Ollaan taas oltu varsin aktiivisia :) Eilen otettiin jälkeä tyttösten kanssa, Saralle n 200m pitkä metsäjälki jossa 6 keppiä ja 3 kulmaa, vanheni vajaa puoli tuntia kun en jaksanut odottaa ;) Jana tehtiin polulla, tarkisti taas takajäljen, en päästänyt ja kun lähti ottamaan oikeeseen suuntaan, kehuin mutta Sara vähän häiriintyi siitä, parempi näköjään vaan päästää menemään, palkkautuu niin paljon itse jäljestä. Jäljesti tosi kivasti, nenä alhaalla ja kaikki kepit löytyi, oikein kiva jälki oli.

Stepille pieni jälki jossa 2 keppiä, tehtiin taas niin että näkee kun jälki tehdään ja näkee kun kepit laitetaan. Meni tosi hienosti, molemmat kepit nousi hyvin. Jes, tää alkaa jo sujua! Seuraavaksi voisi ottaa jo pidemmän ja vanhemman.

Tänään päivällä käytiin Tiian ja Jannin kanssa Kaskiniityllä treenaamassa tokoa. Ilma oli tosi kuuma, mutta tosi kivasti molemmat koirat työskentelivät. Aloitin Stepin kanssa, tehtiin ruutua. Ekalla teki saman mitä teki pitkään, eli jäi etureunaan, korjasi itse kuitenkin oikeelle paikalle. Toistolla haki heti oikean paikan. Otettiin vähän vauhdista maahanmenoja, teki ihan hyvin.

Saran kanssa myöskin ruutua, haki hyvin oikeen paikan, kertaalleen myös loppuosa, joka ok. Sitten seuruuta, tehtiin nyt niitä oikeelle täyskäännöksiä niinkun Riitta neuvoi, meni hienosti! Ylipäätään seuraaminen tuntui aika kivalta, mulla oli shortsit päällä joten nyt tuntui helposti jos yritti yhtään painaa, mutta aika kivasti piti paikan. Välillä Saran kylki hipoo mun jalkaa, mutta ei liikaa.

Stepsu teki toisessa osiossa vähän seuraamista, tehtiin niitä askelsiirtymiä vasempaan. En oikein tiedä miten tämän opettaisi.. Perus-seuraaminen ihan ok, vähän se edelleen edistää, etenkin jos on liian innokas... Otettiin vähän metskua, eka pelkkä luovutus, sitten kokonainen. Pikku-possu toi suoraan sivulle!!! Hyi hyi, sitä ei meillä katsota. Toistolla pelkkä luovutus nyt eteen, sitten yksi vauhtinouto. Ai saasta kun se tulee niin miljoonaa, pelottaa ihan että koska nappaa käteen vahingossa lelun sijasta. Lopuksi tunnaria. Eka pelkkä oman piilotus, sitten väärien kera. Tehtiin eka niin että vein itse, ihan ok meni, nuuski tosi pitkään ja hartaasti, ihan selkeesti ei ole vielä tottunut siihen että kapula on näkösällä, kun etsii myös kapuloiden ympäristöstä. Kerran nosti väärää, sanoin äp ja pudotti heti, jatkoi työskentelyä. Lopulta oma löytyi, siitä kehut ja palkka. Tehtiin kaksi toistoa niin että Tiia vei oman, ei se Stepsua häirinnyt. Kertaalleen taisi nostaa väärää, muutoin haisteli ok. Vähän se ottaa häiriötä kun muut koirat haukkuu takana, ei se sinne katso mutta näkyy kyllä työskentelyssä, on rauhattomampi kun yleensä. Mutta hurjan tyytyväinen olen siihen että saan helposti laskettua sen viretilaa, ei siitä tulisi yhtään mitään jos Step syöksyisi tunnarikapuloille samalla raivolla kun metallille, ja senhän se tekisi ilman virittelyä...

Tänään illalla sitten agitreeneihin. Stepin ryhmä oli eka, tehtiin ihan hauskaa rataa joka oli kuitenkin tosi vaikea Stepille, siinä oli 2 takaakiertoa ja Aan alta meni putki, takaakierroissa tiputti herkästi riman jos tein twistillä, pakkovalssi toimisi paremmin mutta kohta oli sellainen että en ehdi. Aa oli ihan kamalan vaikea, Stepsu vänkäsi putkeen joka kerta, todettiin toimivammaksi että jään taakse ja suosiolla lähetän Stepin Aalle, silloin haki oikein, kontaktit kuitenkin hyvät. Toisella radalla tehtiin keppejä, Step meinasi lopettaa pariin kertaan pujottelun liian aikaisin ja tuli epävarmaksi siitä, joten hain ohjauskaaret ja laitoin ne kahteen vikaan väliin. Sen jälkeen lähti taas sujumaan.

Sara pääsi liitelemään oikein urakalla ;) Tein itse ensin saman radan sillä kuin Stepillä, yllättäen se Aa oli vaikea myös Saralle... Yhdeltä treenikaverilta oli koira loukkaantunut, ja mä sitten ehdotin että menee Saran kanssa. No, hyvinhän Sara menee ihan kenen vaan kanssa. Kaisikin halusi vielä kokeilla Saraa, joten ei muuta kuin radalle. Sara juoksi saman radan kolmen eri ohjaajan kanssa useampaan kertaan, eli melkoisen tehokkaat treenit. Loppua kohden alkoi huomata että neitokainen muistaa radan ulkoa ;)