Nyt kun Helsingissäkin on talvi, niin saa ja joutuu keskittymään talvilajeihin. Tokoa ei olla treenattu nimeksikään Halikon karsintojen jälkeen, olisinkohan ehkä kerran käynyt hallilla. Muuten ollaan vain hiihdelty ja treenattu aksaa viikkoryhmässä. Tokoa ollaan yritetty tehdä kotona ja pihalla se mitä pystytään. Tokossa projekteina menossa nyt tunnarissa itsevarmuuden ja järjestelmällisen haistelun parannus. Olen tehnyt muutamia treenejä, joissa kapulat ovat pitkillä väleillä jonossa ja jonon ensimmäinen kapula on oma. Jos Fisu on vaan juossut jonon alkupäästä pois tai omasta yli tarkentamatta hajua, olen kutsunut sen pois ja pyytänyt uudestaan. Tuntuu, että vaikeaa on, ei millään malttaisi aloittaa haistelua heti tarkasti vaan mielummin juoksentelisi ensin ja haistelisi vasta takaisin päin tullessa. Muutaman treenin lopuksi on kuitenkin sitten onnistunut tosi hienosti. Sisätreeniprojektiksi olen ottanut kaukot. Kääntyy herkästi vinoon aina samaan suuntaan (etupää musta katsottuna vasemmalle), joten olen laittanut viereen vasemmalle puolelle tyhjän vesipullon, jota joutuu vähän varomaan ettei kaada. Vesipullon kanssa tekee hienosti täysin suoria vaihtoja. Kapulan kanssa sivulletuloa ollaan myös koitettu hinkata siistimmäksi, ettei tönäisi kapulalla mun jalkaan.

Hiihtäessä olen ottanut nyt jo vähän pidempiä pätkiä vetoa Fisun kanssa. Vetäminen on vielä aika ailahtelevaista. Suoralla/loivassa alamäessä kun pääsen itse hiihtämään kovaa, Fisu selvästi syttyy hommaan ja kiskoo aivan raivokkaasti todella hyvin. Sitten, kun mun oma vauhti hidastuu esim. loivassa mäessä tai mutkissa, niin veto lopahtaa kokonaan. Ohitukset onnistuu hyvin, Fisu ei oikeastaan välitä yhtään muista hiihtäjistä tai koiranulkoiluttajista. Edessä olevista hitaammista hiihtäjistä selvästi haluaa mennä ohi samaan tapaan kuin Sara. 

Aksassa Fisun kanssa on ollut vähän hankalaa. Viime vuoden tauko ei todellakaan ole tehnyt hyvää ja tekniset taidot on heikentyneet. Kepit ja aa tökkii tällä hetkellä eniten. Kepeillä Fisu aloittaa aivan mistä sattuu, esim. väärältä puolelta tai kolmosvälistä aivan pokkana. En ole päässyt yhtään vapaatreenaamaan, joten asia ei pahemmin edisty... Aalla Fisu kaipaisi treeniä speed-pumperin kanssa, laskevan pinnan askelten väli on taas lähtenyt lyhenemään ja astuu tosi ylös.

Terveyspuolellakin on tässä ollut kaikenlaista. Mittasin Saran verenpaineen uudestaan ja se oli taas koholla lääkityksestä huolimatta, joten nostin vähän lääkeannosta. Stepsulla puolestaan murtui alaetuhammas, ensi viikolle on varattu aika sen poistoon. Fisu on ollut terve, mutta se on puolestaan alkanut tällä viikolla merkkailemaan enemmän (torstaina 15.2. kiinnitin siihen ekan kerran huomiota), eli taitaa juoksu lähestyä. Hitsi, olisin niin toivonut että olisi pidätellyt siihen asti että Tampereen tokokarsinta on ohi, mutta taitaa olla turha toivo...

IMG_1868.jpgIMG_1865.jpgIMG_1856.jpgIMG_1870.jpg