Stepsu sai kurjan palkan hienosta tsemppaamisesta tokokisoissa, eilen lenkillä sillä tuli nimittäin haava tassuun, etutassun ylimmästä anturasta lähti melkein 1x1cm kokoinen palkeenkieli :( Tassu ei varsinaisesti vaivaa Stepsua, ei onnu, mutta yrittää kyllä nuolla haavaa. Step pääsi sitten töihin mukaan, putsasin haavan ja laitoin haavavoidetta, ja kauluri päähän. Kaulurikaan ei muuten Stepsua haittaisi, mutta se päässä ei mahdu sängyn eikä pöydän alle, ja kotona vaeltaa vähän apean näköisenä, kun lempipaikkoihin pääsy ei onnistu. Koska kurjuus ilmeisesti ei vielä ollut riittävää, tuli Stepille vielä kaupan päälle ripuli kipulääkkeestä :( Voi toista, ulkoilujen jälkeen pitää nyt sitten suihkuttaa sekä haavaa että takapuolta...

20161020_095713-1.jpg20161020_151515-1.jpg

Tiistaina käytiin Fisun kanssa taas paimentelemassa Somerolla. Tehtiin eka kierros pellolla poispäinajoa, aloin nyt toden teolla sisäänajamaan seisomaan pysähdystä. Käskyksi valitsin "oota", joka on vapaamuotoinen seisomaan pysähdys lenkillä, ja jonka Fisu lenkkiolosuhteissa jo ymmärtää valmiiksi. Aluksi oli vähän hämmentynyt käskystä, ja yritti välillä mennä maahan, tai vähintäänkin kääntyi katsomaan mua. Toistojen jälkeen alkoi kuitenkin sujumaan ihan yllättävän kivasti! Seisomis-stoppi onkin ajossa tosi kätevä, ei näytä niin epätasaiselta ajon rytmi kun pysähtyy seisomaan, ja lähti myös liikkeelle seisomisesta vähän rauhallisempaan tahtiin kuin makuulta. Ajeltiin pitkin peltoa ja aina välillä käänsin suuntaa sisäflänkeillä. Otti suunnat tosi kivasti, ei mokannut juuri lainkaan ja flänkeillä oli kivasti kuulolla. Lopuksi otettiin pari lyhyttä hakua, kun halusin testata, tajuaisiko stopin myös peruskuljetuksessa. Hakukaarella pari kertaa pääsi vähän liiaksi vauhdin hurmaan enkä meinannut saada pysähtymään ollenkaan! Kaaret sentään oli ihan hyviä ja laajoja. Peruskuljetuksessa ei meinannut tajuta stoppia, jouduin auttamaan käsimerkillä. Tätä voisi kyllä treenata lenkilläkin, harvoin pyydän sitä pysähtymään mua kohti tullessa.

Fyssarin jälkeen Fisu pääsi pitkästä aikaa fyssarille meille töihin. Edellisestä kerrasta on hävyttömän pitkä aika... No, onneksi Fisusta ei löytynyt oikein mitään vikaa, oli varsin hyvässä kunnossa! 

Keskiviikkona käytiin porukalla tokoilemassa Pahkavuoressa. Stepsu teki vain pientä palauttelevaa hömpöttelyä ilman mitään suunnitelmaa. Fisu treenasi kiertoa, ohjattua ja tunnaria. Kierron ja ohjatun tein niin, että laitoin ohjatun kapulat siihen, missä yleensä on kiertohyppynoudon kapulat, tein kertaalleen merkin kierron, ja sitten ohjatun vastakkaisesta suunnasta . Eipä Fisua tälläiset hämää, teki ihan tosi hienosti. Sitten vielä kertaalleen kierto toiseen suuntaan niin, että avustaja heitteli matkan varrelle leluja sen jälkeen, kun olin viritellyt Fisun. Ei ollut leluistakaan Fisulle mitään häiriötä. Lopuksi vielä tunnaria, pitkästä aikaa niin, että kapuloiden joukossa oli muiden leluja. Tässäkään Fisu ei hämääntynyt, vaikka aiemmin nämä treenit on olleet ihan hurjan vaikeita sille. On se mennyt eteenpäin :)

Torstaina aamulla käytiin aksaamassa ja tehtiin samalla pieni janatreeni. Aksassa Fisu oli nyt tosi hyvä, tehtiin lähinnä vaan keppejä ja kontakteja. Aat oli nyt kaikki hyviä, ei yhtään hasardiloikkaa. Kepeillä ei mokannut kuin vissiin kerran sisäänmenon. Puomi ja keinu myös ihan kivoja. 

Sitten jäljelle, tai oikeastaan tämä oli vain janatreeni. Jana aivan lyhyt, ehkä 3m, jälki ehkä 100m, kaksi keppiä, vanheni tunnin. Fisu kävi taas tosi kierroksilla kun tultiin janalle, ja yritti karata. Nuhtelin siitä, ja annoin lähteä vasta luvan kanssa. Lähtikin vähän rauhallisemmin, ei singonnut ja nappasi jäljen heti, ehkä ekat 20-30m suihki aika vauhdilla jäljen päällä, mutta ekan kepin nosti kuitenkin ja sen jälkeen rauhoittui.