Ollaan treenattu vaikka mitä, en muista enää varmaan puoliakaan... 

Tokoa: Melkein joka ilta ollaan käyty jollain kentällä ottamassa Stepsun kanssa pienet iltatreenit. Ohjelmassa on ollut ruutua, seuraamista, tunnaria, luoksetuloa. Ruudussa edelleen hahmotusongelmia ekalla lähetyksellä, ja ilman naruja. Tunnarissa maistoi pitkästä aikaa väärää :((( Luoksetulot on olleet hyviä, ja samoin seuraaminen. Tänään oltiin ATD:n järkkäämässä tokokoulutuksessa Malminkartanon sirkuskentällä, kouluttajina Sirke, Ansu ja Mari. Oltiin Stepsun kanssa ihan vikoina suoritusvuorossa, juoksu takia. Ilma oli tosi kuuma, mut onneks se ei tuota haittaa oikeestaan yhtään. Tehtiin eka Sirken kanssa seuraamista, kerroin Stepin kyyläämisongelmasta, joka ilmenee aina vauhtiliikkeiden jälkeen (ei jos aloitan seuraamisella), ja näytin käytännössä mitä se tarkoittaa. Otin ruudun jossa lelu valmiina, merkiltä lähti ihan outoon suuntaan, mutta löysi lopulta ruudun ja sen jälkeen olikin sitten kyyläilmeellä. Saatiin vinkiksi antaa Stepsun tarjota itse parempaa toimintaa, sitä en ole edes tajunnut koittaa, olen vaan itse yrittänyt  omilla toimillani saada sen lopettamaan aijaamisen. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea, voi olla vaan että vaatii vähän kärsivällisyyttä... :) Sitten Ansun luo tekemään ruutua, siinä esittelin meidän "eka ruutu" ongelman, eli vaikea hahmottaa kun lähetän ekaa kertaa, kerran kun on käynyt ruudussa, menee paremmin. Tehtiin ruutu (eri ruutu kun Sirken kanssa), ja Step teki just niinkuin toivoinkin, eli lähti seikkailemaan jonnekin merkin taakse, ei edes katsonut ruutuun päin. Otin merkille uudestaan, ja vähän voimakkaampi käsiapu, nyt bongasi ruudun ja lähti sinne. Ansu oli sitä mieltä, että tää voi olla ihan vaan kokemattomuutta, ja menee kokemuksen kanssa ohi, lääkkeeksi paljon toistoja, ja palkka voisi olla ruudussa kun otan ekan kerran ruudun. Kokeiltiin myös niin, että mä seison n. puolivälissä matkaa ruutuun, jos se helpottaisi suunnan hahmottamista, meni kivasti. Lisäksi pitäisi välillä ottaa myös ruutua ja ohjattua samassa treenissä, että oppii erottamaan. Silloin täytyy vaan tehdä molemmat niin helpoiksi, ettei epäonnistu. Lopuksi vielä Marin luo tekemään luoksetuloa. Näytin kerran tolpan kierrolla, miten olen treenannut, pysähtyi oikein napakasti, ja Marikin oli sitä mieltä, että tällä kannattaa jatkaa, näyttää toimivan hyvin. Ehdotuksena oli ottaa mukaan käsimerkin yhteyteen suullinen käsky, ja koittaa häivyttää käsimerkki, kun olen ensin ajanut uuden stoppikäskyn sisään.  Jos ei lähde toimimaan, niin sitten jätetään tuo käsimerkki käskyksi. Kävin iltalenkillä kentällä ottamassa ruutua ja luoksetuloa uusin neuvoin, ruutu meni hienosti, ja luoksetuloon otin uudeksi käskyksi "top", katsotaan lähteekö tottelemaan sitä, vai tyydynkö käsimerkkiin.

Agilitya: Sara on tuurannut Stepsua agitreeneissä, eli Sara pääsi sekä tiistaina että keskiviikkona treenaamaan. Tiistaina tehtiin ilman kouluttajaa viimeviikkoista Oreniuksen rataa, mutta käänteisessä järjestyksessä. Olikin ihan sikapaljon vaikeempi! Sara oli aivan supermegahieno <3 Keskiviikkona oli Sari kouluttamassa, tehtiin ihan mukavaa Salme Mujusen muunneltua kisarataa. Sara oli oikein hieno jälleen, hyppäsi tosi mukavasti 65cm rimoja ja kääntyi hyvin. Ainoa mikä ärsytti, oli huono Aa... :(

Viestiä: käytiin tiistaina ennen agitreenejä Ämmässuolla juoksuttamassa viestiä. Mä jäin A-pisteelle, molemmat koirat lähti metsään. Tarkoitus oli juoksuttaa kisamatka, mutta ei onnistunut, maasto oli liian vaikeaa. Eka matka oli jotain 600m, molemmat tuli oikein hyvin. Jälki ei ollut pitkä, joku vajaa 200m, meni kai ihan hyvin? Mulle takaisin tullessa Stepsu oli jo aika väsynyt ja juoksi aika pitkään sitä matkaa, reilu 2min. Mutta juoksi kuitenkin! Eilen käytiin Kattilajärvellä viesteilemässä, tällä kertaa mä lähdin metsään. Tarkoituksena oli juoksuttaa kilometri, mutta eipä siitä taaskaan tullut mitään! Voi hitto miten vaikeaa on kävellä kilometri metsässä??? Tällä kertaa tuli järvi vastaan, ja kaupan päälle lauma partiolaisia... Matka oli joku max. 700m. No, odotin, että partiopojat painuivat kauemmas metsään ja lähetin Stepsun, hyvin meni vaikka joutui odottamaan aika kauan. Sarppa perään, hirveän ulinan kera. Tein jäljen, se oli joku vajaa 200m. Step tuli hienosti oikeaa reittiä, mutta voi vitsi miten kauan sillä meni!! En tiedä missä se oikein kuppasi, lähtikö seuraamaan partiolaisten jälkiä vai jäikö muuten vaan kannon nokkaan istumaan, kun aikaa meni joku 3 minsaa!!! Kellotin Saralle saman matkan, 1min 35sek... Step oli aika väsynyt matkan jälkeen, joten päätin että sen treenit loppui tähän, lähetin kuitenkin Sarpan takaisin. 

Paukkuja: Ollaan treenattu molempian viestitreenien jälkeen, ja lisäksi käytiin jonain päivänä äidin kanssa Talissa ampumassa. Edistystä on tapahtunut ihan mukavasti, ampuja on nyt jo sillä etäisyydellä mitä tulee kisoissa olemaan. Olen myös vähän vaihdellut sitä mitä teen heti paukun jälkeen, välillä niitä puun kiertoja, mut välillä otan ensin sivulle tai pyydän maahan. Kaikki muu toimii hyvin, paitsi jos pitäisi pysyä paikalla samalla kun ammutaan. Siinä Step ei jostain syystä kestä paukkua,  vaan paineistuu :( Kaikki aktiivinen  toiminta menee mainiosti, ei ole paineistunut yhtään, tekee mielellään kaiken mitä pyydän, eikä yhtään pälyile mihinkään. Tuon paikallaolon kanssa saan kyllä tehdä melkoisesti duunia. Lauantain tokotreenin jälkeen käytiin myös Tiian kanssa Talissa ampumassa, otin ihan tavallisesti puun kierron yhteydessä, ei paineistunut yhtään.