Alkaa olla selvästi kevättä ilmassa, kun mä olen käynyt jo monta kertaa treenaamassa tällä viikolla! Sunnuntaina käytiin Lean kanssa treenaamassa tokoa Jakomäessä. Treenasin Stepin kanssa ohjattua, seuraamista, ruutua ja tunnaria. Alotettiin ohjatulla, yllättävän hyviä oli! En jaksanut niuhottaa merkeistä, annoin olla vähäsen vinoja. Oikee tosi hyvä, mutta vasemmalla kävi just se, mitä pelkään jos merkki jää vajaaksi, eli kääntyy kohti keskimmäistä kapulaa. No, ei tässä kai muu auta kuin laittaa vasenta kapulaa vaan liioitellun kauas vasemmalle, että oppisi oikeasti hakeutumaan sinne suuntaan merkiltä. No onnistui sekin lopulta, ja joka kerta onnistuin korjaamaan silloinkin kun lähti keskikapulalle. Sitten seuraamista, oli aika reipasta, meinasi jopa äännähtää kerran, komensin siitä tiukasti ja sen jälkeen oli hiljaa. Ruudut varsin vauhdikkaita, ja kerran jäi merkillä niin törkeästi vinoon, että uusin sen vaikka olin päättänyt olla nipottamatta merkeistä. Tunnari oli vähän hätäinen, suu auki ja maisteli. Toi kyllä oman joka kerta, mutta tarkkuus on kyllä kärsinyt ja pahasti.

Sarppakin pääsi tekemään mielenvirkistykseksi seuraamista ja liikkeestä seisomista. Seuraaminen oli oikein hienoa, mutta seisomiset oli edelleen vähän hukassa. No, onhan tässä aikaa, eiköhän ne sieltä taas löydy. 

Maanantaina tehtiin lenkillä pudotettua. Saralle kertaalleen, n. 100m matkalla, ja Stepille 2 kertaa vähän lyhyemmällä, ehkä 50m matkalla. Molemmat oli taitavia, Stepsulla on vaan ongelmana täyskäännöksen jälkeinen istuminen, on niiiiiiiin kyttä ettei oikein kykene istumaan.

Tiistaina töiden jälkeen kävin hiihtämässä koirien kanssa. Vedätin Saralla 2 n. 1km matkaa, ja Stepillä 2 vähän lyhyempää pätkää. Molemmat vetivät oikein hienosti. 

Tänään koulun jälkeen kävin samalla reissulla metsälenkillä ja treenaamassa tokoa. Metsässä otettiin taas pudotettua molemmille, Saralle oli tarkoitus kokeilla se 150m hakumatka, mutta meni vähän pitkäksi ja se olikin melkein 200m. No hienosti meni siitä huolimatta, se vähä mitä koiraa näin :D Stepsulle taas joku 50m, sekin oikein vauhdikas.

Tokotreeneissä otin itseäni niskasta kiinni ja Stepsu aloitti luoksetulon stopilla. Kahdella samanlaisella lelulla, ensin yksi läpijuoksu, sitten stoppi, ja vikaksi toinen läpijuoksu mutta kisamaisella alulla. Stoppi oli jopa melkein hyvä! Sitten tehtiin seuraamista pieni pätkä, oli aika nättiä. Sitten kaukoja, näissä kaikki muu toimii paitsi s-m, seisoessa on niin etukenossa, ettei vaan kykene menemään kauniisti maahan. Tämä vaatii siis paljon jumppaa kotona. Lopuksi vielä luoksetulon maahanmenoja, oli superhyviä, jes!

Kuva: Tiia Hämäläinen

2013-01-26_00022-normal.jpg