Ollaan tehty taas pelkkää peekoota :) Ei oikein muu innosta tällä hetkellä. Maanantaina Stepin kanssa hakutreenit, otettiin aluksi myös esineruutua. Stepille 2 esinettä, toinen takana, toinen edessä, itse en tiennyt sen tarkemmin paikkoja. Lähetin vasemmasta etukulmasta, lähti sinkoamaan johonkin, oli vähän aikaa poissa ja tuli sitten esineen kanssa jostain ruudun oikeasta takanurkasta. Etuesinettä etsittiinkin sitten pitkään, lähti aina niin kovaa ettei ollut nokka auki, löysi lopulta "pistolta" tullessa. 

Sitten itse hakutreenit, halusin ottaa lisää tyhjää vaikka edellinen treeni ei mennytkään ihan putkeen. Suunnitelma oli, että oikealle etukulmaan tyhjä, vasemmalle etukulmaan edennyt ukko ääniavulla, oikeelle suora löytä, vasemmalle tyhjä, oikeelle suora löytö ja vasemmalle suora löytö. Eli 6 pistoa, joista 2 tyhjää ja 4 löytöä. Kaikilla vain lyhyet ilmaisut. OIkean etukulman tyhjä oli superhieno, eteni jokseenkin suoraan kulmaan, ja teki kauniin laajan piston! Olin supertyytyväinen. Sitten vasen etukulma, onnistui myös hienosti, meni etukulmaan, sai sieltä ääniavun ja löysi. Sitten oikealle suora löytö, joka ei sitten ollutkaan suora :/ Keskilinjalla ollut ryhmäläinen katsoi mulle ihan väärin lähetyspaikan, tosi läheltä radan alkua. Itse en tiennyt sen tarkemmin maalimiehen sijaintia, oltiin sovittu että keskilinjalla on koko ajan joku katsomassa ukkojen paikat. No lähetin, ja sinnehän se lähti suoraan etukulmaan eli aluetta taaksepäin. Huusin pois, ja menin reippaasti edempää lähettämään. Nyt lähti, mutta vinoon aluetta eteenpäin, kun oli omasta mielestään tarkistanut jo alueen. Huusin pois, ja yritin lähettää uudestaan, ei lähtenyt. Ei pitäisi ikinä huutaa pois pistolta, vaikka lähtisi kuinka vinoon :( Sanoin sille että mene vaan, ja sillä lähti sinne mihin yritti edelliselläkin, eli aivan vinoon. Sai sieltä hajun ja löysi työskentelemällä taaksepäin, kiva... Sitten vasemmalle tyhjä, lähti tosi hyvin, ja eteni suoraan viiteenkymppiin, mutta kun huusin hyvä, lähti saman tien tulemaan takaisin, eli teki piikkipiston. Häiriintyy näköjään kun huutelen sille, parempi antaa sen työskennellä itse. Sitten oikeelle löytö, nyt lähetin ihan oikeesta kohdasta mutta lähti taas vinoon, aluetta eteenpäin, koukkasi juuri tuulen alapuolelta niin ettei saanut hajua. Teki tosi laajan, periaatteessa ihan hienon piston, mutta ei löytänyt. Menin lähemmäs lähettämään, nyt eteni suoraan ja löysi. Sitten vielä vika ukko, taas oli lähetyspaikka vähän huono, nyt olin liian pitkällä jo keskilinjaa. Näissä pitää jatkossa sopia tarkemmin piilot, eikä vaan pyytää muita katsomaan. Lähti tekemään hienon piston, oli pitkään poissa ja luulin että oli jo löytänyt, mutta ei, tulikin takaisin. Lähetin uudestaan, nyt löysi, jälleen työskentelemällä taaksepäin :( Yhteensä meille tuli siis 10 pistoa, joista 6 tyhjää. Ei ole ikinä ollut varmaan näin haastavaa treeniä, mutta ihan hyvin se selvisi. Suurin osa virheistä oli ohjauksessa, eli huonot lähetyspaikat ja pistoilta pois huutaminen, hyi hyi. Nyt alkaa huomata, että piston mallin opettaminen alkaa vaikuttaa suoraan menemiseen.

Joku päivä käytiin treenaamassa tarkkuutta, nyt kiinnitin oikein extrahyvin huomiota palkkaamiseen molempien kohdalla, ja ilmaisut olikin hyviä, jee! Varsinkin Stepsu yllätti positiivisesti, ei yrittänyt kertaakaan ottaa suuhun, eikä edes kaivanut peitettyä esinettä näkyviin vaan meni heti maahan. 

Sitten eilen hakumetsään Korsoon. Stepille suunnitelmana suorat etukulmat, joista vasemmalla ei palkkaa, menin ottamaan haltuun, sitten ääniavulla yksi etenevä ja vika ääniavulla suoraan. Tällä kertaa meni niinkuin suunnittelin :) Alotin oikeesta etukulmasta, lähti vinoon ja huusin pois, yritin laittaa uudestaan, ei lähtenyt, plääh. Kyllä on pälli ohjaaja, kun ei ikinä opi. Parempi vaan antaa mennä vinoon saman tien, kun lähtee sinne joka tapauksessa korjailuista huolimatta... No, uusi lähetys, ei lähtenyt heti :/ Kun lähti, lähti sinne mihin aluperinkin, eli vinottain aluetta eteenpäin, sai kuitenkin hajun kaukaa ja suoristi, teki vähän sellaisen banaanipiston. Sitten vasen etukulma, teki kauniin piston, mutta ei meinannut millään löytää. Ilma oli sateinen eikä tuullut yhtään, oli selvästi vaikeaa. Etsi tosi pitkään, siitä näki että oli hajulla, muttei saanut paikannettua. Olin ihan varma että oli jo luovuttanut ja häipynyt johonkin, kun koko koiraa ei näkynyt, ja lähdin kävelemään piilolle päin, kun alkoikin kuulua reipas haukku. Ei siinä mitään, meni piilolle ja otin haltuun, ei meinannut totella :O Jatkoi haukkua ja heti kun maalimies nousi, meinasi singota tervehtimään. En päästänyt, palkkasin kädestä kun oli nätisti. Maalimies oli Stepille täysin vieras, voi olla että sekin vaikeutti, kun haluaisi niin kauheasti tehdä tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Kävelin hallinnassa keskilinjalle, oli aika huonoa. Näitä pitää treenata lisää. Sitten seuraava, ääniavulla niin että ukko huusi, ja huudon jälkeen siirtyi joku 15m aluetta eteenpäin. Tää meni hienosti, oli kääntynyt oikeaan suuntaan :) Vika normaalisti ääniavulla, meni hyvin. Hyvä mieli jäi treenistä, pistot oli paljon parempia kuin edellisellä kerralla. 

Saran kanssa sitten vähän haastavampi treeni, suunnitellessa mietin että mitähän tästä tulee, onko liian vaikea, sehän on vasta keväällä alottanut haun... Oikeaan etukulmaan tyhjä, vasemmalle edennyt ukko, oikealle suora, vasemmalle tyhjä, oikealle suora. Meidän hakurata oli joku reilu 100m pitkä, ja Saralla siis 3 ukkoa ilman apuja, olisi voinut hyvin olla alokasluokan kisarata. Alotin oikeelta, teki oikein hienon tyhjän, kiljuin sen pois kun näytti menevän niin syvälle, pelkäsin että menee tielle asti. Sitten vasempaan kulmaan, sinne upea pisto, kääntyi aluetta eteenpäin ja löysi. Sitten oikealle, taas suora ja varma pisto, ja löysi heti. Vasemmalle tyhjä, irtosi hienosti tiheän pusikon läpi, en tiedä sen tarkemmin millaisen piston siellä teki kun en nähnyt koiraa, huusin pois sieltä. Sitten vielä oikealle yksi lähetys, sekin meni hienosti. On se vaan etevä, ihan uskomatonta... 4kk treenaamisen jälkeen tekee jo alokasluokan kisarataa hyvällä menestyksellä! Otettiin lopuksi yksi rullantuonti muistutukseksi, eipä siinäkään mitään valittamista, oli nopea ja varma. Olen vielä vähän kahden vaiheilla, tekisi mieli ilmottaa se syyskuulle etsintäkokeeseen, pitäisi vaan saada ilmaisu mukaan metsään. Ensi treeneissa täytyy varmaan kokeilla. 

Tänään käytiin nopeasti Kauklahdessa ampumassa Stepille, otin yhden paukun piilonkierrossa, 2 seuraamisessa ja 2 paikallaolossa. Ei mitään valittamista, ei reagoi yhtään :) Otin myös pari kertaa hyppyjä, metrisessä koski joka kerta mutta ei kiertänyt, estenoudossa liukastui ja kolautti kertaalleen päin estettä, ei onneksi sattunut eikä siitä mitenkään masentunut, uusinnalla teki hienosti.