Perjantaina mulla alkoi kesä! Kandiseminaari, koeobduktio ja kolmen vuoden opinnot takana, aika mahtava fiilis! Tästä kesästä tulee varmaan muutenkin aika mahtava, mutta siitä lisää sitten myöhemmin :)

Torstaina ennen aksaa käytiin vähän tekemässä ek-juttuja Jakomäessä. Talloin Stepsulle jäljen, ja sen vanhetessa tein pudotetun ja tarkkuuden molemmille. Saran pudotettu oli vähän outo, lähti juoksemaan vähän vinoon ja hämääntyi siitä, ja pysähtyi, kääntyi katsomaan mua, mutta kun seisoin vaan hiljaa, jatkoi matkaa ja löysi jäljen ja esineen sieltä, nouto oli hyvä. Stepsu oli tuhma eikä istunut sivulla, muuten se olikin sitten ihan moitteeton. Tarkkuusruutu tehtiin pikkuruisella alueella, että Stepsu pysyisi paremmin aluen sisäpuolella. Yritti kyllä liueta pariin kertaan alueelta mutta komensin takaisin aina kun meni yli. Esine löytyi varsin helposti. Lopuksi vielä jäljelle, pituutta joku 200m, vanheni 40min, 3 keppiä ja 1 terävä kulma. Janalla lähti vinoon joten uusin lähetyksen, nyt meni suoraan ja otti jäljen nätisti. Ekasta kepistä olisi mennyt ohi, mutta en päästänyt. Sen jälkeen olikin sitten aivan loistava, jäljesti hyvin, terävä kulma ihan superhyvä, ja molemmat kepit nousi varmasti.

Torstaina oli vapaatreenit aksassa, ja koska melkein koko ryhmä oli poissa, treenasin myös Ilonan kanssa. Stepsu kuitenkin aloitti, tehtiin lyhyttä radanpätkää ja meni aika mukavasti, tuntui ihan reippaalta ja kepit haki kivasti avokulmasta. Tehtiin Iippuliinin kanssa ensin myös lyhyt ratatreeni, 5 hyppyä ja 3 putkea, ja nyt jouduin jo tekemään yhden valssin radalla, ettei enää ihan vaan vieressä juoksemista :) Meni kivasti, ja haki tosi hyvin esteille! Rimat 55cm eikä yhtään tullut alas missään vaiheessa treeniä. Sitten Ilona tauolle ja Stepsu teki vähän kontakteja ja testasi Ilonaa varten rakentamani valssipätkän, ja Ilona sitten uudestaan vuoroon, ja nyt siis valssitreeniä. Laitoin u-putken ja 3 hyppyä, ja pyörittelin molempiin suuntiin valsseilla. Kääntyy aika kivasti, väistää mua paljon paremmin kuin esim. Step (ei ole yhtä röyhkeä kun mun koirat..). Ei osaa hypätessä vielä kääntyä, mutta ajatus on kyllä jo ihan oikea! Lisää vaan treeniä että tekniikkakin saadaan kuntoon. Sitten Ilonan omistaja Anita tuli avuksi, ja tehtiin kujakeppejä niin, että Anita oli päässä palkkaamassa, kuja taas vähän kapeampi kuin viimeksi. Muutaman kerran yritti loikkia, mutta ei saanut siitä palkkaa. Enimmäkseen meni hyvin, ja nyt joutui jo vähän pujottelemaankin! Lopuksi Ilona teki vielä rengasta niinikään Anitan avustuksella, meni tosi kivasti! Sarakin pääsi lopuksi tekemään lyhyen treenin keppejä ja aata.

Perjantaina käytiin Emman kanssa korkkaamassa vepekausi! Sara ei ollut käynyt vielä kertaakaan uimassa tänä vuonna, mutta eipä se menoa haitannut :) Tehtiin ensin veneelle uinteja, 4kpl matkaa pikkuhiljaa pidentäen. Kerran tuli rantaan ihan vinosti, muuten oli hyvä. Lopuksi veneen haku jostain ehkä 20(?) metristä, oli tosi hyvä.

Vepen jälkeen vielä Simballe lyhyt nometreeni. Ensin eteenmeno veteen, ehkä 20m? Ekalla ei bongannut damia, eikä myöskään totellut mitään pillityksiä, ui lammen läpi ja tuli rantaa pitkin takaisin. Ekalla lähetyksellä tuli myös pieni äännähdys, ou nou! Uusinnalla hyvä, ja oli hiljaa. Sitten kaksoismarkkeeraus niin että toinen oli vedessä, toinen maalla, matka oli tosi lyhyt. Lopuksi vielä toinen kaksoismarkkeeraus niin että Emma kävi heittämässä damit vastarannalta vesirajaan, tää oli muuten hyvä, mutta matkalla bongaili muutaman kepin ja napsi niitä mukaan, ei kuitenkaan lähtenyt palauttamaan niitä vaan toi damit.

Lauantaina käytiin metsässä Mariannen ja Gini-collien kanssa, ja Marianne teki molemmille tytöille tarkkuusruudun. Tää meni ihan superhyvin molemmilla, löytyi tosi nopsaan vaikka olikin vieraan hajuinen esine.

Illalla vielä pienet tottikset Muffin kanssa, tehtiin seuraamista, nouto, jäävät (istu ja maahan), luoksetulo ja eteenmeno. Vähän yritti kytätä seuraamisessa kun näki eteenmenopallon viennin, mutta tein vaan sitten niin pitkän kaavion että ryhdistäytyi, ja palkkasin siitä. Noudot hyviä, toi varmasti eteen.

Neiti kyttä:

IMG_5891-normal.jpg

IMG_5892-normal.jpg

IMG_5890-normal.jpg

Sunnuntaina aamulla käväistiin Järvenpäässä JAU:n äitienpäivä-aksakisoissa. Molemmille 2 agirataa, tuomarina Asko Jokinen. Oli ihana auringonpaiste ja lämmintä, ekat kisat ulkona ja voi kun tuntui kivalta! Molemmat radat oli aika helppoja, ei oikeastaan mitään muuta ihmeellistä kuin kepit, molemmilla radoilla käännyttiin kepeiltä tosi jyrkästi. Menin Stepillä ensin, eka rata oli aika hyvä lukuunottamatta iiiiiisoa kaarrosta ennen keppejä, annoin valahtaa pitkäksi että saisi helpomman kulman, mutta ehkä tuo oli vähän liioittelua :D Tulos 0vp ajassa -11,57s ja sija 5./43.

Saran kanssa sama rata, ja sekin muuten hyvä, paitsi yksi kaarros valahti senkin kanssa, vikalla putkella valui melkein väärälle esteelle kun en vekannut riittävästi... Mutta ihan jees rata ja tulos 0vp ajassa -12,16s ja sija 2./43.

Toka rata Stepin kanssa oli myös ihan hyvä, kepeillä jotenkin takertui niihin kiinni ja kompuroi vähän, siinä meni aikaa, ja aa oli tosi hidas. Tulos 0vp ajassa -10,46s ja sija 4./48. Stepsulle siis jo kolmas tuplanolla tällä kaudella :D

Saran kanssa ohjasin itse tyhmästi, kiirehdin aan jälkeistä persjättöä ja kiihdytin niin etten edes katsonut koiraa, aata edeltävä rima alas ja aan jälkeisestä putkesta ohi, kun mulla oli vielä niin vauhti päällä :D Aan kuitenkin koski persjätöstä huolimatta :) Tulos 10vp.