Maanantaina käytiin hallilla treenaamassa tokoa, Stepsun kisamaiset treenit-ryhmä oli mutta ei otettu kyllä kisamaisesti, kun ei olla treenattu juurikaan... Ihan alkuun paikallaolot, ei mitään ongelmaa istumisessa, hienoa! Tehtiin ekassa erässä idari, ohjattu ja seuraaminen. Idari oli ihan super :D Ohjatussa merkki jäi vajaaksi (käytin uutta sto-käskyä, sillä korjasi hienosti, palkkasin), sitten uudestaan, nyt lähetin oikeelle, oikein hieno oli. Sitten seuraamista, otin ensin katso-käskyllä kontaktin ja palkkasin, sitten liikkeelle. Tuntui vähän liian kuumalta, edisti ja pomppi. Käännökset kuitenkin hyviä. 

Toisessa sessiossa otettiin tunnari, luoksetulo ja ruutu. Tunnari oli hyvä, potkaisi tosin yhtä väärää, mutta ei maistellut. Luoksetulossa Tiltu apuheittäjänä, oli ihan jees. Ruudussa merkki vajaa, pyysin korjaamaan, ja otin sitten kokonaan uudestaan. Nyt oli hyvä, ja ruutuun hyvä. Ihan pätevä Muffe oli! Metallia ja kaukoja ei jaksettu ottaa.

Sara pääsi samalla reissulla testaamaan ekaa kertaa kaarta agilityesteillä. Ilman esteitähän menee hienosti ali, vauhdilla ja kaikista kulmista. Ajattelin ottaa nyt kaaren mukaan siis puomin ylösmenoon ja aan alastuloon, puomin alasmeno jää toistaiseksi pysäytyskontaktiksi. Tehtiin nyt pelkkää puomia, ekalla loikkasi koko kaaren yli kun oli vähän liian matalana, laitoin korkeammaksi, ja nyt meni ali, ja oikein hienosti menikin! Kovaa menee, ja koskee neljällä tassulla ihan kontaktin keskelle, tosi hyvä! Otettiin siihen toistoja, vähän eri kulmista, ja välillä niin että tultiin putkesta. Hyvin meni :) Eilen tehtiin Stepin agitreenien jälkeen lisää samanlaisia treenejä, edelleen oikein hyviä!

Eilen oli Stepsun agitreenit, tehtiin sm-kisojen maxien hyppyrataa. Alkusuora oli selvästi vaikea, pudotti useamman kerran riman, jotenkin askeleet eivät meinanneet sopia esteväleihin. Takaakierrot meni hienosti, tein poispäinkäännöksen kepeille, aluksi sinkosi suoraan keppien läpi ja putkeen :P No, muistuteltiin pari kertaa keppien sisäänmenoa, ei tarvinnut edes kaarta että hokasi, sen jälkeen alottikin tosi hienosti, ja kesti sen että juoksen selän takaa. Toinen hankaluus olikin vasta ihan lopussa, kun piti työntää tokavika hyppy takaa, siinä tiputti riman kun hyppäsi mua kohti. Otettiin pari kertaa ilman vauhtia, että sai varmuutta päällejuoksuun, ja sitten menikin jo tosi hienosti radalla. Eli pätkissä meni kyllä puhtaasti kaikki kohdat, eikä mitään kovin suurta ongelmaa missään, mutta nollalla ei silti päästy läpi, ekalla yrittämällä tippui vika rima, ja tokalla yrittämällä 2. rima... Otettiin loppuun pelkkää alkusuoraa, niin että hyppyjen korkeudet oli vaihtelevia, ja tehtiin eri tavoilla, eka niin että mä kutsuin koko matkan, sitten niin että lähetin lelulle, sitten niin että juoksin vieressä. Viimeinen oli kaikkein vaikein, sitä pitää treenata.

Tänään Saran agitreenit, tehtiin Teemu Linnan rataa. Oli aika vaikea, mutta ei suinkaan mahdoton, ongelmia tuotti lähinnä se, että mulla loppuu kunto... 24 estettä on liikaa mulle, ei pysty! Treenattiin putkijarrutusta, voi kääk miten vaikeeta se on! Ei millään meinaa kääntyä suorasta putkesta, kun on päässyt vauhtiin. Pitkä kuljetus putken vierellä toimi yllättävän hyvin, ja putki-aa erottelu myös! Leijeröinnissä putkella ei ollut mitään ongelmaa, mutta kepeille vienti ihan pituuden vieressä tuotti ongelmia, ja samoin puolen vaihto voimakkaalla leikkauksella tai valssilla keppien jälkeen (en vaan ehdi sinne ajoissa, kun se pujottelee niin hitsin nopeesti!). Siihen lisää treeniä! Loppuradassa ei mitään ongelmaa, periaatteessa, mutta käytännössä kyllä, koska ohjaajan kunto loppui kepeille. Meillä sattui myös pieni haaveri ekan treenisession aikana, leikkasin keppejä edeltävällä hypyllä aika voimakkaasti, Sara kääntyi liian tiukkaan ja kaatoi siivekkeen, ja mä kompastuin siihen siivekkeeseen ja kaaduin Saran päälle :( Sara veti kuperkeikan maassa, ja tunsin että se jäi osittain mun alle, mutta ei sitä ilmeisesti sattunut, kun ei ulahtanut, ja liikkui ihan normaalisti ja hyppäsi mielellään. Tauon jälkeen otettiin vielä uudestaan rataa, päästiin 22. esteelle siistillä nollalla, ja sitten hyppäsi väärin päin tokavikan hypyn :/ En jaksanut jäädä hinkkaamaan, kun tuo oli niin selvästi mun oma vika, otin kerran lopun ja siinä se.

Otettiin treeneissä nyt ekaa kertaa kaari mukaan aalle. Otin aluksi pelkästään aata, tajusi heti mistä on kysymys, hienosti meni ali, mutta kovin hidashan se on vielä, kun luulee että pysähdytään. Hipsuttelee melkein koko matkan aan harjalta, ja sitten vasta kontaktilla ottaa vauhtia kun muistaa että saa mennä. Eiköhän se siitä nopeudu toistojen myötä kun alkaa unohtaa pysähdyksen... Jos ei niin sitten pitää ottaa kuuri ihan pelkkää vauhti-aata ilman kaarta, niin että kannustaa koko ajan eikä välitä siitä koskeeko vai eikö, ja ottaa kaaren mukaan vasta kun on tullut lisää vauhtia.