Mä olen istunut koko eilisen päivän ja melkein koko tän päivän jäähallissa katsomassa agilityn mm-kisoja, ja koska koirat on olleet koko sen ajan kotona tekemättä mitään, arvatenkin virtaa löytyy... Siispä treenaamaan. Harjasin ensin Stepsun, se on alkanut nyt pudottaa vähän karvaa, ekaa kertaa tuli koko karsta täyteen yhdellä harjauksella. Sitten alotettiin seuraamisella. Aluksi oli tosi levotonta, penne hyppi ja pomppi minne sattuu, edisti ja poikittin sun muuta. Otettiin sitten nami nokan edessä vähän matkaa, ja sen jälkeen alkoi sujua. Naksuttelin aluksi oikeasta kohdasta ja kontaktista, ja lopuksi tehtiin liikkeelle lähtöjä, jotka kivoja. Peruuttamista tehtiin aina kun Step pääsi liian eteen, sillä saa kätevästi pennen oikealle kohdalle, kun se menee niin hyvin. Sitten hihna pois ja ruutua. Ensin merkin kautta niin että ruutu on vasemmalla, sitten voi-tyyliin, jo lopuksi vielä merkin kautta oikealle. Tosi hienosti penne hakee ruudun vaikk nyt se ei voinut nähdä lelua vasta kun ollessaan ruudussa, koska tehtiin nurmikolla ja pieni narulelu hukkuu heinän alle. Eli se osaa jo jonkin verran katsoa merkkejä, kun syöksyy joka kerta oikeaan kohtaan, jee. Sitten otettiin metsku, 2 toistoa kapulan tuontia, hyviä oli, matkaa pidensin selvästi edellisistä kerroista, eli nyt matkaa joku reilu 5m. Sitten luoksetuloa, mikä on alkanut edistymään reippaasti! Ensin pari kertaa vauhtia suorapalkalla, sitten yksi kokonainen n. 20m matkalla, aivan sairaan makee!!! Vitsi, mitähän tässä on tapahtunut, kai se haukku on sitten oikeesti auttanut tosi paljon, koska enää ei mitään tietoa kyttäämisestä/ hiippailusta, vaan Step tulee kovaa koko matkan ja istuu suht tiiviisti. Sara tekee kyllä jonkin verran tiiviimmät luoksetulon loput, mitkä on mun makuun ehkä vähän näyttävämmät, mutta tää Stepin tyyli on kyllä ihan sääntöjen mukainen, eli saa luvan kelvata. Stepin sitten kiinni ja Sara vuoroon.

Ajattelin ottaa Saran kanssa vaan pari luoksetuloa, mutta kun sillä oli ihan kamalasti virtaa, otettiin sitten muutakin. Eka seuraamista, mikä oli tosi innokasta, hyvä kontakti mut edisti pikkasen, jolloin täyskäännökset huonoja. Laitoin Saraa kiertämään puun että saisin otettua sivulletulon vauhdista, mutta Sara karkasikin ruutuun joka oli jossain kentän toisessa päässä. Koska Saralla oli niiiin kivaa, otettiin virkistyksen vuoksi muutama ruutu. Laitoin Saraa merkille, mutta sepä karkasikin suoraan ruutuun, possu! ;) Otettiin uudestaan ja nyt malttoi mennä merkille, ja ruutuun ihan sairasta vauhtia. Hehee, pitäisiköhän alkaa taas tokoilemaan Sarskun kanssa kun se on niin hubaa nyt kun ei ole enää mitään tavotteita... :D Sitten niitä luoksetuloja, ekat 2 vauhtiluoksetuloja, suorapalkka pallolla, sitten kokeilin huviksi että toimiiko toko-jutut vielä, eli täydessä vauhdissa maahan. Ja voi vitsi, se olikin ihan uskomaton, Sara teki varmaan elämänsä nopeimman maahanmenon! Otettiin puun kierrolla seisominen, sekin oli hieno, mutta se nyt onkin yleensä ollut meillä se vahvempi. Sara sai sitten juosta parhaan kaverinsa tennispallon kanssa ympäri kenttää kun korjasin ruudun ja merkin pois, ja sitten otin vielä paikallaolot. Laitoin Saran eka maahan ja kävin hakemassa Stepsun. Steppi Saran viereen pötköttelemään, ja testailin vähän että missä kuosissa tää on. Ja ohhoh, tää on näköjään kans tullut Stepille ihan ilmaiseksi, ei olla treenattu tosi pitkään aikaan, mutta niin se vaan pysyy vaikka kuinka kauan! Kävelin siinä ympäri kenttää, vähän aikaa seisoin siellä missä alo-luokassa ollaan, sitten kävelin kahdeksikkoa koirien ympäri ja kävin niiden takana ja vaikka missä. Siellä Stepsu pötkötteli kiltisti, oli tosi rauhallinen ja kesti kaiken mitä keksin häiriöksi. Lisähäiriönä oli vielä naapurin mies pienen poikansa kanssa toisessa päässä kenttää, potkivat siellä futispalloa mutta ei se noita tuntunut haittaavan. Palkkasin Stepsun maasta, ja sitten otettiin istumista. Tää olikin sitten unohtunut aikas tehokkaasti ;) Käskyllä istu peepe putosi maahan, 3 ekaa kertaa... Sitten älysin sanoa hiljempaa käskyn, nyt jäi istumaan ja istuikin ihan nätisti. Kävin palkkaamassa Saran ja nostin senkin istumaan, hienosti kesti Steppi senkin. Hyvähyvä, palkkasin siitä ja lopetettiin.

Ostin eilen mm-kisoista Stepille juoksupöksyt ;) Aluksi penne oli sitä mieltä että nää on tosi nolot ja yritti ottaa pois, mutta kun kielsin, se uskoi ja pitää niitä nyt ihan kiltisti. Näissä asioissa Step on kyllä paljon helpompi kun Sara...