Fisulla oli tänään suuri päivä, nimittäin kyseessä oli pienen kala-tytön ihka ensimmäinen kokeenomainen tilanne yhtään missään lajissa! Olin ilmoittanut meidät Riihimäelle RSKK:n järkkäämään toko-harjoituskokeeseen. Ideana oli siis käydä tekemässä alokasluokan liikkeet kokeenomaisesti rennossa ja helpossa ympäristössä ja tarvittaessa palkata ja tukea Fisua kesken suorituksen mikäli se sitä tarvitsee. Haluttiin siis vaan hyvä kokemus "kisakentästä" ennen kuin mennään oikeasti kisaamaan. Tiia oli Ruutin ja Gavan kanssa mukana reissussa, ja tytöt pääsivät taas vähän peuhaamaan keskenään. 

Virittelin Fisua ennen kehään menoa leikkimällä hetken ja syöttämällä muutaman namin, mitään sen kummempaa ei tehty. Alokasluokan paikallaolo tehtiin kolmen koiran ryhmänä, Fisu keskellä. Kehääntulotarkastus meni tosi hienosti, ja Fisu piti muhun koko ajan kontaktia kun käveltiin paikallaoloriviin.

Luoksepäästävyys: vilkaisi pari kertaa liikkuria, ja otti itsenäisesti heti kontaktin.

Paikallamakuu: oli aika pitkään sivulla käskyn alla kontaktissa kun muut virittelivät vielä koiriaan, ja maahan-käskyllä nytkähti hieman ja katsoi mua hämmästyneenä, taisi olla omasta mielestään tekemässä häiriöseuraamista eikä suinkaan paikallamakuuta. Lisäkäskyllä meni maahan, ja makasi rauhallisena koko ajan, ei yrittänyt kertaakaan laittaa päätä maahan, eikä reagoinut, vaikka vasemmalta lähti koira ohjaajansa perään ja oikealla puolella koira nousi seisomaan ja meni maahan useamman kerran. Sivulle tuli napakasti.

Yksilöliikkeet tehtiin tokana, ehdin juuri sopivasti leikkiä hetken ennen omaa vuoroa, ja tehtiin yksi stoppi, pari eteentuloa ja yksi maahanmeno.

Hihnassa seuraaminen: tuntui todella hyvältä!! On se tiivis, mutta ei painanut niin että se häiritsisi mun liikkumista. Käännökset reippaita, vähän vielä liioittelee mutta tässä vaiheessa en murehdi sitä ollenkaan. 

Vapaana seuraaminen: alku tuntui hyvin samanlaiselta kuin hihnassakin, kaavion lopussa ehkä hieman oli väljempää ja viimeisessä täyskäännöksessä ennakoi pysähdystä. Palkkasin tämän jälkeen namilla ihan kaiken varalta, jos väljyys johtui palkattomuuden aiheuttamasta hämmennyksestä.

Liikkeestä maahanmeno: nyt seuraaminen oli taas aivan normaalin tiivistä, ja maahan ihan nätisti. Sivulle ei noussut ekalla käskyllä, eikä mikään ihmekään, ollaan nimittäin treenattu nyt häiriötä ja keskitytty siihen, ettei päätä saa nostaa ;) 

Luoksetulo: matka tuntui ihan tosi lyhyeltä, eikä oikein päässyt näin lyhyellä matkalla edes kiihdyttämään kunnon vauhtiin. Eteentulo tosi nätti ja korrekti ja sivulle myös.

Liikkeestä seisominen: aivan loistava kaiken kaikkiaan!

Hyppy: vähän olis voinut jäädä suorempaan, ja sanoin hiljaa "odota" ennen kuin siirryin sivulle. Olis ehkä pysynyt ilmankin, mutta eipä siitä haittaakaan ollut. 

Kehässä oikein runsaat ja riemukkaat kehut, ja heti kehän ulkopuolella reilu leikkipalkka. Tehtiin vielä lopuksi kehän jälkeen muutama pätkä seuraamista ja palkkasin ihan lyhyistä pätkistä, teki oikein nätisti ja innokkaasti. Mulle jäi ainakin tosi hyvä mieli Fisun ensimmäisestä "koesuorituksesta", toivottavasti myös Fisulle :)  

Tässä videolla Fisun kisatreeni.

2015-01-29_00013.jpg

Eilen illalla kävin kouluttamassa agilitya BATin treeniryhmälle ja samalla reissulla treenasin Fisun kanssa. Tehtiin ensin tokojuttuja, eli hyppyä muurilla ja muutama liikkeestä maahanmeno. Yksi luoksetulon stoppikin mahtui treeneihin, testasin, että miten toimisi jos lähetän putkeen ja sieltä tullessa stoppaan. Toimi, teki sairaan makeen stopin :) Sitten puomia, samaan tapaan kuin edellisellä kerralla. Ensin muutama kerta pelkkää alastuloa puomin sivusta, ja sitten kokonaista puomia. Vauhtia oli nyt jo selvästi enemmän kuin viimeksi, joten nyt pitäisi jotain tehdä ylösmenolle, ettei keksi sitä ryhtyä loikkimaan. Ensihätään laitoin nyt muurin palikan puomille nousevan pinnan n. puoliväliin, jotta Fizz sitä varoessaan mitoittaisi askeleen osumaan puomin ylösmenoon. Tämä täytyy nyt kuitenkin miettiä huolella läpi ja mielellään ottaa videolle, miten askeleet sijoittuvat tämän kanssa. Muita vaihtoehtoja, joita myös mietin tähän, olisi rima/speed pump maassa ennen puomia, länki, tai sitten ihan naksuttelemalla voisin opettaa koskemaan etujaloilla ylösmenoon.