Ollaan me treenattu tälläkin viikolla, en vaan ole ehtinyt kirjottaa. Maanantaina otettiin Stepin kanssa vähän agilitya alkeisryhmän treenien yhteydessä, koitin hallilla mitä Steppinen sanoisin läpinäkyvistä muovikaarista jotka vastaavat keppien verkkoja. Eihän Stepsu tajunnut yhtään että ne on sama juttu kun mitä kotona tehtiin, jumitti vaan ja yritti mennä verkkojen alitse. Eli vielä täytyy tehdä niillä verkoilla... Otettiin kans puomia, saatiin pari tosi hyvää alastuloa.

Tiistaina olin metsässä koirien kanssa, talloin eka molemmille tytöille jäljet, ja jälkien vanhetessa otin Saralle esineruutua. Kun olin tallonut ruudun ja kävi hakemassa Saran, ihmettelin että miten se tuntuu näin kiihkeältä, ei meinannut millään tulla sivulle ja oli koko ajan säntäämässä johonkin. Kun lähetin sen ekalle esineelle, se sinkosi tuhatta ja sataa alueen viereen ja sieltähän lähti peura juoksemaan! Sara oli ilmeisesti huomannut sen aiemmin ja sitä se kyttäsi. Karjaisin tosi kovaa että takasin ja kun Sara tuli otin tosi tiukasti poskesta kiinni ja sanoin että ei vetele, lähetin uudestaan esineelle ja Sara keskittyi onneksi työskentelyyn eikä haikaillut enää peurajahtiin. Laitoin ihan tarkoituksella 2 ekaa esinettä ihan vierekkäin, halusin testata mitä Sara tekee jos se löytää 2 esinettä samaan aikaan. Tää ei kuitenkaan ihan toiminut, koska toinen esineistä haisi voimakkaammin kuin toinen, joten Sara toi ensin vain avaimenperän, eikä näyttänyt huomaavan naksutinta. Pitää koittaa niin että laitan ne ihan kiinni toisiinsa. Luovutuksessa odotin että Sara tuo esineen eteen istuen ja kyllähän se sen teki vaikka en ole sitä aiemmin siltä vaatinut. Toka esine löytyi sieltä ekan vierestä, 3. esine takakulmasta, mutta 4. ei meinannut löytyä. Sara ei irronnut enää syvälle  vaan pyöri keskellä, joten kävin koskettamassa esinettä että saataisi kunnon pisto. Se meni sitten hienosti, ja lopetettiin siihen. Sitten käytiin pennen kanssa ajamassa jälki, joka oli joku puoli tuntia vanha. Pepen työskentely oli aika karseeta, nameja ei ollut joka askeleella, joten penne mennä kaahotti aivan kamalaa vauhtia, huomasi namin kun oli kävellyt jo siitä ohi, ja palasi takaisin. Jos jarrutin hihnalla enkä päästänyt menemään sitä vauhtia mitä se halusi, pää nousi heti ylös ja Step ei enää keskittynyt. Mä en ihan tiedä miten tässä jäljellä pitäisi edetä, kun en oo tällä nami systeemillä koskaan opettanut jälkeä... Täytynee kysyä joltain kokeneemmalta. Sitten Saran jälki, joka oli n. 40min vanha, mutkia oli muutama ja keppejä 8kpl. Jana ei tällä kertaa ollut kovin hyvä, Sara otti hajun jäljestä liian ylhäältä ja lähti sellaisella "sinne päin" mentaliteetilla. En sallinut sitä, vaan jäin paikoilleni ja odotin että se nosti oikeasti jäljen. Työskentely oli aika rumaa, vauhtia olisi taas ihan hirveästi, mutta en päästänyt sitä menemään. Saran valjaat on sille vähän liian isot, ja kun se veti kaikin voimin, valjaat meinasi luiskahtaa pois päältä koko ajan. Vaikka jäljestäminen oli aika sähellystä eikä pahemmin jäljestykseltä näytä, keppejä kuitenkin löytyi ihan kivasti. Yhdestä kepistä Sara paahtoi ohi niin että itse huomasin kepin, jäin paikoilleni ja odotin että Sara ilmaisi sen, sitten vasta pääsi eteenpäin. Yhteensä keppejä löytyi 7kpl, en tiedä mihin yksi jäi, todennäköisesti se oli jossain siellä keskivaiheilla.

Eilen oli Saran kanssa agilitytreenit, vikaa kertaa Mian koulutuksessa. Tehtiin kahta rataa, eka meni tosi kivasti Saran kanssa, erityisen tyytyväinen mä olen keppeihin, jotka nyt onnistuivat ihan hyvin. Aan kontaktit oli kans hienoja. Toka rata olikin sitten paljon vaikeampi, siinä oli alussa kohta jossa piti tehdä 4 pakkovalssia peräkkäin. Me ollaan tehty tosi vähän pakkovalsseja, ja se ei meinannut millään onnistua. Mä en osannut liikkua oikein, ja Sara oli vähän kuumalla päällä eikä lukenut kauheen tarkkaan ohjausta, juoksi vähän väliä esteistä ohi. Tätä pitää treenata lisää. Muuten rata ei ollut kauhean paha, yhtä takaaleikkausta jouduttiin miettimään jonkin verran, kun siinäkin mun sijoittumiseni oli hankala. Tehtiin myös keinua, nyt oli oikein nättejä kontakteja.

Eilen ja tänään ollaan otettu tokoa Stepin kanssa, ja mä olen kyllä aika ylpeä pennestä. Otettiin eilen ruutua, kävin ensin viemässä lelun ruutuun, ja otin sitten vasta pennen irti. Lelu ei erottunut ruohon seasta lähetyspaikalle asti, mutta sinne se Stepsu sinkosi oikein mallikkaasti. Alkaa näköjään jo hahmottaa noita merkkejä... Otettiin pari toistoa lisää, eri suunnista lähettäen. Sitten kokeiltiin ekaa kertaa tunnarikapulan etsimistä. Piilotin kapulan ruohikon sekaan ja sivulta lähetin penne etsimään, hienosti älysi käyttää nenää ja kun kapula löytyi, lähti oikein hienosti sitä tuomaan. Luovutukset on vähän liian kaukana, mutta muuten tosi hyvä! Sitten aloitettiin työstämään myös ohjattua, ajattelin koittaa aluksi tulisiko siitä mitään samalla tyylillä kun Saran kanssa alotin. Otettiin pariin kertaan molemmat suunnat, ainakaan vielä ei ollut mitään ongelmia. Merkillä se seisoo sillai matalana, mutta liikkuu kuitenkin hyvin, ja se on pääasia. Tänään otettiin sisällä sitten treeniä tunnarikapulan luovutukseen. Tätä pitää työstää vielä, mutta hyvältä näyttää! Nyt Steppinen luovuttaa jo riittävän lähelle, eikä tarvii siihen enää erillistä käskyä. Otettiin myös pari kertaa kapulan etsintää, siinä Steppi on oikein taitava. Treenattiin myös kaukoja kun ei olla niitä vähään aikaan tehty. Maasta istu ja istumasta maa on edelleen super-hyviä. Seisomasta maahan onnistuu jos olen riittävän lähellä (n. 1m) ja maasta seiso on kans hyvä, sille pitäis vaan keksiä käsimerkki.