Stepsu on tällä viikolla päässyt treenaamaan varsin tiheästi, ja on tietysti kovin onnessaan :) Tokossa ollaan nyt pureuduttu kierto-ohjattuun taas. Vaikeaa se on edelleen, niin kovin vaikeaa. Olen tehnyt erilaisia häiriöitä kiertoon, sekä hypyillä ja muilla esteillä, että ruudun sijoittamisella kiertomerkin lähelle, ja kapuloilla ja palloilla. Stepin ongelma on ehkä siinä, että se ei mitenkään kovin suuresti tykkää kierrosta, kun olen joutunut vääntämään aiheesta niin paljon. Itse kiertokaan ei ole kovin hyvä, tekee vähän lenkkiä sekä ennen että jälkeen kierron. Ruutu-kierto -erottelut on ihan hirveän vaikeita, sekoilee ihan mennen tuleen sekä ruudun että kierron kanssa. Myös pallo kiertomerkin lähellä on tosi vaikea, ei osa kovin hyvin luopua ja kun luopuu, niin väistää sitten tosi paljon ja kiertää jostain ihan tosi kaukaa.

Myöskään ruutu ei ollut ihan kauhean kirkkaana mielessä, jää herkästi liian eteen ja nyt kun on treenannut lähinnä Fisun kanssa, niin Step tuntuu niin hitaalta! Paikka ruudussa on parhaimmillaankin selvästi edempänä kuin Fisulla, mutta niin se on ollut aina, enkä sitä nyt viitsi vääntää. Eteenlähetykset on olleet aika hyviä nyt.

Ohjatussa suunnat on olleet hukassa. Hahmottaa kyllä liikkeen, mutta kun rutiini puuttuu, niin helposti lähtee liian jyrkässä kulmassa ja bongaa keskikapulan. Merkit on olleet vähän vajaita. Luovutuksessa olen nyt ottanut sivulle, vähän meinaa jäädä vajaaksi sivulletulo, ja välillä pyörittelee kapulaa suussa. 

Kaukot ja tunnari on tosi kivasti muistissa. Seuraaminen on vähän vaihtelevaa, välillä kyttää ja on edessä, välillä tuntuu ihan hyvältä. Jäävät on hyvin muistissa, samoin luoksetulon stopit. 

Paikallaoloa ei olla paljoa tehty, mutta se mitä ollaan, niin istuu kyllä kuin tatti, mutta ei myöskään mene sitten käskyllä maahan. Luoksetulo on ihan nopea, pyydän siinä suoraan sivulle.

IMG_0600.jpgIMG_0609.jpg

Fisukin on treenaillut tokoa, vähän tosin ilman mitään isompaa suunnitelmaa. Ollaan myötäilty Stepin treenejä lähinnä, eli tehty ruutu-kierto -erottelua, ohjattua, merkkiä ja eteenlähetystä. Ruudun ja kierron erottelut toimii ihan kivasti, välillä toki mokaa jos on vaikea, mutta kivasti ottaa palautetta vastaan. Ohjatussa Fisukin lähtee välillä keskikapulalle jos ei heti bongaa oikeaa kapulaa. Eteenlähetykset on olleet nyt tosi kivoja, samoin merkille on mennyt kivalla asenteella. 

Tänään treenattiin jälkeä, otettiin ekaa kertaa tarkoituksellisia harhoja. Talloin pellolle 450m jäljen, 3 keppiä, kaksi kulmaa ja kaksi tarkoituksellista koira-harhaa, Sara sai tärkeän tehtävän harhantekijänä. Heitin Saralle pallon jäljen yli niin, että haki sen ja talloi siinä jäljen päältä. Vanheni 45min, harhat ehkä 15min. Jana oli jotain aivan hirveää, lähetin tarkoituksella ihan läheltä, ehkä 10m päästä jäljestä, jotta ei pääsisi kaahaamaan. Mitä vielä, sinkosi kuin raketti, reagoimatta jäljestä yli varmaan 40m suoraan. Karjaisin takaisin, pidin puhuttelun, ja lähetin uudestaan, nyt lähti rauhallisesti kävellen nenä maassa, reagoi heti jälkeen kun pääsi kohdalle, mutta otti taas takajäljen. Sitten, kun päästiin vauhtiin, niin jäljesti tosi kivasti. Kaikki kepit nousi, kulmat oli tosi siistit, jäljesti kivan tarkasti ja keskittyneesti, ja harhoihin ei reagoinut juuri lainkaan! Ekaa harhaa en huomannut lainkaan Fisun työskentelystä, tokan kohdalla teki ehkä ihan pienen, noin puolen metrin tarkastuksen molempiin suuntiin mutta ei epäilystäkään, että koittaisi vaihtaa siihen. Hyvä hyvä :)

Tiistaina Fisse pääsi myös aksaamaan, kokeiltiin mm-kisojen medien yksilö-agirataa. Fisu oli jotenkin ihan kamalalla päällä, karjui ja meni aivan hirveää vauhtia, niin kovaa että oli ihan työn ja tuskan takana pystyä ohjaamaan. Kepit tökki taas, meni ihan miljoona kertaa väärin kepeille sisään, jos yhtään liikuin, oli jotenkin vähän liian kierroksilla ja roiskaisi vaan johonkin. Todella ärsyttävää! Rimoja onneksi ei sentään pudotellut, eli hyppäämiseen kyllä keskittyy vaikka kävisikin muuten kierroksilla.