On tämä kisaaminen sitten niin yllätyksellistä! Ei näiden koirien kanssa voi kyllä oikeasti ikinä tietää mitä käy...

Mutta asiaan, aamulla lähdettiin siinä puoli seittemän jälkeen ajelemaan Raisioon, mukana Saran lisäksi Dante turistina. Matka meni ihan hyvin, oltiin aika sopivasti perillä. Arvottiin tottisnumerot heti ekaksi, me oltiin numerolla 4 (voittajassa koiria oli 4kpl, alokasluokassa 7, avoimessa ei ketään). Ensin kuitenkin oli itse viesti osuus. Maasto samassa paikkaa kuin joka kerta, mut rata ei ollu ihan sama kuin edellisillä kerroilla. Maastoon arvottiin numero 11, joka oli myös viimeinen voittajan koirista. Eka pätkä tuntui kovin pitkältä, mut maasto oli onneksi sellaista aika mukavaa perus metsää. Ekat koirat lähti hienosti b-pisteeltä, Saraa en hetsannut yhtään, sanoin vaan hiljaa että otetaan viestiä, kun Sara tuntui sen verran kuumalta. Seuraaminen olikin aivan kamalaa, edisti tosi paljon ja ei meinannut istua viereen, jäi vaan tuijottamaan. En kuitenkaan antanut lisäkäskyjä, niistä menee pisteitä sen verran. Lähti tosi kovaa, jossain 50m kohdalla tuli pieni ulina. Saran aika b-a oli 1,52min. Sit jäljelle, ja vastaanottamaan koiria. Kaikki edeltävät tuli hienosti, ja Sara perässä. Vähän väärää reittiä tuli, oli ilmeisesti oikonut vähän. No, eipä se mitään haittaa, kunhan ei eksy. Aika 2,54min. Odoteltiin siinä sitten hetki, ja sit takasin. Sara lähti samaa reittiä kuin tuli, ja kovaa meni.
Aika 2,42min. Sit vika jälki, maasto oli jäljen alussa tosi märkää, meinasi kengät kastua siinä suossa. Muuten oli kuitenki ihan helppo jälki. Odoteltiin sitten vähän aikaa ja koirat alkoivat lähtemään. Sara tuli jälleen hienosti, kovaa ja oikeaa reittiä. Aika 3,58min. Sitten odoteltiin että koirat saavat levähtää, käytin Saran tässä välissä kakalla ja pissalla ja muutenkin kävelytin sitä ettei menis ihan hapoille. Sit alettiin lähettää koiria vikalle matkalle. Eka koira juoksi, mutta tokana juossut suursnautseri kääntyi takaisin :0 Hiukka alkoi kammottaa, onneksi kolmantena vuorossa ollut suursnautseri sentään lähti. Hetsasin Saraa ihan kunnolla, että sain sen oikein innokkaaksi, vikalle matkalle se tarvii kaiken motivaation mitä irti lähtee. Seuraaminen oli ok, lähti myös hyvin, tuli jopa pieni ulina. Ja se juoksi loppuun asti!! Aika 5,02min, eli kyllä alkoi kilometrit näkyä jo vauhdissa. Saran yhteisaika maastosta oli 16,28min, joka oli ihan ylivoimaisesti nopein. Viestiltä Sara sai 169p, yksi piste meni huonosta seuraamisesta (ihme ettei enempää, koska se oli oikeesti tosi huonoa).

Sit takaisin kentälle, pienen eksymisen kautta ;) Kentällä sitten odoteltiin aika kauan tottiksen alkua, tuomareilla oli siinä välissä ruokatauko ja pisteiden laskua. Koska yksi 3-luokan koira keskeytti, tottista tehtiin kolmen ryhmässä. Sara oli ensin lepovuorossa, just ennen kentälle menoa hetsasin lelulla ja namia sai kontaktista. Ja sitte mentiin, Sara oli ihan hyvässä vireessä. Seuraaminen oli pääasiassa nättiä, kontakti pysyi hyvin, täyskäännökset oli vaan huonoja, niissä Sara ei väistänyt mua riittäväti. Tuomari sanoi palautteessa että rytmin muutokset vois olla selkeämmät, arvosana oli kuitenkin erittäin hyvä. Liikkeestä istumisessa Sara meni maahan, mikä lie aivokatkos... Se siis puutteellinen. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli hieno, maahan meni nopeasti, luoksetulo olis voinu olla nopeempi, mut ihan kelpo tuokin. Eteen tuli hyvin, sivulle ok. Siitä erittäin hyvä tai hyvä, en muista enää. Sitten juoksusta seisominen ja luoksetulo, seisominen ihan sairaan nopea, luokse tuli nopeampaa kuin edellisessä, mutta suoraan sivulle!!! Hyi mikä possu! Siitä kait hyvä. Tasamaanouto 2kg kapulalla meni paremmin kuin odotin, ottaen huomioon että ollaan treenattu ison kapulan kanssa joskus viime syksyllä viimeksi. Kapulalle hyvin, vähän oli vaikeuksia nostaa, mut toi kuitenkin ihan ok, vähän ehkä hitaasti. Mutta eihän se nyt herran jestas tuon kokoinen koira pääse juoksemaan noin ison kapulan kanssa täysiä! Siitä hyvä. Sitten ne pelottavat, eli hyppynouto ja estenouto. Hyppynoudossa heitin kapulan aika kauas, Sara lähti hienosti, hyppäsi ihan hyvin eikä kolistellut, haki kapulan ja hyppäsi hienosti takaisin, ei edes kosketusta! Voi vitsi!!! Hyvä Sara! Siitä erinomainen. Estenoutoon lähti myös hienosti, haki kapulan ja tuli esteen myös takaisin. Vähäsen törmäsi muhun luovutuksessa, mut kuitenkin siitäkin erinomainen. Sitten eteenmeno, tää oli tosi makee. Juoksi kovaa ihan suoraan, maahan heti kun kuuli käskyn. Rintamasuuta oli vino, mut se saa mun ymmärtääkseni ollakin. Siitä erinomainen. Sitten paikallaoloon, se meni Saramaisen hyvin, siitä erinomainen. Yhteensä 89p yleisarvosanalla erittäin hyvä! Jos oli istuminen vielä onnistunut niin tää olis ollu reippaasti yli 90p tottis, vähäks hienoo!

Tottiksen jälkeen sitten esineille, ei ehditty pitää mitään taukoa. Otin nenänavausesineen, mut Sara tuntui vähän löysältä. Mut ei auta, mentiin vaan ruutuun. Lähetin oikeesta etukulmasta, lähti tekemään ihan nättiä pistoa, meni ihan takarajalle, ja jäi sinne pyörimään. Oikeessa nurkassa ei kuitenkaan ollut esinettä, joten lähti etenemään takarajaa pitkin vasemmalle. Löysi esineen jostain aika vasemmasta reunasta, siitä kehut ja hyvä luovutus. Sit uusi lähetys ruutuun, nyt alkoi kyllä todella näkyä väsymys! Sara kyllä työskenteli, mut paljon hitaammin mitä yleensä. Jossain vaiheessa teki sinne keskelle ruutua myös pissan! *nolo*. Ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi työskentelyä, ja keskeltä löysi sitten toisen esineen. Sen jälkeen vähän pohdin että missä se kolmas mahtaa olla. Vasemmasta laidasta oli koko etuosa tarkastamatta, joten mentiin sinne vaikka epäilin että ei siellä kyllä varmaan mitään ole. Eikä siellä ollutkaan, joten mentiin sitten vielä oikeeseen kulmaan, ajattelin lähettää sieltä uudestaan, jos se ei vaan ekalla lähetyksellä saanut hajua. Ehdin just lähettää, kun tuomari sanoi aika. Ja voi hitsi, se olis ollut just siinä edessä, kun olis ollu puoli minsaa lisää olis löytyny... Mut ei auta, saadaan tyytyä näihin 22 pisteeseen mitä saatiin.
Yhteensä siis saatiin 280p eli 1-tulos, koulari VK3 ja 1. sijakin vielä. Voi vau!!!! Tää on nyt Saran eka kiinnitys FIN KVA-titteliin, ja samalla myös osallistumisoikeus pk-sm kisoihin. Ja mä kun olin ihan varma että ei saada mitään tulosta! Kyllä tää otus osaa yllättää, myös positiivisella tavalla... :)