Siis ihan oikeaa maata, multaa ja kuollutta ruohoa! Voi kuinka iloiseksi tälläinen mitätön asia voi ihmisen tehdä :) Meidän viereisen pulkkamäen harjalta oli ystävällisesti aurattu mulle täydellinen treenikenttä. Matkaa sinne n. 100m, kenttä sellainen 20x50m, ja niin hyvin aurattu, että paikoin oli jo ihan sula! Torstaina kävin siellä tottistelemassa tyttöjen kanssa. Otin Stepin ensin, laitoin p-makuuseen ja vein eteenmenopallon valmiiksi kentän laitaan. Sitten seuraamista, voi että sen kanssa saa taas tapella. Kyttää, kyttää, kyttää... Pari askelta seuraa ja sitten taas kyttää. Enimmäkseen treeni koostui seisomisesta paikallaan ja naksuttelusta kun suostui vilkaisemaan mua, lisäksi tehtiin pari pitkää suoraa, joissa en vaan välittänyt kyttäämisestä, mutta huomautin, jos alkoi jäädä jälkeen. Ihan hyvin se tuntuu pysyvän oikealla paikalla, vaikka kyttääkin. Koko pitkä suora on aivan karmeaa, mutta heti täyskäännöksen jälkeen alkaa seurata nätisti. Kai se on vaan uskottava, ettei tuohon mikään auta. Kun vaan seison perusasennossa, saattaa välillä tarjota kontaktia, mutta kävellessä en ole vielä onnistunut saamaan niin pitkää suoraa aikaan, että se kyllästyisi kyttäämiseen ja tarjoaisi kontaktia. Liikkeelle lähdössä aloittaa aina kyttäämisen. Tehtiin sitten istumista ja maahanmenoa, ne toimi molemmat kyttäyksestä huolimatta, luoksetulo sen sijaan kauhea, tulee kyllä miljoonaa, muttei yhtään katso tuleeko suoraan. Lyhyellä matkalla eteentulot on hyviä ja suoria, mutta pitkällä matkalla nauttii vaan vauhdin hurmasta, eikä loppuasento toimi. Blaah. Noutoja tehtiin kans, ne sentään hyviä. Lopuksi sitten se eteenmeno, virittelyn jälkeen onneksi kestää aika tiukkaa huomauttamista, ja seuraamisessa pitää ehkä aavistuksen verran kontaktia. Itse eteenmeno supermegahieno.

Sitten Sara vuoroon, sen kanssa oli ihan älyttömän kiva tehdä! Alkaa tarjota seuraamista joka välissä, ihanaa <3 Seuraaminen hyvää, palkkasin hitaassa käynnissä. Istuminen hyvä, maahanmenon jäi istumaan kun käsky tuli ikävästi kuralammikon kohdalla... Mun prinsessa ei suostu makaamaan kuralätäkössä... Luoksetulo hieno, noudot hienoja, eteenmeno hieno. On se vaan niin taitava <3 Voi kun tekisi kokeessakin yhtä innokkaasti ja mielellään kun treeneissä.

Perjantaina sitten hakumetsään Saran kanssa. Otettiin 4 ukkoa, nyt niin, ettei piiloille mennyt mitään jälkiä, alueella oli ainoastaan tallausjäljet. Eka oli oikein hyvä, sai hajun ilmasta ja lähetin siitä kohtaa. Toka myös hyvä, alkoi ottaa hajua jo melkein keskilinjalla, mutta en päästänyt ennen kun oli tarkentanut kunnolla. Kolmannella kävi pieni moka, maalimies ei ollutkaan vielä kunnolla piilossa, ja Sara näki kun maalimies liikkui. Tein tälle ukolle sitten lähetyksen keskilinjalta asti, kun olin varma siitä, että Sara löytää ukon. Ja löysihän se :) Lähetyksessä ei meinannut pysyä paikoillaan, sain tosi tiukkaan komentaa ettei karkaa. Vika ukko oli hyvä. Nämä treenit meni aivan tosi paljon paremmin kuin edelliset, Saraa häiritsee selvästi piilojen lähellä olevat jäljet. Nytkin nappaa kyllä jäljen aina kun kuljetaan tallausjälkien yli, mutta se ei niin kovasti haittaa, kun kuitenkin piilon lähellä ottaa hajun ilmasta, ja saa palkan näinollen ilmavainun käyttämisestä.