Siinä missä jotkut ryhtyvät tipattomalle, niin Fisu joutui leluttomalle... Muutamat treenit nyt kokonaan ilman lelupalkkaa tehty, ja mukava huomata, miten nopeasti asenne paranee. Maanantaina treenattiin kotipihassa kun päivystin, treeneihin tuli kivasti pari taukoa kun puhelin soi ja jouduin vastaamaan. Fisu ehti hyvin laskea kierroksia kun joutui odottelemaan. Alussa yritti olla kamala, haukkui merkille mennessä. Sen jälkeen rauhottui, ja tuntui kivalta ja teki kaiken hyvin. Tehtiin siis merkkiä, zetaa ja pari eteenlähetystä. 

Tiistaina päästiin Nurmoon koirakoulu Fiiliksen pieneen koulutushalliin treenaamaan. Hallissa oli liukas mattopohja, eli erittäin hyödyllistä treeniä PM:iä varten. Tää oli ensimmäinen treeni pitkään aikaan, jossa Fisu oli koko ajan tosi kiva. Aloitettiin kaukoilla, niissä ei ollut mitään ongelmaa liukkaalla alustalla, hyvin pysyi tassut paikoillaan. Jokunen huono m-i vaihto tuli, muuten ok. Sitten jääviä naminheitoista. Namin perään juostessaan vähän suti tassut, mutta itse asennot pystyi tekemään yllättävän hyvin. Vauhtia ei toki tullut hirveästi kun tila on aika pieni. Sitten luoksetuloa takapalkalla, kerran stoppi ja kerran maahanmeno. Stoppi oli tosi hyvä pohjaan nähden, maahanmenossa ei mennyt ihan normaalilla tekniikalla syöksähtämällä maahan vaan jarrutti ensin, meni maahan ja sitten vasta laittoi pään alas. Tässä välissä otettiin tauko, Fisu oli aika kuumissaan kun hallissa oli lämpimämpi kuin mihin ollaan totuttu. Tauon jälkeen noutokapulan nostoa kahdella vieraalla kapulalla. Nostot oli ihan ok, palautus selvästi normaalia hitaampi, kun nyt alkoi jo selvästi muuttaa liikkumistaan pohjan takia. Muutama vino eteentulo, niistä en palkannut. Sitten kiertoa, kiertomerkin takana oli namialusta. Kierrossa myös huomasi, että muutti liikkumistaan pohjan takia, meni varovaisemmin ja alkoi jarruttaa selvästi aiemmin, ja teki vähän isomman kaaren. Laitoin sitten kapulan merkin viereen ohjuriksi, ettei te valtavaa kaarrosta. Kertaalleen kierron jälkeen istuminen, se oli hyvä. Sitten vielä pari eteenlähetystä, toisella kävin näyttämässä ja toisen otin eri suuntaan ihan tyhjään. Molemmat oli oikein hyviä, ekassa tosin stopin jälkeen liikutteli tassuja. Sitten vielä toinen lyhyt juomatauko, ja sen jälkeen tunnari. Haistelu oli oikein hyvä ja itsevarmana nappasi oman. Luovutuksia eteen otettiin erillisenä pari. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut treeni, Fisu liikkui musta tosi järkevästi liukkaalla alustalla, ei yrittänyt mennä yhtä kovaa kuin normaalisti mutta ei mitenkään tahmaisen näköisesti kuitenkaan. Parempi, että tajuaa itse ottaa vauhtia pois kuin että satuttaa itsensä yrittäessään kaahata.

Tänään käytiin Lagun hallilla treenaamassa. Aloitin paikallaololla, laitoin Saran ja Stepin Fisun seuraksi riviin. Fisulle tein kuuntelua, istumisen jälkeen käskinkin seisomaan ja vasta parin kauko-vaihdon jälkeen maahan. Oli aivan hämmästynyt, eikä todellakaan totellut seisomiskäskyä kuin ehkä vasta miljoonannella käskyllä. Näitä pitääkin muistaa tehdä, että on oikeasti kuulolla. Myös ennen kutsua käskin ensin kertaalleen istumaan, seisomaa ja maahan ja sitten vasta kutsuin. Nyt teki asennot paremmin, mutta lähti epävarmasti kutsusta. Omalla vuorolla sitten aloitin näyttämällä eteenmenon paikan, mutta sitten tein kuitenkin ensin seuraamista. Oli aluksi vähän levottoman oloinen seuraamisessa, olisi selvästi halunnut juosta mielummin. Ei kuitenkaan varsinaisesti mokannut mitään vaan seurasi ihan siivosti, joku vasemmalle käännös oli vähän yliyrittämistä. Sitten eteenmeno ja ruutuun, eteenmeno oli tosi hyvä, ja laitoin edessä maahan ennen kun sai mennä ruutuun. Ruutuun nätisti, ehkä ihan aavistuksen liian aikaisin alkoi jarruttelemaan, joten otettiin ruudun paikan hakua läheltä erillisenä pari kertaa. Sitten kierto-ohjatun loppua yhden hypyn ja kapulan kanssa. Otin stopissa kuuntelua ennen kun sai hakea, tein kaukoja ja pari kertaa laitoin ruutuun kapulan sijaan, näissä oli ihan skarppina eikä haukkunutkaan. Aivan valtava ero viime viikkoiseen karkailuun verrattuna! Eteentulot osa aika vinoja, en palkannut vinoista vaan otin vaan uudestaan ja kun oli suora, palkkasin. Mieli olisi tehnyt jatkaa vielä, kun tuntui niin kivalta, mutta maltoin lopettaa, ja otettiin tauon jälkeen parilla hypyllä aksan takaakiertoja. Aksassa sentään sai lelun, kun sitä en voi palkata ruualla, eikä siinä mitään vireongelmia ole ollutkaan. Oli tosi tohkeissaan kun sai vihdoin leikkiä. Muistuttelin taas multiwrappeja 50cm rimalla, aika huonoja oli... Sitten erikseen takaakiertoja 60cm rimalla niin, että stoppasin ennen kun sai hypätä ja muutamaan kertaa palkka oli valmiina siivekkeen edessä. Aika monta kertaa pudotti kyllä riman, huoh... En tiedä mitä oikein keksisin, millä saisin kerrottua, että pitää ponnistaa kauempaa jotta se rima pysyy?

Fisu ja Fisun rakas lelu, jota on jo nyt kova ikävä... Kuva kesän MM-treeneistä, Marianne Forsellin ottama

19029536_10212640339979698_3657170023320