Eilen illalla otettiin Stepin kanssa pientä sisätreeniä, naksuttimen kanssa ensin seisomista ja sitten kontaktia. Se älysi tosi nopeasti kontaktissa mitä siltä haluan ja tarjoaa sitä nyt joka välissä, loistavaa! Uusia juttuja koettiin myös, nimittäin kun oltiin pihalla, meidän talon yli lensi helikopteri ihan matalalla ja piti kovaa ääntä. Aluksi Step katseli valppaana ympärille ja kun kone oli ihan kohdalla, penska lähti hirmuista vauhtia juoksemaan karkuun. Onneksi kopteri meni niin nopeasti ohi ja outo ääni loppui, ja Step juoksi takaisin luokse ja jatkoi puuhiaan normaalisti. Eli se kyllä reagoi outoihin juttuihin aika voimakkaasti mutta palautuu tosi nopeesti eikä jää ihmettelemään. Ollaan menty myös hissillä muutaman kerran meidän rapussa, se on Stepin mielestä ihan älyttömän hauska paikka, joka kerta kun tullaan rappuun sisään, se juoksee häntä heiluen hissille. Ja voi sitä riemua kun ovi aukeaa ja pääsee sisään! ;) Hassu otus.

Tänään mentiin sitten eka Stepin kanssa kentälle vähän leikkimään. Leikittiin eka narulla ja otettiin muutama irti-päästämistreeni. Step luopuu ihan mielellään lelusta vaihtokauppana namiin. Sitten nampan+naksun kanssa muutama kontaktitreeni (jotka meni tosi hienosti) ja sitten juoksenneltiin lelun kanssa. Pidin lelua aika alhaalla kädessä niin että pennen oli helppo seurata mun kättä ja kuljetin koiranpuoleisella kädellä sitä ympäriinsä (tällaista varhaisagilityn kokeilua). Tehtiin myös muutama sylikäännös lelun kanssa. Voi että kun olis vähän lämpimämpi ja sulais nuo loputkin lumentapaiset, voitas mennä agilitykentälle kokeilemaan!

Saran kanssa sitten tokoa. Alotettiin liikkeestä maahanmenotreenillä samaan tapaan kuin viimeksi, tuli ihan nättejä maahanmenoja ja vauhti oli hieno. Ainoa että Saran koko liikkuminen painui vähän alaspäin kun se huomasi että jatkuvasti mennään maahan. Voi olla myös että pallolla oli osasyynsä tähän. Sitten merkille kerran niin että siitä suoraan palkka, sitten merkki+ruutu. Oli aivan erinomaisen hieno liike, vähän kyttäyksiä sekä merkillä että ruudulla seisomiset mutta eipä se kauheesti haittaa. On vaan vähän ruman näköinen mutta eipä tuo kokeessa pitäisi (ainakaan ei saisi sääntöjen mukaan) haitata. Sitten kävin erikseen laittamassa Saran ruutuun maahan ja otettiin sivulletulo. Tulee kyllä hienosti oikeaan kohtaan ja lähtee heti kutsulla mut se tulee aika hitaasti. Pitäis varmaan tähän keskittyä jossain vaiheessa.
Sitten tunnaria, 2 toistoa, molemmat ok. Tokalla oma oli taas ympyrän keskellä ja taas se oli vaikee, Sara nuuski monta kertaa kaikki läpi ennen kun tajusi oman. Mutta ei onneksi maistanut vääriä. Luovutuksessa nakersi muutaman kerran kapulaa, joten otettiin peri pelkkää pitotreeniä heti perään.
Loppuun parit maahanmenot vielä ja 2 kertaa merkille, molemmat hyviä joskin kyttäyksiä.