Torstaina kävin ostoksilla Varustelekassa, mukaan tarttui hienon hieno maastoverkko hakutreenejä varten. Sen lisäksi kaivoin meidän kompostiverkot esiin Saran treenejä varten.

Suoraan kauppareissulta sitten treeneihin, otettiin aluksi ihan pienet esinetreenit, Sara pääsi etsimään takalinjalta yhden vieraan esineen. Hyvin haki. Sitten hakumetsään. Otin Stepille 6 ukkoa, toisella puolella avointa ja helppoa maastoa, siellä kaikki ukot 50m syvällä, toisella puolella rinne vietti tiheään pusikkoon, siellä etukulma 50 metrissä, muut lähempänä. Ekalla ja kolmosella haukkuja siihen asti että tulin paikalle, muilla 15-20. Eka pisto helpommalle puolelle, lähti aluksi vinoon, komensin heti pois. Lähti sitten suoraan ja löysi, haukkui vähän pätkittäin. Toka pisto oli hieno ja suora, ilmaisukin oli hyvä. Kolmas pisto megahieno <3 Sai hajun kaukaa, joutui vähän kiertelemään ennen kun sai tarkennettua, mutta työskenteli kyllä todella hienosti nenällä. Haukuissa häiriintyi taas jonkun verran. Näitä pitäisi muistaa treenata! Seuraavalla pistolla lähti vähän liian aikaisin kaartamaan alueen suuntaisesti, ei saanut hajua, kun sillä puolella aluetta ei edes tuullut yhtään. Lähetin uudestaan, ihan pikkuisen takaviistoon, nyt sai hajun ja löysi ukon. Viides pisto oli muuten tosi hieno, mutta piilo oli liian lähellä edellistä, kääntyi takalinjalla väärään suuntaan ja meni tarkastamaan vanhan piilon. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, taas sama juttu. Kutsuin uudestaan pois ja menin vähän aluetta eteenpäin etsimään uuden lähetyspaikan. Nyt teki kauniin piston ja löysi. Alkoi olla jo aika puhki, mietin että pitäisikö jo lopettaa kun toisella roikkui kieli pitkällä. Päätin kuitenkin ottaa vielä vikan ukon, että saan lelupalkan Stepsulle. Vikalle pistolle lähti tosi hyvin, edelleen reipasta vauhtia, ja teki todella kauniin piston. Meni ihan läheltä maalimiestä, varmaan jostain 2-3m päästä, ja kääntyi aluetta eteenpäin, teki oikein oppikirjan mukaisen laatikkopiston, mutta ei silti löytänyt. Ilma ei tällä puolella liikkunut yhtään, todella harmi koska olisin kovasti toivonut Stepin saavan jo palkan. Lähetin uudestaan, vähän takaviistoon jos saisi sieltä paremmin hajun. Lähti jälleen kerran oikein kauniille pistolle ja löysi :) Olen tosi tyytyväinen Stepsun treeniin, vaikka ei mennytkään ihan nappiin. Ilma oli lämmin, rata oli varsin pitkä, ja tuulta ei lainkaan, ei siis ihan helpot treeniolosuhteet. Step teki oikein hyviä pistoja, ei uskoisi että sillä on ollut niissä isoja ongelmia. Nyt lähti ihan ensimmäistä pistoa lukuunottamatta kaikilla juuri sinne mihin lähetin, ja teki suoran piston. Se kääntyy aika hyvin jo ihan luonnostaan alueen suuntaisesti, vaikka piston mallia sille ei olla mitenkään opetettu. Se olisi varmaan seuraavaksi edessä. Tyhjiä pistoja tuli tässä treenissä aika paljon, vaikkakin ihan suunnittelemattomasti. Kaiken kaikkiaan 11 pistoa ja 150m rata, luulisi että se kyllä syksyllä on jo kisavalmis alokasluokkaan :)

Tänään oli sitten Saran vuoro, oltiin samassa paikassa. Maasto aluksi avaraa, toisella puolella tiheni pusikoksi alueen puolivälissä. Sara otti 5 löytöä, etukulmat, keskelle, pusikkoon ja takakulmaan. Alueen etulinjalle laitoin kompostiverkosta tehdyt valepiilot molemmille puolille, ekalle pistolle n. puoleen väliin niin että lähetin hökötystä kohti, tokalle vähän lähemmäs ja alueelle päin, niin että koiralle oli suora linja piilolle, ja hökötys oli linjasta joku 5-10 alueelle päin. Ekalla pistolla tarkisti piilon matkalla, mutta jatkoi kuitenkin itsenäisesti töitä ja löysi. Tokalla pistolla lähti piilolle, niinkuin arvelinkin. Annoin mennä, huomasi pian että oli tyhjä, joten komensin tiukasti pois. Nyt lähti suoraan, teki hienon piston ja löysi. Kolmannella pistolla oli piilosta vähän vasemmalle iso kivi, Sara lähti sinnepäin niinkuin arvelinkin, joten karjaisin lujaa EI, ja kappas, käänsi heti kurssin sinne mihin lähetin, sai hajun ja löysi. Tähän olen oikein erityisen tyytyväinen, taas saatiin selkeä oppimistilanne. Sara teki virheen, sai siitä palautteen, yritti uudestaan noudattaa mun käskyä, onnistui ja sai palkan. Juuri näin toivoinkin tapahtuvan. Sara selvästi ymmärsi mitä tarkotin sillä EI-huudolla, koska ei kääntynyt edes katsomaan mua ja odottamaan uutta käksyä, vaan jatkoi tehtävää jonka oli jo saanut. Seuraava pisto oli hyvä, eteni hienosti ihan suoraan puskan sisään niinkuin olin ajatellut ja sai hajun, joutui aika kauan tarkentamaan että löysi ukon pusikon sisältä. Hyvin oli kyllä nenä auki. Vikalla pistolla ukko oli vähän lähempänä, oltiin nyt ison kiven toisella puolella. Lähti ylämäkeen hienosti, oli juuri kääntymässä taas kivelle kun sai hajun toisesta suunnasta, ja löysi. Hyvä treeni, kyllä Sara toivon mukaan pian käsittää ettei jokaista piiloa voi mennä tarkastamaan, jos sieltä ei tule hajua.