Keskiviikkona käytiin hallilla agittelemassa. Stepsun treeneissä tehtiin suht helppoa ja suoraa rataa, jossa ainoa hankala kohta oli putken jälkeen hyppy ja pussi, meinasi aina hakea puomille joka oli siinä lähettyvillä. Imu kontakteille on kasvanut ja kaikki kontaktiesteet on Stepille tosi mieluisia. Valssaamalla sain lopulta kohdan toimimaan. Loppusuoralla Step irtoaa tosi hyvin, ei mitään ongelmaa. Renkaan koitti kerran mennä väärästä välistä, lopetin heti radan ja otettiin uudestaan, palkkasin kun meni oikein.

Saran ryhmä teki vähän vaikeampaa rataa jossa teemana kontaktit, sekä Aa että puomi mentiin 2 kertaa. Sara tuntui vähän hassulta taas, sama juttu kun siellä Lappeenrannan kisoissa, otti muutaman kiellon esteiltä jotka oli ihan suoraan edessä! Mikä lie tämä yllättävä epävarmuus on.. Kontaktit meni ihan ok, hitaathan ne on mutta sentään se pysähtyy... Keinu oli hieno! Treenattiin myös keppien sisäänmenoja, haki tosi kivasti!

Eilen otin tokoa Stepin kanssa, Sara ei valitettavasti saanut tehdä muuta kuin eteenmenon kun alkoi satamaan. Step otti vähän seuraamista, muuten kivan tuntuista mutta edistää... Ei tasaantunut vaikka otin aika pitkän kaavion. Kaikki käännökset ja pysähdykset toimii ok, mutta silti en tykkää kun paikka ei ole sitä mitä haluan. Sitten luoksetulon stoppeja. Ensin seisomista samaan tapaan kun millä olen opettanut, että oppisi erottamaan seisomisen ja maahanmenon. Hyvin erottaa, seisomiset ihan ok. Sitten maahanmenoja, musta alkaa tuntua että mä luovutan, en vaan enää keski millä saan siitä nopeamman... Kyllähän se menee maahan joo, ja kyllä tuosta pisteitä saisi, mut ärsyttää silti. Onneksi maanantaina on taas Jessican koulutus! Sitten ruutua valkoisilla merkeillä ilman kehänauhoja, ei hahmottanut aluksi, haki ruudun viereen. Otin näytön läheltä ja sillon meni oikein, jätin siihen. Sitten viel tunnaria, 2  toistoa. Molemmilla nameja kapuloiden välissä. Molemmat oli ihan loistavia, juoksi kapuloille vauhdilla mutta rauhottui heti nuuskimaan, söi nameja kunnes oma sattui kohdalle, reagoi siihen heti ja toi, luovutus nopea. Jee, tämä alkaa olla jo peräti hyvällä mallilla! Se olis enää sitten kaukoista kiinni, ahdistaa...

Tänään käytiin Ämmässuolla treenaamassa hakua. Otettiin Stepille 3 maalimiestä, kaikki tällä kertaa valmiina n. 50m syvyydellä, kaikille ääniavut. Ekalla Step lähti tosi hyvin tekemään ihan suoraa pistoa, eteni hienosti piilolle asti (maalimies oli sellaisessa maakuopassa jonka päällä retkipatjoja). Kun Step äkkäsi patjat, se sai kamalan slaagin ja lähti kiertämään piiloa haukkuen koko ajan pelkohaukkua. Häntä kyllä heilui koko ajan mutta ihan ei uskaltanut kuitenkaan mennä katsomaan läheltä, mikä mörko siellä oli, ja haukku kuului koko ajan. Menin vähän lähemmäksi, ja odotin että Stepsu ratkaisee itse tilanteen. Kun Stee vihdoin tajusi että siellä on ihminen, voi sitä riemua ;) Toinen ukko oikealle, lähti taas hyvin mutta jäi n. 20m päähän pyörimään kohtaan jossa mä olin edelliselle koiralle piilossa. Odotin että jatkaa etsimistä, ja niihän se tekikin, hienosti lähti itse uppoamaan syvälle ja löysi maalimiehen. Kolmannella lähti taas tosi hyvin ja upposi syvälle suoraan, mutta ei saanut hajua vaikka meni ihan läheltä. Lähti etsimään taaksepäin sitä reittiä mitä maalimies oli kävellyt, ja tuli vähän ajan päästä takaisin. Otin uudestaan vierelle ja lähetin vähän lähempää (ilman ääniapua), lähti taas hyvin ja suoraan, nyt löysi. Vähän paremmin voisi siis käyttää nenää, meni aika läheltä mutta ei silti saanut hajua sekä tokalla että kolmannella. Mikä on kuitenkin tosi positiivista, niin Stepillä pysyi koko ajan nenä ylhäällä ja se oikeasti pyrki etsimään ukot ilmavainulla, ei jäljellä!