KVA-tittelistä...

Fisu pääsi tekemään vähän tottista kentällä kokeen jälkeen, tehtiin vähän seuraamista, pari bh-tyylistä jäävää ja jokunen luoksetulo. Tuntui varsin virkeältä, kun oli koko päivän kökkinyt autossa :D Sarakin oli mukana, ja mielenvirkistykseksi sai tehdä tarkkuusetsinnän.

Maanantaina oli sitten Fisun vuoro päästä kokeeseen, eli koulun jälkeen suunnattiin Emman ja Tuhman kanssa Kotkaan lapsikoirien BH-kokeeseen! Tuomarina ennestään tuttu Vesa Häkkinen. Arvoin meille suoritusvuoron heti ekaan pariin. Mikrosiruntarkastuksessa Fisu oli kiltisti, ja ilmottautumiseen mennessä piti hyvin kontaktia. Mentiin ensin paikallaoloon, napakasti maahan käskyllä ja sinne se jäi pötköttämään. Fisun tottisparina oleva tervu oli onneksi oikein hyvin koulutettu eikä tarvinnut pelätä, että se karkaisi Fisun luo, mutta silti minuutit tuntuivat tooooosi pitkiltä. Pysyi ihan nätisti, ja sivulle oikein täpäkkä. Oli kuulemma pari kertaa vähän haistellut, hyi hyi! Makuusta erinomainen. Hihnaseuraamiseen lähti kivalla asenteella, pitkä suora molempiin suuntiin oli tosi hyvän tuntuista. Lyhyellä sivulla alkoi selvästi jo odottamaan palkkaa, ja vähän painoi ja ylityöskenteli. Totesi vissiin jossain vaiheessa, että ei taida palkkaa tulla ja tasaantui sitten seuraamaan taas ihan siivosti. Henkilöryhmässä oli tosi skarppina, ja istumiset sivulla ihan ok. Vapaana seuraaminen tuntui myös hyvältä, molemmat pitkän sivun jälkeiset täyskäännökset olis kyllä voineet olla vähän voimakkaammat. Kontakti piti tosi hyvin pitkän kaavion ajan. Molemmista seuraamisista erinomainen. Liikkeestä istumisessa ei mitään ongelmaa, siellä nökötti. Erinomainen. Maahanmenossa meni aavistuksen vinoon maahan, ja luoksetulon loppuasento oli vähän kaukana. Luoksetulossa teki muutaman pompun, eli ihan ei tullut täysiä. Sivulle tosi ripeä. Tästä erittäin hyvä. Tottis hyväksytty. Tässä video Fisun ekasta pk-tottiksesta :)

Kaupunkiosuus oli mainio, se tehtiin jonkun lähiön keskuksessa r-kioskin ja parin kirpputorin pihassa. Kuljettiin sellaisen parkkipaikan ympäri, ja matkan varrella oli juoksija, pyöräilijä, ihmisjoukko mihin piti pysähtyä ja ihmiset puhuttelivat mua, vastaantuleva koira, ja kun jätin Fisun odottamaan, niin kaikki edellä mainitut häiriötekijät ravasivat vielä uudestaan sen ohi. Koko matkan tuomari kulki meidän vieressä potkulaudalla :D Fisu oli oikein reipas eikä välittänyt mistään, ihmisjoukossa meni jonkun rapsuteltavaksi. Eipä siinä mitään ihmeellistä ollut, eli hyväksytty, ja Fisulle eka titteli BH :)

11223951_10207169377065363_3109341236135