Nyt on ollut niin kiire, etten ole edes blogia ehtinyt kirjottelemaan... Koirat eivät ole ihan kauheasti päässeet nyt treenailemaan, kun on ollut kaikkea muuta mukavaa. Viime viikonloppuna järkättiin halloween-bileet, koiratkin olivat kyllä fyysisesti läsnä :D Ja maanantaina oli kauan odotettu opiskelijariento eli eläinlääkiksen legendaarinen A-tarjous, ja tänä vuonna oli meidän vuoro olla juhlakaluina! 

IMG_9742.jpgIMG_9766.jpg

Meidän vakkari koiraporukka naamiasvaatteissa :D

IMG_9760.jpg

Tiistaina iltaan mennessä toivuin sen verran, että mentiin Fisun kanssa aksatreeneihin. Kouluttajana Anna Orenius, ja rata oli taas aika haastava mutta ihan mukava! Uusina juttuina tehtiin nyt aalta käännöstä valssilla ihan radan osana, käännöksiä ollaan tehty kerran aiemmin mutta silloin vaan yksittäisellä esteellä. Lisäksi haastavia (tai ainakin luulin näiden olevan haastavia) kohtia oli välistäveto pussin jälkeen kovasta vauhdista, saksalainen hypylle ja okseri päin seinää. Välistäveto meni tosi kivasti, saksalaiseen tuli todella helposti ja okserin hyppäsi joka kerta ilmavasti. Sen sijaan ihan tavallinen 180 asteen käännös hypyltä olikin yllättävän vaikea! Vielä muutama kuukausi sitten Fisu kääntyi tosi helposti ja vähällä työllä, mutta nyt, kun sen radanlukutaito on kehittynyt, niin eipä muuten käännykään jos tarjolla on jotain muitakin esteitä. Näitä pitää nyt selvästi treenata ja palkata, koska fyysisesti Fisu pystyy kääntymään tosi kivasti, nyt pitäisi vielä saada se HALUAMAAN sitä myös :D 

Tänään käytiin uudestaan Ojangossa testailemassa näitä käännösjuttuja, ja ihan sama meno jatkui, hyppäsi vaikka kuinka monta kertaa jonnekin 5m päähän ja valui minkä kerkesi. Muutama oikea-aikainen palkkaus, niin johan löytyi sitten se kääntymisvaihdekin. Lisäksi tehtiin keinua, kun sitä ei ollut tiistaina radalla ja viikonloppuna olisi kisat tulossa. Ihan hyviä keinuja teki. 

Tokoakin ollaan tehty, viime viikon perjantaina meillä oli taas nuorten koirien tokoringin treenit ATD:n hallilla. Fisu ei ollut päässyt pariin päivään tekemään oikein mitään, ja sen todellakin huomasi. Se oli nimittäin aivan hullu! Tehtiin ensin metallinoutoa vierailla kapuloilla, teki oikein kivasti ja hyvällä asenteella, ei yhtään haitannut vieraat kapulat ja hypyn haki hienosti. Seuraavaksi seuraamista häiriössä, muut käskytti mun jäävä-käskyillä. Yleensä Fisu on ollut tosi hyvä näissä, mutta nyt yritti vähän liikaa ja meni vaikka kuinka monta kertaa vääriin käskyihin... Huomautin niistä, ja lopulta ei enää reagoinut, mutta sen sijaan itse seuraaminen oli ihan kauheaa, painoi ja edisti minkä kerkesi. Lopuksi ruutua ja merkin kiertoa. Etenkin merkin kierrossa meni kyllä taas sellaisella raivolla että.....! Palkkasin muutaman kerran vauhdista, niin lensi lelunsa kanssa ilmassa monta metriä tai vaihtoehtoisesti luisui sivuliirtoa kun ei ehtinyt pysähtymään. Jonkun otin eteen asti, ja siinä taas liukui istuma-asennossa monta metriä ja törmäsi silti. Ruudut oli ihan kauheita myös, menee täysiä  oikeaan laitaan, en kelpuuta joten lähtee tekemään jotain ihme loikkakieppisiirtymiä taaemmas. Tän treenin aikana päätin, että nyt luovutan ja opetan Fisulle kosketusalustan, kun ei se tuota oikean laidan tarjoamista näytä muuten lopettavan koskaan. Lopuksi otettiin paikallaolot, tehtiin lyhyt istuminen ja lyhyt makuu piilossa. Hyvin pysyi, makuussa yritti haistella kerran ja huomautin siitä.

Kaukoissa on nyt tapahtunut ihme, nehän on junnanneet käytännössä aivan paikoillaan kesästä asti, kunnes viime viikolla keksin kokeilla lelupalkalla, ja kas, sehän teki tosi kivasti! Eli m-s ja i-s vaihdot toimii nyt molemmat lelupalkalla aika kivasti, toki mokaa välillä, mutta onnistumisia tulee myös tasaiseen tahtiin ja edistymistä tapahtuu. 

IMG_9725.jpgIMG_9710.jpgIMG_9677.jpg