Me ollaan oltu jo ihan joulutunnelmissa viime viikot, on paistettu pipareita, leivottu joulutorttuja, on väkerretty ovikranssia, käyty pikkujouluissa (x3) ja siivottu ja ja ja... Tenttiinkin olisi ehkä pitänyt lukea, mutta onneksi tenttiahdistusta lievitti tentissä nautittu after eight-suklaakakku. Kauheasti ei olla koirien kanssa tehty, lenkkeilty toki ja parit hakutreenit. 

1466118_10152053127771170_292515522_n-no

Kaikki kokkailut ei valitettavasti mene aina ihan nappiin... Sitä voisi kuvitella, että kaksi yliopistotason koulutuksen ja eläinlääketieteen kandidaatin tutkinnon omaavaa ihmistä olisi kykeneviä paistamaan pipareita, mutta ei näköjään :D

Viime viikolla käytiin joku iltapäivä hakuilemassa Korsossa Saran kanssa. Otin Sarmulle ihan helpon perustreenin: molempiin etukulmiin suorat löydöt, oikealle etenevä ja vasemmalle suora. Etukulmiin molempiin vinot pistot, oli jo lähdössä etenemään aluetta mutta saikin hajun ja korjasi linjan itse. Etenevä oli hieno laatikkopisto, mutta vika suora olikin hankala, kun just Saran ollessa pistolla etukulman suunnasta alkoi kuulua huutoja. Sara tietysti luuli näitä huutoja ääniavuksi ja sinkoili pistolla nenä kiinni vähän minne sattuu. Otettiin sitten oikeasta maalimieheltä ääniapu että sain Saran lähtemään oikean huudon suuntaan, nyt löysi ok. Etukulman ääntelehtijät paljastuivatkin koiranulkoiluttajien sijaan armeija-pojiksi, jotka olivat sotaharjoituksessa meidän hakuradalla :D

Viime torstain aksassa treenasin lyhyen treenin molempien kanssa. Stepsu meni aika kivasti, Sarakin muuten mutta tuli useampi rima alas :/ Perjantaina mentiin sitten Emman ja Stepin&Simban kanssa Riihimäelle Riman itsenäisyyspäiväkisoihin. Kolme rataa, agi-hyppy-agi ja tuomarina Anne Savioja kaikilla. Eka rata oli ihan helppo, ei mitään ihmeellistä. Stepsulle hitaanpuoleinen nolla, Stepsu kulki kyllä periaatteessa ihan hyvin, mutta luuli puomia keinuksi ja hidasti ylösmenossa, ja vikalta putkelta kääntyi väärään suuntaan ja teki pienen ylimääräisen kiepin siihen. Sija kuitenkin 5./51 ja palkintojenjaossa jouduttiin laulamaan maamme-laulu :D Toka rata oli selvästi vaikeampi, jouduin ihan tosissani pohtimaan, miten oikein ohjaisin sen. No, kovin pitkälle ei päästy, ihan alussa jo rima alas ja fiilis lopahti siihen, en oikein keskittynyt loppurataan ja hyllytettiin väärälle hypylle kun en vaan kääntänyt tarpeeksi. Loppuun kokeilin jotain tosi eksoottista tupla-poispäinkäännöstä hypyn takaakierrolle ja umpikulmaputkeen, toimi ihan jees :D Vika rata oli taas tosi helppo, siitä ihan käsittämätön kielto hypyltä. Step oikein väkisin tunki pienestä ja ahtaasta välistä hypyn ohi mun perään :O Muuten oikein näppärä rata. Tässä video perjantain radoista.

Lauantaina käytiin taas hakutreeneissä. Sarmulle taas helppoa perustreeniä mutta pääpaino ilmaisuissa, kun ollaan syksyn mittaan tehty niitä aika vähän ja enimmäkseen suorapalkkaa. Ekalle palkaton haltuunotto, loput neljä maalimiestä normaalilla ilmaisulla. Palkattomalla yritti possuilla, meni kyllä maahan mutta nousi kun kumarruin ottamaan liinaa irti ja oli tökkinyt maalimiestä ennen kuin otti rullan. Muuten meni ihan jees, alueen vasemmalle puolelle hienot suorat pistot, oikealla ei oikein uponnut riittävän syvälle (oletti että alue on sama kuin yleensä, mutta nyt oltiin tallottu pikkasen ylisyväksi) ja jouduin uusimaan pari pistoa. Vikalla pistolla kävi ilmeisesti myös syömässä jotain, kun tuli sieltä huuliaan lipoen lukuisten huutojen jälkeen. MUR!!!!!!

Sunnuntaina taas aksakisaa, tällä kertaa Ojangossa. Ohjasin 2 ekaa rataa Stepsua ja Simbaa, ja vikalla radalla Emma meni itse Simban kanssa ja mä Saran kanssa. Eka rata oli jotenkin vähän outo, hassuja kulmia ja ei mikään ihan helpoimmasta päästä. Tepsu tuntui tosi kivalta, kulki oikeasti ihan ripeästi, mutta harmilliseti luuli tällä kertaa keinua puomiksi ja teki ihan törkeen lentokeinun, ei aikomustakaan edes hidastaa. Sen jälkeen meinasi mennä takaakierronkin väärin päin mutta sain kalasteltua jotenkin mukaan sen ja vitosella maaliin. Simba oli tosi tuhma eikä pysähtynyt puomin kontakteille, ja hyllyttikin sitten puomin jälkeisessä takaakierrossa kun jäin niin jälkeen. Tuhma labrapuudeli!! Toka rata oli hyppäri, vaikea tämäkin! Okseri tosi ilkeässä kulmassa, suorilta putkilta käännökset, kepit seinään päin ja suoran putken jälkeen käännös johon ei ollut mitään saumaa ehtiä tekemään mitään muuta ohjausta kuin takaaleikkausta. Stepsu meni oikeastaan yllättävän hyvin, ja se oli aika hurrrrja! Haukkui ja murisi mulle monessa kohdassa! Okserin jälkeen pituudelta kielto kun en uskaltanut kääntää riittävän ajoissa kun pelkäsin okserin rimaa. Ja olisi toki koirakin voinut edes yrittää katsoa eteensä.... Simballe tosi kiva rata, mutta pieni hairahdus radan reunalla Emman seistessä juuri sillä kohtaa kuvaamassa tuotti esteen ohituksen ja hypyn väärään suuntaan. Vika rata oli superhelppo, psyykkasin itseni niin että nyt on hittovie pakko tehdä nolla edes toiselle koiralle, noloa jos ei tule yhtään nollaa vaikka on näin monta rataa. No Stepsun kanssa nollanteko on onneksi aika helppoa :) Sille oikein siisti nolla superhitaalla keinulla (oli selvästi varovainen ekan radan lentokeinun takia) ja sija 3./48. Sarmulla oli kans hauskaa vaikka tuloksilla ei juhlittu, yksi ihan turha kielto kun rytmitys oli hukassa aan jälkeen, ja kepeille haki väärin sisään. Mutta oi kun se oli innoissaan, silmät loisti ja häntä heilui kun päästiin sisään halliin, ja lähtöalueellakin se oli niin tohkeissaan <3 Tässä sunnuntain radat videolla.