Enpä ole tänne kirjoitellut vaikka ollaan kyllä treenattu. Joku päivä (ehkä keskiviikko?) käytiin Puolarmetsässä Joelin ja koirien kanssa, tehtiin Saralle 2 janatreeniä. Ekan jäljen mä tein itse, jana oli jotain 15m pitkä, jälki lähti oikealle loivassa kulmassa, muutaman metrin päästä alkoi namipätkä, jonka jälkeen keppi. Vanheni jotain puoli tuntia. Janalla eka ei lähtenyt, kun kokeilin olla antamatta käsimerkkiä. Se on näköjään pakko antaa, muuten lähtee tosi huonosti. Käsimerkillä lähti ihan hyvin ja eteni suoraan, otti jäljen heti oikeaan suuntaan. Kepistä meni yli...

Toinen jälki oli Joelin tekemä, jana oli tosi hyvässä maastossa ja jotain yli 20m pitkä, varmaan pisin mitä ollaan tehty. Vanheni vähän kauemmin, joku 40min, ja jälki lähti vasemmalle. Janalla lähti aluksi vinoon, en päästänyt mutta en myöskään lähettänyt uudestaan, vaan annoin Saran tehdä töitä. Ja sehän teki! Aivan sairaan hieno jana, kun tuli takaisin janalle, eteni ihan suoraan nokka maassa määrätietoisesti janan loppuun asti, ja nappasi jäljen oikeaan suuntaan. Myös keppi nousi. Olen oikein tyytyväinen, voi kun se tuon tekisi kisoissa.

Step pääsi ottamaan samalla reissulla viestiä. Mä lähdin taas, nyt otettiin niin että edes ekalla pätkällä ei ollut kunnon näköyhteyttä. Meni tosi hyvin, Step oli koko ajan hyvin perillä siitä mitä ollaan tekemässä, yhtään ei epäröinyt, vaikka ei otettu ääniapuja ekoille lähetyksille. Ennen 5. pätkää metsästä kuului haukuntaa ja viestiradalle käveli vähän ajan päästä pari ihmistä koiran kanssa, odotin että ne meni ohi, ja sitten Stepille ääniapu, jolla varmistettiin että treeni onnistuu. Hyvin meni!

Eilen oltiin treenaamassa tottista Tiian ja koirien kanssa. Otin Saralle seuraamista, istumisen, noudon, molemmat hypyt ja eteenmenon. Seuraaminen kamalaa, mutta sille ei enää mahda mitään. Istumisessa meni maahan, huomautin, jonka jälkeen toimi. Nouto oli hyvä, ja molemmat esteet oikein hienot. Eteenmenossa ei selvästi bongannut lelua, meni vähän epävarmasti mutta meni kuitenkin, uusi kenttä vaikuttaa selvästi. Otettiin perään uudestaan, nyt näytti jo siltä miltä aina.

Step otti seuraamista, kamalaa sekin, en tiedä mikä sitä vaivaa. Sitten telineitä. Tehtiin eka lautaesteella, otin yhden laudan pois, meni ihan hienosti. Laitoin laudan takaisin, edelleen hienosti. Sitten oikealla metrisellä, ja kas, se meni oikein kepeästi yli! Sitten kokeilin kapulan kanssa, eipä onnistunut enää. Stepille on selvästi vaikeaa hypätä kapula suussa, ja kun se pääsee ottamaan tukea esteestä, se tekee sitä jatkuvasti sen jälkeenkin. Mutta ei nuo hyppyongelmat ole siitä kiinni etteikö se pääsisi, kyllähän se pääsee ja ihan helposti jopa. Estettä otettiin pari kertaa, kerran pääsi loikkaamaan harjalta, muilla kerroilla sain sen tulemaan nätisti.

Tehtiin Saralle myös janatreeni, aika lyhyt jana, ehkä 5m, jälki vasemmalle, ja 3 keppiä. Jana oli hyvä, ja 2 ekaa keppiä oikein hyviä, just ennen vikaa keppiä oli voimakas harha, jolle Sara koitti lähteä, en päästänyt ja nostatin vikan kepin.

Tänään ollaan tehty myös jälkeä (yllättävää!). Tein aamulla molemmille pienet namijäljet pellolle. Saralle myös jana, oli jotain vajaa 20m. Meni tosi hienosti, nappasi heti oikean jäljen ja jäljesti tosi rauhallisesti, keppi nousi kans. Stepin jana oli jotain 7m, juoksi sen ihan kauheella vauhdilla, mutta otti kuitenkin hienosti jäljen oikeaan suuntaan, ja söi melkein kaikki namit. Keppi nousi kans hyvin.