Nyt on Fisun ensimmäinen tokon maajoukkuekarsintojen turnee taputeltu loppuun, kun viimeiset karsintakisat Ojangossa on ohi. Viimeistelyt eivät menneet kovin hyvin, mutta eipä ne ole tainneet vielä kertaakaan onnistua :D Perjantaina kävin päivällä hyvin pikaisesti tarkoituksena lähinnä antaa Fisun purkaa energiaa. Tehtiin ohjatun vasen puoli, seuraamisen peruutusta ja juoksua, tunnari ja kaukot. Ohjatussa meni kaksi kertaa keskikapulalle, sitä ei olekaan vähään aikaan taas tehnyt! Seuraamisessa yritti koko ajan istua peruutuksessa. Tunnarissa toi väärän. Kaukoissa teki vaihtoja ihan itsekseen ilman käskyjä. Tosi luottavaisin mielin siis kokeeseen, huoh...

Lauantaina arvoin meille numeron 18, eli aika pitkään jouduttiin odottelemaan. Kävin arvonnan jälkeen vaihtamassa renkaat ja samalla lenkillä Fisun kanssa. Fisu löysi puskasta jonkun likaisen futispallon ja biletti sen kanssa, annoin sen leikkiä ja purkaa energiaa itsekseen. Ennen omaa vuoroa leikittiin vielä hallissa sisällä, tehtiin kertaalleen tunnari (nyt oli hyvä!) ja kaukojen ekoja istumisia. Tuntui ihan kivalta. Liikkeet tehtiin putkeen kahdessa kehässä, paikallaolot lopuksi. 

Ekassa kehässä tuomarina Pirkko

Kaukot: 7 ei noussut istumaan ekalla käskyllä! Nytkähti, mutta jäi makaamaan. Lisäkäskyllä ihan ok istuminen. Sivulletulo vajaa. Kommentteina "Toinen käsky istumiseen, s-i hieman hidas, muut nopeat. Vajaa loppu-pa"

Ruutu: 9 hieno musta! Kommentteina "ympyrä ok. Ohjaaja antoi seis-käskyn ennen ruutua. Hieno loppu"

Seuraaminen: 8 tää tuntui kamalalta!! Huonoin koe-seuraaminen ikinä :O Alussa oli aivan ylivireinen hitaassa käynnissä, peruutuksessa murisi mulle (!!!!!!!!!) ja istui melkein koko peruutuksen, juoksussa pomppi törkeästi ja joku vino perusasentokin. Kommentit juuri samoista asioista, joihin itsekin kiinnitin huomiota: "Pieni ääntely alkuun, hieno perus-seuruu, hieman pomppii juoksussa ja vino pa, peruutuksessa pyrkii istumaan"

Ohjattu: 9,5 arvottiin vasen. Tää oli kokonaisuudessaan aika hyvä, merkillä olis ehkä ihan aavistuksen voinut mennä reippaammin loppuun asti. Kommentit "Ok merkki, hieno haku, hyvä tuonti, lopussa ohj pa-apu"

Sitten siirryttiin toiseen kehään, tässä siirtymässä Fisu tuntui olevan ihan lentoon lähdössä eikä malttanut pysyä vierellä. Toinen kehä ei onneksi ollut ihan valmis niin ehdin laittamaan Fisun hetkeksi maahan rauhoittumaan. Toisen kehän tuomarina Carina.

Luoksetulo: 8,5 musta tää oli ihan hyvä, maahanmeno olis voinut olla ehkä vähän parempi, ja pysäytin siihen ihan aavistuksen myöhään. Kommentit "Hyvä lähtöasento. Liukuu maahanmenossa, hyvä seiso, hyvä vauhti, hyvä eteentulo, nätti pa tulo, kosketti hieman"

Zeta: 10 asennot m-s-i. Tää tuntui ihan hyvältä kokonaisuudessaan. "Hyvä suora, nopea maahan, hyvä nopea, suora seiso, hyvät käännökset, hyvä suora nopea istu"

Tunnari: 0 Kuviona sellainen H, jossa vasemmalla neljä kapulaa, oikealla kolme ja keskellä yksi. Oma oli vasemmalla toka. Fisu tuntui rauhalliselta ja keskittyneeltä, meni rauhassa kapuloille, mutta ei haistellut niitä järjestelmällisesti, ja onnistui menemään joka kerta oman yli haistelematta sitä. Etsi pitkään, mutta ei vaan kertakaikkiaan sattunut oman kohdalle, ja lopulta nappasi väärän ja toi. 

Kierto-ohjattu: 9 asentona seisominen, ja arvottiin oikea. Kierto ihan ok, stoppi oli hyvä, seistessä käskyä odottaessa nojasi kohti vasenta kapulaa ja näin, että haluaisi tuoda sen. Oli kuitenkin kiltti, ja toi oikean, luovutus yllättävän siisti ja suora ja sivulle ok. Kommentteina "Hyvä stoppi, ok eteentulo ja luovutus, kierrossa olisi voinut olla huolellisempi".

Ennen paikallaoloja laskin, että 10 molemmista niin pisteet riittäisi 1-tulokseen. Ei kyllä kovin todennäköistä, kun maahanmenossa on ollut ongelmia. 

Istuminen: 10/10

Makuu ja luoksetulo: 10/8,5 musta teki täydellisen suorituksen, olisi ollut kiva kuulla, mistä pistevähennys, ja sitä myötä 1-tuloksen mahdollisuus meni. Paikallaoloista ei kuitenkaan saa kommentteja. Todella nopea ja suora maahanmeno, makasi hievahtamatta ja rauhallisena. Nopea luoksetulo, täydellisen suora eteentulo niin, että kynnet olivat 1cm päässä mun kengistä, ja sivulle nopea ja suora.

Yhteensä 255p eli 2-tulos. Tässä video. Aika huono fiilis jäi, etenkin tuo seuraamisen huono vire ja kaukojen aivan omituinen virhe otti päähän. Tunnarissa on ollut ongelmia koko talven, joten sinänsä nolla siitä ei ollut yllätys, mutta olisi sitten edes tehnyt samalla tavalla väärin kuin mitä treeneissä. Pelottavaa, että jos menee noin hyvällä vireellä ja haistelee rauhassa, niin saattaa silti tuoda väärän :O Yleensä näen jo kapuloille menosta, että milloin aikoo tehdä hyvin ja milloin ei. Illalla äidin luona otettiin pari tunnaria, nyt oli tosi hyvä eikä mitään ongelmia.

Sunnuntaina sitten uusi yritys. Nyt arvoin numeron 8, eli kivasti aika alussa. Paikallaolot tehtiin ekana, ja sitten taas liikkeet putkeen kahdessa kehässä. Koitin nyt muuttaa virittelyä niin, että käytiin vähän pidemmällä lenkillä, annoin Fisun leikkiä vähän pidempään pallolla ja tehtiin vähän enemmän namijuttuja ennen kehään menoa. Tehtiin kertaalleen taas tunnari samalla kuviolla luin mikä on kehässä, ei taaskaan ongelmaa. Lisäksi tein vähän peruutusta, luopumista namista, kaukoja ja sivulletuloja. Fisu tuntui selvästi väsyneemmältä kuin lauantaina. 

Istuminen: 10

Makuu ja luoksetulo: 8,5 nyt oli aivan aiheesta pistemenetykset, toisin kuin lauantaina. Maahan hidas ja teputteleva, sivulletulossa tönäisi mua.

Ekassa kehässä tuomarina Timo Pussinen

Tunnari: 10 no nyt sitten osasi! Kommenttina hymynaama :D

Kierto-ohjattu: 8,5 arvottiin taas oikea, asentona istuminen. Kierto hyvä, mutta lähti valumaan heti merkin jälkeen kohti vasenta kapulaa, oli selvästi päättänyt tuoda sen. Istuminen ihan hyvä, ja taas kuunteli käskyä vaikka veto oli taas sille toiselle kapulalle. Kommenttina "Ohj kroppaohjaus viim. sivulletulossa"

Luoksetulo: 8 musta ihan hyvä taas, aika samanlainen kuin lauantaina, eli stoppi hyvä ja maahanmeno voisi olla parempi, liukuu jonkun matkaa. Kommenttina "vino alkuasento, m pitkäksi"

Ruutu: 7 virittelystä katsoi hyvin eteen, mutta sitten kuitenkin käskyllä lähti ihan reilusti sivuun, ja vielä oudosti kohti kehän nurkkaa, eikä suinkaan ruudun suuntaan vinoon :O Pysäytin, oli varmaan 2m ulkona rinkulasta. Korjasin "right" käskyllä, tosi hyvä korjaus ja sain nätisti ympyrään. Ruutuun ihan ripeä, mut ennakoi sen verran, että jouduin pysäyttämään aika ajoissa ettei pysähdy ilman käskyä. Loppuosa ok. Kommenttina "rupesi ennakoimaan ruutua"

Seuraaminen: 7,5 ei ollut niin pahaa kokonaisuutena kuin lauantaina, mutta ei edelleenkään hyvää. Taas murahti peruutuksessa, nyt tosin aika pienesti eikä tuomari kuullut. Pitkä peruutus oli nyt paljon parempi, ei hiihtänyt pylly maassa. Lopussa pari vinoa perusasentoa. Kommenttina "liian tiivistä, muutama vino istuminen"

Siirryttiin viereiseen kehään, nyt tuntui kivemmalta siirtymässä. Toisena tuomarina oli Salme Mujunen.

Ohjattu: 10 taas arvottiin vasen. Tää oli ihan kiva taas, jee! Kommenttina "hyvä merkki, hyvä poiminta, hyvä ote ja luovutus, erinomainen pa"

Kaukot: 7 hitto vie, taas sama homma kuin lauantaina!! Ei siis tehnyt m-i vaihtoa ekalla käskyllä, vaikka tällä kertaa se ei edes ollut ekana. MUR!!!! Tosi ärsyttävää, niin turha ja aivan omituinen virhe, ei se ikinä jätä mitään tekemättä! Kommentit "ylim. asennonvaihto käsky m-i, liikkuu 10cm taaksepäin". Mitään liikkumista itse en kyllä nähnyt, enkä myöskään näe videolla, siirtä s-i vaihdossa vasenta takajalkaa hiukan sivusuunnassa, mutta ei kyllä peruuta...

Zeta: 9 sama järkkä kuin lauantaina, mutta ei ollut yhtä hyvä nyt. Maahanmenon suoralla tuntui painavan seuraamisessa aika pahasti ja mun oli vaikea kävellä, ja vikaa loppuperusasentoa ei meinannut tehdä, vaan jatkoi matkaa mun eteen kun pysähdyin :O Kommentteina "erinomainen maa, erinomainen ja suoraviivainen seiso, erinomainen istu, pa:ssa ongelmia"

Yhteensä 268,5p eli 1-tulos ja sija 9./29. Tässä video. Ei kovin hyvä fiilis jäänyt tästäkään, Fisu ei tuntunut ihan niin keskittyneeltä kuin yleensä, ja teki ihan tyhmiä, turhia virheitä. Etenkin ärsyttää kaukot ja ruudun korjaus, kalliita virheitä, joita ilman pistesaldo ja sijoitus olisi ollut varsin eri. Onneksi kuitenkin nähtiin, että ihan hyvin Fisu kestää peräkkäisinä päivinä koesuorituksen, vire ei laskenut eikä oikeastaan noussutkaan loppua kohden, ja vaikka virheitä tuli, niin oli kuitenkin koko ajan kuulolla ja yritti. 

Tänään lähetettiin hakemus tokon edustusjoukkueeseen, vaikka todennäköisesti nollan tunnari lauantaina, kaukojen sama virhe molempina päivinä ja ruudun korjaus sunnuntaina maksoivat meille paikan edustusjoukkueessa.