Nyt kun ilmat on vähän lämmenneet, mä olen jaksanut raahautua taas tokoilemaan. Jospa sen kadonneen treenimotivaation löytäis? No, nyt on pakko treenata, oli motivaatiota tai ei, koska ilmotin Stepin kokeeseen maaliskuun lopulle. Perjantaina käytiin treenaamassa läheisen koulun pihalla, kun oli hiihtolomaviikko ja koululaiset lomilla. Otin Stepin kanssa seuraamista, ruutua, luoksetulon maahanmenoa ja noutoa 650g kapulalla. Seuraaminen oli taas pitkästä aikaa hyvää, asenne kohdillaan! Ruudussa jäi liian eteen, joten hiottiin sitten paikkaa lähietäisyydeltä. Onnistuin kerran naksuttamaan just oikeella hetkellä, kun oli hakemassa paikkaa taaempaa, ja sen jälkeen onnistuikin hyvin :) On se vaan fiksu, oppii kerrasta... Otettiin lopuksi 2 vauhtiruutua. Tähän väliin tauko. Sitten luoksetulon maahanmenoja, vähäsen oli liukasta, valui aika paljon vaikka näytti tekevän töitä. Tekniikassa olisi vieläkin parantamisen varaa, tekee nyt niin, että ensin pysähtyy seisomaan ja siitä menee maahan, kun saisi mennä suoraan maahan etupää edellä. Huoh, millähän ihmeellä sen saisi opetettua!? Kaikki tapahtuu siinä niin nopeasti, etten ehdi naksutella, tai jos ehdinkin, niin ihan tuurista kiinni, osuuko ollenkaan oikeaan ajankohtaan. Noudossa paikallistin uuden ongelman, nimittäin ennakoi taas vauhtinoutoa, tällä kertaa eri tavalla vaan kuin aikasemmin. Enää ei pudota kapulaa, mutta tulee n. puolet matkasta ihan täysillä, selvästi yrittää katsoa, tuleeko vauhtinouto vai ei, ja sitten kun toteaa, että kyseessä ei ole vauhtinouto, hidastaa selvästi. Mä olen näköjään ollut liian kaavamainen, ja vapauttanut leluun aika samassa kohtaa, ja nyt se ennakoi. Otettiin tähän sitten treeniksi vauhtinoutoja niin että annoin tulla melkein loppuun asti. Tätä pitää muistaa treenata pienemmällä kapulalla, tuolla isolla en uskalla antaa tuoda ihan lähelle, muuten tiputtaa sen mun jaloille *auts* Luovutukset oli vähän vinoja oikeelle, tai ehkä mä vaan kuvittelen...

Sarppa teki tarjoamis-seuraamista, oikeaa seuraamista, liikkeestä maahanmenoja ja noutoa, ja eteenmenon. Tarjoamis-seuraaminen superhyvää, oikeessa seuraamisessa edistää vähän. Tää on tosi outoa, miks se tekee ne eri tavalla?? Maahanmenoja lelulla, nopeita oli :) Noudot oli oikein hyviä, yhden luovutuksen törmäsi, kun ei raukka tajunnut pohjan liukkautta. Eteenmenokin pitkästä aikaa, en ottanut kun yhden askeleen seuraamista, kun lähti niin kauniisti mukaan, halusin palkata heti.

Tänään sitten uudestaan tokoilemaan, tällä kertaa vähän erikoisempi treenipaikka, eli pulkkamäki :D Mäen alaosa on ihan tasaista, ja tallautunut hyvin sellaiseksi sopivan pehmeäksi, ei yhtään liukas. Mäen toisella laidalla oli joku perhe laskemassa, mutta niitä ei näyttänyt haittaavan mun treenaaminen. Otin Stepillä eka luoksetulon stoppia, sitten seuraamista, jättöliikkeet, kaukot ja tunnarin. Luoksetulon stopissa kokeilin pitkästä aikaa suullista käskyä, jospa vaikka se olis treenaamatta parantunut ihan itsestään? Meni ihan ok, ehkä vähän paremmat stopit ku käskimerkillä. Seuraamista sitten, oli taas oikein hyvää! Otettiin ensin pieni kaavio palkatta, aluksi ei ihan keskittynyt, mutta sitten paransi ja teki tosi kauniisti. Otettiin myös yksi pidempi suora, ja sen jälkeen täyskäännös, hyvin meni. Otettiin jättöliikkeet z-muodossa, järjestyksessä i-s-m, kaikki oikein :) Sitten tauko, ja tauon jälkeen kaukot. Tehtiin istumisella alkava sarja, hyvin teki vaikka tuntui tosi kuumalta. Hyvin se rauhottuu noihin. Sitten tunnaria, tuntui edelleen tosi kuumalta, mietin että mitäköhän tästä tulee. Ekalla maistoikin yhtä väärää, otettiin uudestaan ja se oli hyvä. Palkkasin molemmat vauhdista namilla, niin, ettei ehtinyt yhtään pureskelemaan. Sitten lumikasasta oman etsimistä, joutui tosissaan työskentelemään, piilotin ehkä vähän liian hyvin :) Luovutus aivan karmea, puree ja pyörittelee... Voi apua! Huonommaksi vaan mennyt. Otettiin toinen, siinä palkkasin vauhdista, se on ainoa tapa jolla saan pitämään hyvin. Lopuksi pari luovutusta niin että jätin istumaan kapula suussa. Siitä tekee aina nätin luovutuksen. Ehkä jos treenaan pelkkää vauhtinoutoa, ja sitten noita luovutuksia erikseen...? Jospa auttaisi? Pakko kokeilla.

Saran kanssa tein seuraamista, luoksetulon, tunnarin ja kaukot. Seuraamisessa eka tarjoamista, sitten oikeaa. Oikeassa seuraamisessa edisti, huomautin kerran, sen jälkeen teki hyvin. Luoksetulo oli oikein vauhdikas. Kiinnitin huomiota maahanmenoon alussa, vaadin että menee sivulla kunnolla maahan. Sitten tauko, ja tauon jälkeen tunnaria :D Oli aivan liikaa vauhtia, ekalla maistoi yhtä mutta toi oman, tokalla yritti tuoda väärän, ärähdin ja meni nuuskimaan lisää, nyt toi oman. Ei ihan toimi enää :D Mutta ei sille vihainen voi olla, kun toinen on niin innoissaan... Sitten yksi omanpiilotus, oli ihan eri asenne kun joutui tekemään töitä. Lopuksi kaukot, niissä kiinnitin myös huomiota sivulla maahanmenoon. Itse vaihdot ihan ok Saran mitta-asteikolla.