Olen ollut kipeänä viime perjantaista asti, koirat ovat olleet aika vähällä liikunnalla... Sunnuntaina jaksoin raahautua lähimetsään sen verran, että otettiin pikaiset viestitreenit. Juuri sen verran sain pihinää aikaan, että Step kuuli vie-käskyn :) Stepille siis 5 matkaa, eka ehkä 200m, molemmat jäljet n. 100m. Mentiin polkua pitkin kun ei umpihangessa voi kävellä. Hyvinhän se taas juoksi, mun pieni sukkula :) Saatiin vähän extra-häiriötä, kun matkalla b-pisteelle käveli pari pikkupoikaa vastaan, ja c-pisteellä jouduttiin odottamaan, kun meidän viestiradalla käveli koiranulkoiluttaja, joka pysähtyi vielä meidän kohdalla kyselemään, mitä ihmettä me puuhaillaan ;) Eipä Stepsua nuo haitanneet, hyvin muisti mitä ollaan tekemässä.

Eilen otin esineruutua molemmille koirille, ekaa kertaa tänä vuonna. Oli jo korkea aikakin, kun Stepillä on viestikoe alle 2vk päästä :D Sara eka, sille 3 esinettä, yks takalinjalla, 2 edessä. Samaan malliin meni kun ennenkin, ei ole meidän ongelmat siis parantuneet itsestään talven aikana. Ekoilla lähetyksillä syöksyy takalinjalle, avaa nenän vasta siellä ja ryhtyy jäljestelemään, kun ylimääräinen into on purettu, jäljestää jo keskivälistä eteenpäin. Juu, on sillä hyvä nenä, harmi vaan kun ne esineet ei aina ole jälkien päällä... Takaesineestä ei saanut ekalla pistolla hajua, mutta takaisinpäin tullessa nappasi toisen etuesineen. Sitten taas jäljesteltiin vähän aikaa, kunnes sai hajun takaesineestä. Sillä kesti tosi kauan paikantaa se! En tiedä oliko tuuli puhaltanut sen johonkin kuoppaan, vai mitä kävi, koska joutui kaivamaan sen esiin lumen alta!! Ihmettelin, että mitä hittoa, pelleileekö se siellä jotain, kun alkoi kaivamaan, mutta ei, esineen se sieltä lumen alta kaivoi... Pari kertaa yritin lähettää etuesineen kohdalta, lopulta sai hajun, hidasti vähän vauhtia sen kohdalla, oli siis selvästi huomannut, muttei halunnut nostaa. Sanoin tiukkaan sävyyn, että nyt kuule ei kelpaa tuollainen, joten palasi taaksepäin ja nosti esineen. En tajua miksei se tykkää lähiesineistä! Ei halua nostaa niitä, vaikka selvästi saa kyllä hajun.

Stepille laitoin 2 esinettä, yhden taakse ja yhden keskelle. Step oli ihan superhieno esinekoira <3 Ekalla pistolla haki keskeltä esinee, palkkasin vauhdista. Sitten toisella pistolla haki takaesineen, siihen otin luovutuksen. Koko hommaan meni ehkä minuutti. Juu, hyvin oli muistissa esineruutu :)

Tänään löysin jo toisen auratun kentän meidän läheltä! Pysähdyin siihen sitten lenkillä ottamaan pienet tottistreenit, muuta palkkaa ei ollut mukana kun hihna. Stepillä otin seuraamista, jäävät ja luoksetulon. Seuraaminen tuntui ihan hyvältä, ei kytännyt juurikaan. Istuminen hyvä. Maahanmenossa jäi ekalla istumaan, otin uudestaan ja meni sitten ok. Luoksetulo oli hyvä, mutta sivulle tulo jäi vajaaksi, korjasi välittömästi, mutta takaisin eteen :/ Otin uudestaan koko luoksetulon, nyt meni ok. 

Saran kanssa myös seuraamista, kaikki jättöliikkeet, ja luoksetulon. Tuntui vähän jotenkin löysältä, jokohan se on tämä kevät kun alkaa vaikuttaa... Tarttis päästä siis turkista eroon. Saran työskentelystä huomaa heti, kun sillä on kuuma. Seuraaminen ihan hyvää, istumisessa jäi seisomaan, en tiedä eikö sitten saanut selvää mun käskystä, kun ääni on ihan kateissa vielä :) Maahanmeno hyvä, seisomisesta otin luoksetulon, se hyvä.