Tänään taas Sipooseen Jessican luokse tokoilemaan. Otettiin Stepin kanssa tällä kertaa kaukoja, tunnaria ja seuraamista. Kaukoissa ensin ihan perus-sarjaa, istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Step oli ihan pöhkö, ensin ei noussut istumaan vaan ponkaisi aina seisomaan, sitten kun saatiin se toimimaan, hankalat vaihdot meni hyvin mutta sitten se ei yhtäkkiä osannut mennä istumasta maahan... Voi pientä hupsua :) No, tuon mä pistän häröilyn piikkiin, että arpoo vaihtoja ihan miten sattuu. Jessican mielestä Stepillä on ihan hyvä tekniikka, tarvitsee vaan toistoja ja palkkaa oikeista jutuista, ja toisaalta muistutuksen siitä mikä ei ole sallittua. Muistiinpanot kaukoista:

  • Itse voisin olla tiukempi, jos hölmöilee, voin ihan hyvin sanoa sille ettei käy, ja käydä palauttamassa sen
  • jos tulee eteenpäin, täytyy käydä palauttamassa se ihan kädestä pitäen, ei peru-käskyllä, se on liian hauskaa eikä silloin aja asiaa kun tarkoitus on muistuttaa väärästä toiminnasta
  • aika-ero peru-käskyn ja käsimerkin väliltä on saatava pois, muuten tulkitaan kaksoiskäskyksi.
  • voisin sanoa käskyt vähän vähemmän innostavalla äänellä

Sitten tehtiin tunnaria, eka niin että yksi nami oli kapuloiden edessä. Lähti kovaa, mutta selvästi etsimään namia, ei edes haistellut kapuloita ennen kuin nami oli syöty. Heti sen jälkeen alkoi etsimään omaa, ja kun se löytyi, toi. Sitten uudestaan ilman namia. Nyt ei selvästi yrittänyt etsiä enää namia, vaan keskittyi heti kapuloihin. Oman nosti heti tokana, mutta tuli kuitenkin epävarmaksi ja pudotti, tarkisti muut mutta ei maistellut, ja toi oman. Sitten vielä kerran, myöskin ilman namia, niin että toistin painokkaasti oma-käskyn just ennen kapuloita. Nyt oli vähän liikaa vauhtia, rähmi kapuloista nuuskiessa, ei kuitenkaan nostanut vääriä, toi oman.

  • tunnarissa jos käytän namia, niin vain yksi nami, ettei mene ihan vaan namien etsimiseksi
  • käsky just ennen kapuloita muistuttaa työskentelystä, voisi rauhoittaa

Lopuksi vielä seuraamista, Jessica käskytti pienen kaavion. Stepsu seurasi ihan ok, vähän otti häiriötä merkeistä ja ruudusta, vilkuili niitä, mä muistutin heti uudella käskyllä, jolloi jatkoi seuraamista. Piti paikan ja kontaktin ihan ok. Jessica halusi että treenataan liikkeelle lähtöjä. Tehtiin niin että sanoin käskyn ennen liikkeelle lähtöä, ja lähdin heti reippaalla vauhdilla liikkeelle, jos tiputti kontaktin (minkä tekee aika usein jos lähden ripeästi), muistutus heti ettei käy päinsä. Tehtiin vasemmalle käännöksiä myös niin että sanon uuden sivu-käskyn just ennen käännöstä että olisi valppaana.

  • voisin enemmän muistuttaa ja sanoa kun tekee väärin, olen vähän liian kiltti Stepsulle, siltä voisi jo vaatia enemmän, se on kuitenkin taitava koira ja aika pitkällä jo koulutustasoltaan
  • liikkeellelähdöt reippaammiksi, juuri siten että lähden liikkeelle reippaasti, jos pudottaa kontaktin, muistutus ja uusi yritys.
  • sivuaskelissa pieni ennakointa auttaa koiraa, jolloin ei tarvitse jyrätä sen päälle. Pieni jalan nosto riittää Stepillä!
  • jos ei tee hyvin, niin mun ei pitäisi kaivaa heti nameja esiin ja auttaa sitä vaan ensin koittaa vaatia siltä parempi suoritus. Step on fiksu koira ja osaa vedättää esittämällä surkeaa

Lopuksi otettiin paikallaolot, istuminen hyvä, makuussa oli juossut pupu koirien edestä, kaikki pysyi! Step oli mennyt lonkka-asentoon.

Illalla mentiin vielä ottamaan pieni janatreeni Saralle. Tein n. 70m pitkän jäljen, janalta lähti vasemmalle. Jana vähän vajaa 20m pitkä, ja purkki jäljellä n. 20m päässä janasta. Lähti aluksi vinoon, en päästänyt vaan kiskoin liinasta takaisin ja uusi lähetys. Nyt lähti suoraan, ja ai että miten hienosti meni! Lähti etenemään määrätietoisesti ja ihan suoraan, meni sen melkein 20m ihan suoraan ja nappasi jäljen heti kun tuli kohdalle. Lähti ensin takajäljelle (tietysti), mutta kääntyi itse ja lähti oikeaan suuntaan!! Purkin ilmaisi hienosti ja sieltä sai palkkaa. Jälki oli aika tuore, joku 30min, se näkyi heti jäljestyksessä. Meni vähän liian korkealla nenällä, ja kamalaa vauhtia! Kepistä suoraan ohi, kiskoin takaisin ja lisäsin painetta hihnassa, jolloin teki tarkemmin ja ilmaisi.