Nyt ollaan aloitettu sitten oikein varsinaiset paukkutreenit. Eilen käytiin Talissa Tiian ja koirien kanssa treenaamassa. Tein Saralle ja Stepille namiruudun, päästin ne syömään ja jäin itse n. 5m päähän, ja Tiian ampui yhden laukauksen n. 50m päästä. Step lopetti heti syömisen, ja hipsutteli mun luokse hakemaan turvaa. En noteerannut sitä mitenkään, odottelin vaan hetken, ja kun Step vaan seisoi mun vieressä, otin pari askelta namiruudun suuntaan, ja Step menikin sitten ruutuun ja alkoi syömään, palautui ihan saman tien. Sitten mun koirat autoon ja Ruutille sama homma. 

Sitten treenattiin tottista. Stepsu alotti, tehtiin eka vähän loivaa estettä lämmittelyksi, sitten jyrkempää. Teki ihan kivasti, tein jopa ihan kokonaisen estenoudon kapulan kanssa, oli hieno :) Sitten hyppyä, ensin harjareunaisella n.90cm korkealla pallon kera, sitten uskallettiin kokeilla metristä. Hienosti meni yli, molempiin suuntiin puhtaasti :))) Kokeilin kapulan kanssa, tuodessa kolautti. Otin uudestaan pelkän luovutuksen, nyt meni puhtaasti. Loppuun vielä pallon kanssa, ja taas meni hienosti yli :D

Sarpan kanssa tehtiin kans esteitä, vitsi sillä on kova veto hypylle! Jos heitän estenoudossa yhtään vinoon, tulee heti hypyn kautta! Loppuun eteenmeno, vähän se kiemurteli mutta tosi määrätietoisesti eteni loppuun asti.

Illalla tehtiin namiruutu niin ettei tullut paukkua, Step oli ihan normaali koko ajan.

Tänään sitten uudestaan Taliin paukuttelemaan ja tottistelemaan. Tein namiruudun eri puolelle kun viimeksi, ja tällä kertaa paukku tuli melkein heti kun olivat aloittaneet syömisen. Step lopetti taas heti syömisen, ja luikki karkuun, tällä kertaa ei tullut mun luokse, vaan lähti parkkipaikalle, ja sieltä kipitti avonaisesta portista kentälle, ja jäi sinne seisomaan. Kävi moikkaamassa Tiian joka käveli kentän toiselta laidalta ampumasta, ei vaikuttanut enää paineistuneelta. Kutsuin takaisin ruutuun, tuli vähän matalana, mutta tuli kuitenkin ja alkoi syömään nameja. Onpa kummallista, sille tulee selvästi joku pakoreaktio laukauksen kuuluessa, mutta molemmilla kerroilla se on lähtenyt pakoon laukauksen suuntaan eikä poispäin! Jotenkin näyttää, että se kuvittelee laukauksen tulevan namiruudusta, ja se lähtee namiruutua pakoon! Yhdistää siis äänen voimakkaasti paikkaan. Onneksi se sentään palautuu tosi nopeasti.

Treenattiin sitten vähän tottista vielä päälle, otin luoksetuloa, esteet ja eteenmenon. Luoksetulon stoppia tehtiin piilonkierrolla, huonoja oli :( Hyppyä ensin lämmittelyksi harjareunaisella, sitten pallon kanssa metrisellä. Komeasti meni yli! Sitten kokeilin kapulalla, tällä kertaa pienellä tokokapulalla. Ja hienosti meni, puhtaasti molempiin suuntiin! Tässä on nyt joku loksahtanut kohdilleen, ihanaa! Sitten estettä, nyt oli taas joku ihme loikkamoodi päällä, hyppäsi ihan kamalan korkealta :( Koitin ottaa lelun kanssa niin että vein kädellä lelua sen nenän edessä, silti pomppaa melkein harjalta asti! Hullu pieni koira... Otettiin noutokapulan kanssa, pikkupossu palautti vieressä olevan metrisen kautta... Mun molemmilla koirilla on tää sama ongelma, ne tykkää hypystä enemmän kun esteestä ja haluis tehdä kaikki noudot hypyn kera ;) Otettiin uusiksi, nyt oli ok. Sitten eteenmeno, oli sikahieno!

Sarppa pääsi vähän hömppäilemään, teki muutaman kerran esteen, pari hyppyä ja eteenmenon. Eteenmeno oli megaupee, aivan viivasuora!