Viikolla ollaan treenattu EK:n osa-alueita ahkerasti. Jonain päivänä (keskiviikko?) kävin tekemässä tarkkuusruudun molemmille, esineenä muistitikku. Sara oli ihan pro, sillä meni ehkä 15sek... Stepsukin oli hieno! 

Torstaina aksaa Ojangossa Saran kanssa, hirmu kiireellä töistä kotiin ja suoraan treeneihin, en ollut kun 50min myöhässä :D Ojangossa satoi ja oli jo hämärää siinä vaiheessa kun tulin, ja meidän vuoro oli tietty vikana, kun tulin treeneihinkin vikana. Rata oli tosi kiva, kouluttajana Timo Rannikko pitkästä aikaa. Innolla odotin omaa vuoroa, mutta siinä vaiheessa alkoi olla jo varsin pimeää, kun oma vuoro lähestyi. Yritin käydä laittamassa kentän valot päälle, mutta ne olivatkin rikki, eikä siis saatu valoja lainkaan! Ehdittiin sitten tehdä ehkä 5min siellä pimeydessä, muutama hyvä pätkä, mutta siinä vaiheessa kun Sara alkoi tekemään kieltoja hypyiltä ja pudotti pari ihan random rimaa, lopetettiin. Epäreilua treenata, kun koira ei nää esteitä... Mentiin sitten perjantai-aamuna takaisin Ojankoon tekemään uudestaan samaa rataa valoisalla. Meni tosi kivasti, siistillä nollalla läpi. Tein nyt myös Stepin kanssa ekaa kertaa tauon jälkeen pienen pätkän (ekat 10 estettä radasta) medi-rimoilla. Jotenkin tuntui tahmealta ja hitaalta, eikä hakenut keppejä kun leijeröin puomin. 

Otin Saran kanssa myös metrisen kertaalleen pallon kanssa, ilmavasti yli molempiin suuntiin. Sitten Emma tuli SImba-labbiksen kanssa kentälle, ja pääsin kokeilemaan Simban kanssa agilitya pienen pätkän. Simba meni oikein kivasti, tein saman radan alkua kuin mitä tehtiin treeneissä, hyvin pärjäsi pikku-Simba haastavalla 3-luokan radalla. Kertaalleen lopetti kepit kesken, kun unohdin olla lähellä tukemassa sitä, ja kertaalleen teki lentokeinun (taisi raukka luulla tekevänsä puomia...).

Ojangosta suoraan Korsoon Mätäkiventielle hakutreeneihin. Otin Saralle nyt vähän enemmän tyhjää, kun koe lähestyy. Sovittiin valmiiksi maalimiesten paikat, ja ukot oli valmiina piilossa, ja päätin tehdä radan alkuun x-määrän tyhjiä sen mukaan, millaisia pistoja tekee. Rata oli vajaa 200m pitkä, eka maalimies kallion päällä n. 100m kohdalla oikealla, ja seuraavat ukot molemmissa takakulmissa. Aloitin vasemmasta etukulmasta, sinne sellainen outo piruettipisto, meni suoraan etukulmaan, kääntyi taaksepäin aluetta, teki sellaisen silmukan ja lähti etenemään kuitenkin oikeaan suuntaan. Hyväksyin, ja laitoin oikeaan etukulmaan. Sinne oikein kaunis tyhjä, tuli pois kun huusin, palkkasin tästä keskilinjalla. Sitten vasemmalle toinen tyhjä, nyt eteni tosi reippaasti, näytti jo saaneen vähän hajua takakulmasta (oltiin siis jossain 50-100m kohdilla...), tuli kuitenkin pois kun kiljuin. Siitä myös palkka keskilinjalla. Sitten oikealta löytö ja ilmaisu. Sitten taas vasemmalle, tiesin että sillä on jo haju, mutta päätin silti lähettää siitä mistä kohtaa tuli pois tyhjältä, silläkin uhalla, että tekisi vinon piston. Hienosti se kuitenkin teki L:n muotoisen piston ja löysi. Sitten vielä vika lähetys oikeaan takakulmaan, sieltä suora löytö. Menipäs kivasti! Saralla menee kyllä tällä hetkellä varsin hyvin henkilöetsintä, voi kun saisin pidettyä myös yllä tämänhetkisen tason. 

Hakutreenien jälkeen Lea paukutti Zerolle yhden laukauksen niin, että kaikki koirat oli vapaana metsässä. Step vähän säpsähti paukkui, mutta reaktio oli kyllä tosi pieni, ja palautui välittömästi. Kiva huomata, että kestää nykyään noin hyvin paukkuja myös "vapaana".

Lauantaina pyöräiltiin tyttösten kanssa Kivikkoon agilitykisoihin. Kyseessä oli siis 2-luokan kisat, joihin menin ohjaamaan Simbaa jälkimmäiselle radalle. Simba tiputtelee jonkun verran rimoja oman ohjaajansa Emman kanssa, ja päätimme kokeilla, onko vika ohjaajassa vai koirassa :) Olin paikalla jo ennen ekan radan alkua, ja kävin sitten huvikseni kysymässä tuomarilta (Minna Räsänen), että saisinko mennä Saran kanssa ekan radan nollakoirana. Saatiin mennä, ja ei muuta kuin tutustumaan :) Sarahan on kisannut viimeksi MM-karsinnoissa, joten vähän on ollut taukoa... Rata oli tosi vaikea 2-luokan radaksi, mutta ei mitään mitä Sara ei osaisi. Hyvällä fiiliksellä käytiin tekemässä rata, päätin nauttia vaan täysillä. Tehtiinkin ihan siisti rata, tokavika hyppy väärin päin, kun olin myöhässä vedosta. Muuten ihan hyvä rata. En ole aikaisemmin kisannut Kivikossa IHAHin kentällä, jotenkin se oli aika raskas juosta, ja Sarakaan ei tuntunut menevän niin kovaa kuin yleensä. Toka rata oli selkeesti helpompi, ainoa vaikea kohta oli kepeille vienti jyrkästä avokulmasta, vieressä hyppy ja putki ansoina. Kävin testaamassa lämppäesteillä keppikulmaa, nätisti Simba sen haki kun vein ihan kädestä pitäen. Rata menikin tosi kivasti, SImba oli kyllä aika väsynyt, eikä mennyt kauhean kovaa (oli TOSI kuuma päivä), mutta kuitenkin tarkasti ja oikein. Kontaktit toimi, keppikulma onnistui hienosti, ja muutenkin ohjauksellisesti oikein siisti rata. Yksi rima tippui, tuli aika vinossa kulmassa hypylle, en huomannut ainakaan tekeväni ohjauksessa mitään isompaa mokaa minkä takia pudottaisi. Nollia ei tullut yhtään, joten voitettiin vitosella :) SImban rata on nähtävissä Simban omilla sivuilla http://simbatreenaa.weebly.com/agility.html

I
llalla kävin vielä metsässä lenkillä ja uimassa, ja tein samalla pudotetun Saralle. Seuraamisessa jätätti tosi rumasti, huomautin siitä, ja sen jälkeen oli parempi. Mun kulkema reitti vähän mutkitteli, ja Sara hukkasi jossain välissä mun reitin ja pyöri hetken, ei kuitenkaan tarvinnut mitään apuja vaan hoiti itse homman ja toi possutossun. Tää taisi olla muuten eka kerta, kun pudotettu EI mene täydellisesti Saran kanssa... Mulla jäi tästä sen verran epävarma olo, että otin heti perään toisen pudotetun ihan polkua pitkin, että varmasti onnistuisi. Matka oli jotai reilu 50m, ja tässä ei pienintäkään ongelmaa. 

Sunnuntaina aamulla kävin aamulenkillä tallomassa Saralle jäljen. Pituutta joku 250m, 4 keppiä, 1 kulma, vanheni joku 40min. Jana oli 15m, jälki lähti oikeelle. Janalla meinasi napata jäljen jo sieltä mistä olin tullut, en päästänyt joten jatkoi sitten suoraan ja nosti jäljen sieltä mistä pitikin. Jäljesti hirveellä vauhdilla, jouduin hidastamaan liinasta ihan kunnolla. Vähän oli hätäistä (kun oli niin tuore jälki..), mutta nosti kyllä kaikki kepit itse. Kulma meni tosi hienost! Tää EK-jälki on oikeastaan aika vaikea meille just siks kun se on niin tuore, Sara keskittyy paljon paremmin vanhemmalla jäljellä...