Mä olen nyt ihan pihalla, näyttää siltä et me joudutaankin lähtemään tokon sm:iin Saran kanssa evl:ään eikä Stepin kanssa avoon (voi prkl!!!), eli nyt ei auta muu kuin alkaa treenaamaan tokoa Saran kanssa. Ollaan keskitytty pk-tottikseen ja kaikki tokohömpötykset kuten kaukkarit, ohjattu, tunnari.... ollaan unohdettu jo ajat sitten. Joten eikun vaan muistuttelemaan. Treenasin eilen vähän aikaa molempien kanssa, ensin Stepin kanssa ruutua. Tehtiin oikean kokoisella ruudulla, jossa narut. Sama ongelma jatkuu, eli kyllähän se sisään menee mut jää liian eteen. Jos odotan vaan, se korkjaa kyllä itse, mutta miten kummassa saisin sen menemään suoraan oikealle paikalle!? No, otettiin vielä lähempää, muutaman kerran meni jopa suoraan oikealle paikalle, jes! Sitten tehtiin tunnaria, pelkästään oman etsintää kun ei ollut ketään apuohjaajaksi. Nenää käytti oikein hienosti, ja luovutus sivulle niinkuin pitääkin, eli oikein hyvin meni.

Sara alotti myös ruudulla, tai oikeastaan eka palkkasin vaan merkiltä kun meni hyvin ilman mitään hetsausta. Ruutuun ihan ok, haki ihan hyvin paikan keskelle. Kovempaa se voisi mennä, mutta ihan ok tuokin. Sitten vaan keskikohtatreeniä, eihän Sara oikeasti tiedä tasan tarkkaan mihin kohtaan pitäisi mennä, se menee vähän sinne päin ja odottaa että mä pysäytän oikealle kohdalle. Mä olen niin onneton katsomaan sen kohtaa että taidan opettaa sen hakemaan ihan itse oikeaa kohtaa, siispä naksutin avuksi. Tein pari kertaa näyttöruudun kun se toimii Saralla niin hyvin, ja pääsin naksuttelemaan oikeasta kohdasta. Lopuksi pallon kanssa vauhtiruutu. Sitten tehtiin luoksetuloa, etenkin sitä vikaa pätkää. Stopit taitaa olla ihan ok kuosissa kun niitä ollaan ylläpidetty muissa yhteyksissä, mutta vikan (lyhyen) pätkän vauhti on ongelma. Otettiin läpijuoksuna mutta sekään ei tuntunut auttavan, Sara ei viitsi nostaa kunnon vauhtia noin lyhyellä pätkällä. Lopuksi otettiin tunnaria, myöskin vain omalla, nuuskiminen oli ihan hyvin muistissa. Kaukoja ollaan otettu sisällä, ne on ihan järkyt. Tulee eteenpäin melkeen kaikissa vaihdoissa, tekniikka on ihan p****estä.

Tänään otettiin aamulenkin yhteydessä esineruutua pienessä metsikössä. Talloin n. 15m leveän, 50m syvän kaistaleen, jonne pennelle eka 2 esinettä niin että se näki kun ne vietiin. Eka löytyi tosi helposti, toka oli vaikeampi, Step ottaa hajun aika alhaalta, ja se ei meinannut saada hajua esineestä ennen kuin meni ihan sen läheltä. Saralle 4 esinettä, 2 taakse, yksi keskellä reunaan, yksi ihan keskelle ruutua. Takaesineet löytyi ekana, sivureuna oli aika vaikea, Sara ei meinannut irrota sinne mihin näytin vaan hakeutui aina vaan taakse, joten komensin sen tiukasti mukaan, menin vähän lähemmäs ja tosi vaativasti lähetin just oikeeseen suuntaan, jonne se nyt juoksi ja kas, esine löytyi. Sara on sinänsä ärsyttävä koira kun se on niin itsenäinen, se ei millään meinaa luottaa siihen että kyllä ne esineet on just siellä minne mä sen lähetän. Vika esine oli kans hankala, Sara hakeutui välillä jopa ulos alueelta, kutsuin pois aina kun meni liian kauas. Yhdeltä kutsulta palatessa Sara sai hajun vikasta esineestä ja toi. Ihan hyvällä mallilla näyttäisi olevan, vähän pitäisi treenata pistotyöskentelyä vaikka pellolla kapeilla kaistaleilla, ja jonkun muun kuin mun tekemää ruutua.