Tiistaina illalla käytiin Emman ja koirien kanssa Ojangossa myöhäis-illan vapaatreenivuorolla aksaamassa. Keskityttiin pelkästään pentujen esteopetukseen tällä kertaa, eli kontaktit ja kepit olivat treenisuunnitelmana. Kontakteja tehtiin nyt niin, että irrotettiin puomin alastulo ja laitettiin mini-pöydälle, ja siitä 2on-2off asentoon. Fizz taisi ehkä sekoittaa tämän keinuun (tehty hyvin samaan tapaan), koska meni vähän varovaisesti eikä yhtä kovaa kun puomille sivusta hypyttämällä. Tehtiin osa toistoista niin, että palkkasin itse namilla, ja osa etupalkalla. Kokeiltiin myös niin, että Emma palkkaa, mutta tämä ei oikein toiminut, Fizz oli sitä mieltä, että tämä on muuten joku häiriötreeni, eikä lähtenyt vapautuskäskystä palkalle :D 

Aloitettiin myös keppien opetus nyt aivan alusta. Rakensin kujakepeistä ja ohjureista n. 30cm leveän kujan, ja Fizz juoksi kujaa pitkin namikipolle. Oli (ihan tarkoituksella) matalassa vireessä, ja teki 100% oikein heti ensimmäisestä toistosta lähtien.  Keppitreenit saivat jatkoa tänään Stepin treenien yhteydessä, kun rakensin kujan halliin odottelualueelle. Aluksi kuja oli saman levyinen kuin ekalla treenikerralla, ja kun sujui niin hyvin, niin kavensin vähän. Tehtiin edelleen namipalkalla, ja sillä jatketaan ainakin siihen asti, että ollaan päästy suoriin keppeihin. Haluan, että Fizz oikeasti ajattelee, eikä vaan päättömänä juoksee lelulle. Fizz on niin ahne, että vauhtia sillä tulee kyllä sen namikiponkin kanssa :) Muutkin ajattelua vaativat tekniikan opetukset (2on-2off ja hyppytekniikka) ollaan tehty namilla hyvin pitkälti.

IMG_7598.jpg

Keskiviikkona illalla käytiin Lean ja Tiian kanssa tokoilemassa Kannelmäessä. Step pääsi pitkästä aikaa tekemään ihan oikeeta tokoa, ja olipa se kamalaa :D Zeta ihan kohtalainen, mutta luoksetulo aivan luokaton (hädin tuskin pystähyy...) ja ohjatussa ei löytänyt merkkiä ja tunnarissa meni varmaan 3 kertaa oman yli ennen kuin päätti, minkä kapulan toisi. Ehkä sen kanssa pitäisi joskus taas treenata jotain oikeaa eikä vaan hömppäillä... Sarakin pääsi tekemään rallytokoa, ja se oli HIENO! Saralle olen uusina juttuina opettanut seuraamisessa puolenvaihtoja jalkojen välistä sekä selän takaa, ja oikealla puolella seuraamisesta myös eteentulon. Vasemman puolen seuraamisesta ollaan lisäksi opeteltu pyörähdys vasemman kautta ympäri. Tämä on ollut tosi vaikea Saralle, mutta vihdoin se tuntuu jo hoksaavan, mitä siltä haluan. 

Fizz treenasi luoksetulon stoppeja, vauhtiluoksetuloa ja seuraamista. Stopit oli tosi hyviä lyhyellä matkalla, mutta kun kokeilin ekaa kertaa vähän kauempaa, niin ei ollutkaan ollenkaan niin tehokas jarrutus :/ Vauhtiluoksetulossa tulee sentään oikeasti kovaa :) Seuraamisessa tehtiin oikeastaan ekaa kertaa häiriöjuttuja, ensin sivulla istuessa ja sitten liikkeessä. Aluksi Fizz oli tosi hämillään, ei tiennyt mihin päin olisi katsonut, mutta kun hokasi jutun, niin teki aivan tosi kivasti. Seuraaminen on tällä hetkellä varsin eläväistä, mutta asenne on ehdottomasti oikea, ja se on tärkeintä. Fisun seuraaminen on aktiivista, ryhdikästä, tiivistä, intensiivistä ja se käyttää takapäätään (vähän liikaakin), eli siinä on kaikki oikeat komponentit jo olemassa, nyt ne pitäisi enää saada oikeaan suhteeseen. Tällä hetkellä se on liian tiivistä ja liian aktiivista, eli seilaa ja pomppii. Hitaassa käynnissä tasaantuu, mutta siinä puolestaan hilautuu puolittain istuvassa asennossa eteenpäin. Tähän varmasti auttaa ihan vaan toistot, eiköhän se pian opi, että käveleminen on vaivattomampaa kuin istualtaan hinautuminen :P Ollaan nyt tehty jo vähän pidempää pätkää, ja hyvin tuntuisi into ja keskittyminen riittävän jo sellaiseen alokasluokan seuraamiskaavioon. Juoksussa seuraamista ei olla kokeiltu vielä koskaan, eikä kyllä kokeillakaan ennen kuin saan sen tasaantumaan käynnissä... Perusasennot ovat olleet pysähdyksissä nopeita ja suoria, ja käännöksissä työskentelee hienosti. Sivuaskeleet oikealle ja taakse toimivat, vasemmalle ei olla vielä tehty.