Maanantaina treenattiin hakua Stepsun kanssa Histassa. Maasto oli meille uusi (ollaan tehty siellä viestiä, mutta ei hakua). Ihan kivaa, suht helppoa maastoa. Otin ekan ukon oikeaan etukulmaan, siellä menin piilolle ottamaan koiran hallintaan ja palkkasin itse. Ihan hyvä testata näitäkin välillä, ei tullut ekalla käskyllä, vilkaisi mua mutta jatkoi haukkua. Tokalla käskyllä totteli ja palkkasin. Sitten vas. etukulmaan myös suora löytö, n. 20 haukkua ja maalimies palkkasi. Sitten oikealle ääniavulla etenevä, tämä meni tosi hyvin! Käänyti oikeeseen suuntaan, jes! Lyhyt haukku ja palkka. Vasemmalle samanlainen, tämä myös oikein hyvä, kääntyi oikein! Tosi hyvä fiilis jäi treeneistä, ehkä me saadaan nää pistot vielä jonain päivänä toimimaan.

Tiistaina (?) tai ehkä keskiviikkona otin metsälenkillä pudotettua. Saralle vähän kaareva reitti, matkaa esineelle joku n. 70m, meni tosi hienosti. Stepille ilman apuja suora reitti ja n. 40m matka, hienosti meni sekin. Stepillähän on ollut ongelmaa, ettei sillä oikein itseluottamus riitä irrota kovin kauas, joten tehdään nyt pikkuhiljaa edeten. 

Torstaina aamulla super-reippaina mentiin hakuilemaan ennen koulua Sopulitielle. Step sai talloa aluetta ja Sara treenasi. Maasto oli aika hankalaa, kallioista, ja oikeassa etukulmassa isoja kaatuneita puita jotka vaikeutti liikkumista. Otin oikeaan etukulmaan n. 40m syvyyteen kaatuneiden puiden väliin ukon ilmaisulla, niin että tulin piilolle ottamaan koiran hallintaan. Ilmaisu hyvä, mutta joutui odottamaan maalimiehellä tosi pitkään kun kiipeilin puiden yli, vähän alkoi turhautumaan ja vaihtoi paikkaa. Vasempaan etukulmaan myös suora löytö ilmaisulla. Sitten oikealle kallion päälle etenevä maalimies suorapalkalla, meni hienosti. Sitten vasemmalle myös edennyt maalimies, tarkoituksena tehdä vähän leveämpi pisto kuin oikealle. Teki tosi kauniin piston ja löysi helposti, itse olin vähän liiankin hidas keskilinjalla, ja joutui tuomaan rullan keskilinjaa taaksepäin mulle. Piilolla oli tökkinyt maalimiestä, hyi hyi! Oikeaan takakulmaan jyrkän kallion päälle suora löytö suorapalkalla, hienosti kipusi kallion ylös juuri siitä mistä lähetin.

Ekan luennon jälkeen hyppärillä kävin tottistelemassa neljän koiran kanssa. Koska myös Simba-labbis ja Zero-bc oli mukana, niin pitihän niidenkin kanssa vähän tottista tehdä :) Stepsu teki pari noutoa, ja metristä, on se vieläkin epävarma, mutta tuli kuitenkin joka kerta yli, myös kapulan kanssa. Sarppa teki myös metristä, kertaalleen kolautti vähän ikävästi, mutta muuten hyppi hienosti. 

Illalla sitten vielä aksatreeneihin. Tehtiin Peten suunnittelemaa rataa, oli aika hankala vaikka periaatteessa keskityttiin ihan vaan perusohjauksiin. Sara oli ihan hyvä, vähän ehkä turhan lennokkaalla päällä, meinasi ryysiä jarruista läpi. Saatiin kuitenkin pätkissä toimimaan, ja muutaman makean leijeröinnin testasin sen kanssa myös. Step teki viereisellä kentällä hyppytreenejä, tehtiin ihan vaan 4-5 hypyn suoralla treeniä niin, että lelu oli valmiina, ja mä sijoituin itse eri paikkoihin. Alkuun oli taas selvästi vaikeaa, mutta loppua kohden alkoi jo vähän parantua, ei tuijotellut mua vaan katsoi eteensä ja hyppääminen näytti jo vähän rennommalta. Lopuksi tein vielä treeniradan bc Prayn kanssa, oli hauska testata taas erilaista koiraa. Pray on teknisesti todella taitava ja estehakuinen koira, mutta aika raskas kääntää. Tuntui vähän sellaiselta nopeammalta versiolta Stepistä.