Mistä tietää että talvi on tulossa? -No siitä että mä kaivan tokokamat jostain laatikoiden kätköistä ja käyn treenaamassa! Nyt kun illat alkavat pimenemään eikä koulun jälkeen oikein ehdi enää kivoihin metsätreeneihin, on aika kaivaa ruutumerkit ja tunnarikapulat naftaliinista ja alkaa viilaamaan pilkkua. No käytiin me tiistaina hakuilemassakin...

Oltiin Techonopoliksella, ja Saralla treenin teemana "ei taas samoja piiloja missä meillä on joka kerta maalimiehet". Ollaan oltu niin monta kertaa tuolla samassa maastossa, että Sara muistaa jo varmaan ulkoa mahdolliset piilon paikat. Nyt siis ripottelin maalimiehet sellaisiin piiloihin, mitä ei olla ennen käytetty. Aloitin vasemmasta etukulmasta, siellä ukko oli n. 30m etukulmasta aluetta eteenpäin, ja jossain 20m syvyydessä, eli ideana olisi ollut, että Sara saa hajun tullessaan pois tyhjältä. No ei mennyt ihan niinkuin olin suunnitellut. Lähti ihan kauniisti pistolle, etenin ja aloin huutelemaan takaisin päin. Ei tullut, huutelin lisää, ajattelin, että voisi olla jo maalimiehellä. No, lopulta tuli, jostain takakulman suunnasta ja ilman rullaa, eli teki taas sellaisen kevyet 100m pitkän piston. Mur. No sieltä tullessa sai hajun ja ilmaisi, oli kaivellut palkkaa ennen kuin otti rullan. Sitten oikeaan etukulmaan, siellä ukko etenevänä sellaisen suht ison kallion päällä, ehkä 20m kulmasta. Tää oli tosi hyvä. Sitten vasemmalle tyhjä, nyt oli jopa ihan järkevän kokoinen pisto. Sitten oikealle, siellä suora löytö, mutta halusi väkisin lähteä aluetta eteenpäin. No, annoin mennä, ja sai hajun onneksi vaikka olikin jo lähdössä reippaasti etenemään. Sitten vielä vika ukko vasemmalla suon laidalla takakulmassa, sinne ihan ok pisto. 

Söpö Stepsu, ja mielipuolisen näköinen Stepsu <3
Sarppa on todistettavasti ainakin kerran ollut hallinnassa hakuradalla :)


Sarpan mielipide hallinnassa olemisesta :D
Kuvat c Malla Muhonen

Tänään sitten tokoa koulun kentällä. Otin Stepille eka luoksetulon maahanmenoa ner-käskyllä, vähän oli unohtunut, mutta hyvin alkoi tarjoamaan kun tajusi mistä on kyse. Sitten ruutu, ihan oikein merkin kautta. Merkki oikein hyvä, ruutuun hienosti keskelle. Jee! Otin pari paikan hakua ruudussa, hyvin tarjosi. Loppuun vielä vauhtiruutu merkin kanssa, muutaman kerran jouduin uusimaan merkin kun ei mennyt kunnolla. Sitten yksi nouto, oli tosi hyvä. Sitten tunnari, eka pelkkä oman etsintä, sitten ihan kisanomaisesti. Molemmat hyviä, kisanomaisessa etsi tosi pitkään, mutta ei maistellut vääriä ja toi oman. Loppuun vielä seuraamista, tuntui tosi täpäkältä. 

Sarppa pääsi myös tekemään, se treenasi seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, yhden noudon maalinkierrolla, ja pari kertaa ruutuun. Sarppakin muisti mitä ruudussa kuuluu tehdä :)