Sunnuntaina käytiin Ojangossa aksaamassa ja jäljestämässä Mariannen kanssa. Tallottiin eka jäljet Stepille ja Ginille, ja niiden vanhentuessa Ilona ja Sara pääsi aksaamaan. Ilona teki vauhtipätkää jossa hyppyjä, loivasti kaarevia putkia ja kepit keskellä. Laitoin nyt ekaan ja vikaan väliin verkon, ettei sekoilisi kun tulee vauhdilla kepeille. No aloituksissa ei sekoillutkaan mutta pari kertaa meni rytmi sekaisin kesken keppien ja vikan välin meinasi jättää tekemättä myös pari kertaa. Pääasiassa ihan hyvin kuitenkin, ja tultiin tosiaan kovalla vauhdilla melkein suorasta putkesta ja kokeilin myös vähän erilaisia (loivia) kulmia sekä valssia ennen keppejä. Meni kivasti, ja lopuksi tehtiin pari toistoa ilman verkkoja, meni hienosti oikein. Tehtiin myös kontakteja, puomilla meinasi valua pitkäksi useamman kerran, täytynee laittaa kosketusalusta taas välillä sinne vaikka sitten ilman namia. Keinu ja aa meni hyvin. 

Sitten sinne jälkimetsään. Stepsun jälki oli 330m pitkä ja vanheni melkein 1,5h sateessa. Keppejä neljä, ja jana ihan lyhyt ja jälki lähti vasemmalle. Jana meni ihan hienosti ja nappasi jäljen oikein, ja pätkä ekalle kepille asti oli tosi siistiä jäljestystä, ja keppi nousi varmasti. Vähän ennen tokaa keppiä oli 90 asteen kulma, ja sen veti pitkäksi ja eksyi jäljeltä. En ollut merkinnyt jälkeä joten en itse tiennyt varmasti missä jälki kulkee, joten Stepsu sai ihan itse selvittää sotkunsa. Ja selvittikin, ja nappasi kepinkin melkeinpä samasta kohtaa mistä nosti jäljen uudestaan. Aika mäihä! Sitten meni taas ihan nätisti, kolmoskeppi nousi hienosti. Ennen neloskeppiä meinasi kans vähän eksyä jäljeltä kun veti alamäkeen sellaista höyryä, mutta tajusi itse virheensä ja korjasi ja vikakin keppi nousi. Ihan hyvä suoritus kevään ekaksi jäljeksi, vaikka intoa ehkä vähän turhankin paljon :)

Tässä sports trackerin näkemys meidän jäljestä :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-04-14%20koht

Tänään käytiin Saran kanssa hakutreeneissä Kivistössä. Sara teki kevään ekat tyhjät, eikä varsinaisesti ollut talven aikana unohtanut vanhoja tapojaan (vaikka olis ehkä saanut...). Ekalla pistolla maalimies oikeasta etukulmasta, kulma oli vähän eri paikassa kun yleensä ja Sara juoksi sinne vanhasta tottumuksesta, mutta oli sillä sitten nenä auki ja sai hajun. Vasempaan etukulmaan tosi nätti tyhjä. Sitten oikealle, kääntyi jostain syystä taaksepäin pistolla, oli vissiin jäänyt kaivelemaan se etukulma... Seuraavalla pistolla sama juttu, mielestäni en jättänyt liian pitkää väliä pistojen väliin mutta silti kävi tarkastamassa taaksepäin. No laitoin vielä oikealle, sinne ihan pikkuinen pisto jolta tuli jopa kiltisti pois! Sitten vasemmalta maalimies, näytölle ei mennyt ekalla maahan, mur!! Sitten jatkettiin, oikealle pieni ja nätti pisto, vähän oli sen näköinen että jos en olis karjunut pois olisi löytänyt jo tällä pistolla seuraavan ukon, eli nyt oli kyllä suunta selvästi eteenpäin. Vasemmalla ei uponnut ihan viiteenkymppiin mutta kääntyi oikeaan suuntaan, joten hyväksyin piston. Vähän jouduin karjumaan että sain tulemaan luokse, tuli pistolta siihen malliin nenä pystyssä että oli saanut jo keskilinjan toiselta puolelta hajun. Oikealla sitten vika ukko umpparissa, hetken oli pyörinyt piilon ympäri ennen kuin ilmaisi. Näytöllä ei taaskaan mennyt maahan, ei edes vaikka maalimies käski!! Hyi!!!! Tarvis varmaa käydä tekee joku umpparitreeni missä puututtais tohon possuiluun.