Kaksi iltaa ollaan vietetty Ojangossa, vaikkakin paikka näyttää erehdyttävästi Mordorilta... Juu, syksy on tullut ja sen huomaa! Eilen pahaenteiset mustat pilvet vyöryi taivaalla kun pyöräilin Saran valkkuryhmän treeneihin, ja melkein heti kun pääsin Ojankoon, alkoi hillitön kaatosade. Kouluttajana oli Timo Liuhto, ja rata näytti ihan mukavalta. Sujuva ja virtaava, mutta kuitenkin haastava. Otin vapaalla kentällä Stepin kanssa puomia ja keppejä, oli tosi pirteän oloinen, kepit varsinkin tosi hyvät. Maxien vuoro oli vikana, ja juuri kun viimeinen mini oli menossa radalle, Ojankoon tuli sähkökatkos, ja kaikki valot meni pimeiksi. Ja siellä oli sitten ihan tosissaan PIMEETÄ, ei nähnyt yhtään mitään, joten siihen loppui treenit. Kiva. Sara oli mukana muttei saanut tehdä yhtään estettä, raukka :(

Treenipaikka?

Tänään iltapäivällä otin lenkillä molempien kanssa pudotettua, Saralle kerran, hakumatka jotain 50m, oli täydellinen :) Stepille eka lyhyellä matkalla niin että näytin esineen, sitten 2 kertaa niin ettei nähnyt kun pudotin. Eka ja vika oli hyviä, keskimmäisessä ei juossut jälkeä pitkin mutta löysi silti. Matka oli jotain n. 50m.

Ojangossa kävin heti aluksi tallomassa Stepille jäljen, ja kävin tutustumassa rataan sillä välin kun jälki vanheni. Jälki oli jotain 300-400m pitkä, 2 keppiä, 2 kulmaa, jana joku 10m. Vanheni tunnin sateessa. Janalla oli taas aivan pihalla, lähti kyllä ja meni suoraan, muttei nostanut koko jälkeä! Sillä ei näköjään ole mitään muistikuvaa tästä, tai sitten se laamailee. Kiskoin liinasta takaisin ja näytin sille kädellä jäljen, lähti tosi hyvin siitä ajamaan. Yhtään namia en ollut nyt laittanut jäljelle, halusin kokeilla miten toimii. Jäljesti tosi nätisti, vähän turhan paljon vauhtia oli aluksi, mutta tasaantui kyllä. Eka kulma oli vähän säätöä, selvitti kuitenkin itse. Kepin kohdalla oli ihan suoraan jäljen päällä, mutta ei nostanut! Kiskoin takaisin ja otin uudestaan, jäljesti tosi tarkasti mutta ei vieläkään nostanut keppiä! Hinasin taas takaisin, nyt meni sitten laamailuksi, meni maahan makaamaan ja lopetti kokonaan hommat. Kävin sitten itse poimimassa kepin, ja näytin sitä Stepille, ja jatkettiin. Lähti tosi hitaasti ja varovasti jatkamaan, oli laama vieläkin. Jälki meni pian kepin jälkeen polun yli, juuri kun oltiin tulossa polulle, siinä meni koiranulkoiluttaja jonkun terrierin kanssa polkua pitkin, ja koira alkoi vieläpä rähisemään meille! Odotettiin että menee ohi, ja jatkettiin, eipä Step juuri hämääntynyt vaikka olikin aivan tuore harhajälki. Polun jälkeen jatkoi hienosti, ja jäljesti todella hyvin loppuun asti, huomattavasti parempaa työskentelyä kun ennen ekaa keppiä. Eli näyttäisi tuosta tiukasta vaatimisesta olevan hyötyäkin, keskittyi tosi hyvin jälkeen, kulma meni loistavasti ja vika keppi nousi varmasti. 

Jalaton jälkilaama :)

Jäljeltä sitten suoraan agitreeneihin. Tehtiin samaa rataa joka oli eilen valkkuryhmällä, ihan kiva kun en päässyt sitä eilen tekemään. Otin Stepin kanssa ratatreenin, Saran kanssa tein vaan viereisellä kentällä vähän keppejä ja aata ja keinua. Step oli taas tosi hieno, laama-agility on kivaa :) Päästiin hankala rata pätkissä läpi, eikä siinä paljoa ollut korjailtavaa, kääntyi ja irtosi kivasti ja yhtään rimaakaan ei tullut. Hyvä Step!