Vuosi on taas mennyt ja on aika katsoa, mitä saatiin aikaan. Vuodelle 2011 meillä oli tavoitteena:

Saran kanssa...

 • FI AVA-H, SM- ja MM-karsintanollat kasaan, osallistuminen molempiin kisoihin, ja oman pään pitäminen kasassa siellä. Nollaprosentti pitäisi myös saada nousuun, ja hyllyprosentti laskuun. Ei toteutunut, ei saatu kolmatta hyppysertiä. Kisattiin tosi vähän hyppäreitä, ja aina tuli joku rima alas, yhtään hyvää nollaa ei tehty hyppyradalla. SM- ja MM-nollat saatiin kasaan ja osallistuttiin molempiin kisoihin, joskaan ei saatu tuloksia. Nollaprosentti on noussut tuntuvasti, mutta hyllyprosentti pysynyt aikalailla ennallaan. 
 • Jäljellä tavoitteena saada koepaikka, ja sieltä koulari JK3. Jos se tulee jo keväällä/kesällä, jätetään varmaan pk-jälki siihen ja kokeillaan mejää, jos taas koularin saaminen pitkittyy syksyyn, niin jätetään sitten mejäkokeilut seuraavaan vuoteen. Päällekkäin en viitsi niitä treenata. Jälkikokeessa käytiin toukokuussa, ja heti ekalla yrittämällä JK3. Mejää treenattiin kesällä/syksyllä muutama kerta.
 • Tavoitteena on aloittaa haku, ja edetä siinä niin pitkälle kun päästään, jos se tuntuu kivalta. Alotettiin haku heti kun lumet sulivat, treenattiin koko sula kausi ahkerasti. Lokakuussa käytiin ekassa hakukokeessa, sieltä HK1, ja joulukuussa toka hakukoe josta HK2. Tavotteet ylittyivät reippaasti.
 • Lisäksi tavoitteena on käydä paimentamassa ainakin pari kertaa, ja pysyä terveenä jälleen yksi vuosi lisää. Paimentamassa käytiin vain kerran, ja terveenä on pysytty.

Stepin kanssa...

 • FI AVA jos vain suinkin ehditään, AVA-kello menee umpeen lokakuussa. Toinen hyppyserti halutaan myös, kolmatta tuskin ehditään saada. SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin kisoihin. Tavoitteena siellä ohjata Steppiä niinkuin sitä pitää ohjata, ei niinkuin Saraa pitäisi ohjata! Ei toteutunut, ehdittiin kisata vain 4 starttia AVA-kellon umpeutumisen jälkeen, ja kaikilla radoilla tuli virheitä. Hyppysertiäkään ei saatu, vaikka tehtiinkin muutama ihan hyvä hyppärinolla. SM- ja MM-nollat saatiin kasaan, ja osallistuttiin molempiin kisoihin, ja päästiin finaaliin molemmissa!
 • Tokossa tavotteena käydä muutamat maajoukkuekarsinnat ihan kokemuksen vuoksi, osallistua SM-kisoihin ja tehdä siellä tasoisemme suoritus. Keväällä ei käyty karsinnoissa, mutta SM-kisoihin osallistuttiin ja siellä tehtiin hyvä suoritus joka oikeutti finaalipaikkaan. Loppusyksyllä kisattiin kahdessa maajoukkuekarsintakokeessa ihan kohtalaisin tuloksin.
 • Pk-lajien kohtalo riippuu täysin paukuista. Jos saadaan paukut toimimaan, niin tavotteena ainakin VK1 ja HK1. Jos ei, niin sitten varmaan jätetään pk-lajit ja keskitytään agiin ja tokoon. Paukut saatiin kuntoon, ja toukokuussa käytiin ekassa viestikokeessa, sieltä VK1. Syyskuussa käytiin hakukokeessa, mutta maasto epäonnistui eikä saatu koularia. Syksyllä käytiin myös viestikokeessa, mutta sielläkään maasto ei toiminut.
 • Jos paukut toimii, luonnetestiin haluaisin Stepin viedä, ja lisäksi toivomme tervettä vuotta ilman loukkaantumisia. Luonnetestissä ei käyty, en halunnut ottaa riskiä, että tulee paukuissa takapakkia luonnetestin takia. Käytiin kahdessa näyttelyssä, tammikuussa Turun KV:sta ERI4, syyskuussa Vantaan KR:stä PN1, SERT, ROP. Ilman loukkaantumisia ei selvitty, alkukesällä Step kolautti itsensä okseriin ja liikkui jonkin aikaa epäpuhtaasti, ja lokakuussa Step loukkaantui mystisesti ja ontui muutaman päivän. Hierojalla käytiin muutama kerta, ja kertaalleen fyssarilla.

Ihan ei toteutunut kaikki tavotteet, agilityn osalta jäi sertit saamatta. Tästä on kuitenkaan turha ottaa paineita, koska nollia ollaan kuitenkin tehty, ja paljon hyviä ratoja. Erityisesti mun mieltäni lämmittää Stepin hyvä menestys arvokisoissa. Samaten Saran huikea nousu haussa täysin alkeista 3-luokkaan yhdessä vuodessa, on melkoisen uskomatonta, enkä osannut sellaista edes toivoa.

Tänä vuonna meillä on tavoitteena:

Saran kanssa:

 • Nyt se AVA-H. Lisäksi SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin.
 • Pk-lajit: HK3 ja EK1. Olisi mahtavaa päästä haun SM-kisoihin, mutta voi olla kyllä vähän epärealistista tavoitella sellaista...
 • Mejän treenausta kesällä/syksyllä
 • Lisäksi päästä paimentamaan ja pysyä terveenä ja hyvinvoivana.

Stepin kanssa:

 • FI AVA ja ainakin se toinen hyppyserti. Lisäksi SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin. 
 • Pk-lajit: jäljellä jana kuntoon, JK1 ja haun treenaamista, sekä paukkujen ylläpitoa. 
 • Tokossa tavoitteena kisata keväällä kaikissa lähiseudulla pidettävissä maajoukkuekarsinnoissa, ja tehdä niissä oman tasomme mukaisia suorituksia. Kesällä osallistuminen SM-kisoihin ja piirimestaruuksiin.
 • Lisäksi yritämme käydä ainakin yhdessä näyttelyssä, ja pysyä terveenä ilman loukkaantumisia.