Ihana kesä <3 On ollut aurinkoista ja lämmintä, iltavuoroviikko töissä joten kaikki ihanat kesäaamut vapaata ja illallakin on vielä lämmintä. Keskiviikkona käytiin treenaamassa hakua kolmistaan Lean ja Saaran kanssa. Sarppa teki 4 pistoa, kolme löytöä ja tyhjän. Oli innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa hakuilemaan! Ekat 2 pistoa ihan hyviä, tokalla ilmaisussa yritti taas jättää mut keskilinjalle ja mennä ihan keskenään näytölle, kävi vain näyttämässä mulle rullaa ja jatkoi matkaa... Tyhjällä kääntyi kyllä aluetta eteenpäin mutta palasi samaa reittiä kun oli mennytkin, kumma juttu kun mun molemmat koirat tekee tätä! Jotain on vissiin mennyt pieleen... Vikalla tuli ääniapu vaikka ei oltaisi sellaista tarvittukaan, kun Lean maastopressu kahisi niin kovasti korkeassa aluskasvillisuudessa.

Torstaina kävin treenaamassa esineruutua. Testasin mielikuvaharjoittelua eli vietiin esineet yhdessä Saran kanssa, ja sitten laitoin Saran kiinni ja Step pääsi hakemaan esineet. Stepillä oli taas vaikeaa, sen esineruutu on jostain syystä mennyt taaksepäin!! Ei meinannut löytää ensimmäistäkään, juoksenteli vaan. Lopulta löysi keskeltä esineen, ja sen jälkeen hakeutui koko ajan siihen samaan kohtaan, mistä esine oli löytynyt. Vähän se taitaa olla blondi... No, löysi sitten toisen takaesineen, joten lopetin siihen, en viitsinyt enää ottaa kolmatta kun oli näissäkin ihan riittävästi haastetta. Kävin viemässä esineet samoihin paikkoihin, ja sitten Sara vuoroon. Oli tosi innokas ja muisti kahden ekan esineen paikat. Kolmatta ei enää muistanutkaan, sen joutui oikeasti etsimään, mutta hyvin löytyi :) Tämä oli ihan hyvä treeni, voitaisi kokeilla toistekin.

IMG_5955-normal.jpg

Torstaina illalla käytin Stepin hierottavana koirahieroja Virve Lintalalla. En tiedä olenko muistanut kirjoittaa kesän fyssari/hierojakäynneistä, mutta lyhyesti: käytin fyssarilla ennen Seinäjoelle muuttoa, oli kauttaaltaan aika kireä ja aristi lihaksia, fyssari neuvoi käyttämään vielä uudestaan hierottavana ennen agi-SM kisoja. Käytiin sitten Vaasassa Stepin siskon omistajan Anna Nylundin luona, silloin oli edelleen kireä ja aristi käsittelyä. Anna neuvoi käyttämään vielä ainakin kertaalleen suht lyhyellä välillä ennen karsintoja. Käytiin siis torstaina, ja nyt Step oli jo selvästi paremmassa kunnossa, mitään isoja jumeja ei missään, ja aristi vain vähän pientä aluetta lannerangassa. Hyvä hyvä, eli karsinnat kutsuvat ellei tässä nyt taas ehdi jotain muuta sattumaan ennen ensi viikonloppua.

Perjantaina aamupäivällä käytiin tottistelemassa Nurmossa. Sara teki seuraamista ja molemmat esteet. Hypyssä kolisteli kapulan kanssa, mutta hyppäsi kuitenkin ja kehuin ja rohkaisin ihan kaikista yrityksistä. Estenouto oli tosi hyvä, samoin eteenmeno. Stepillä en ottanut esteitä edellispäivän hieronnan takia, mutta tehtiin pikkupätkä seuraamista ja Lea ampui. Ekaa paukkua säpsähti (huomaa, ettei olla ammuttu aikoihin), sen jälkeen ryhti parani ja seurasi hyvin. Otettiin myös eteenmeno niin, että pallo oli vähän piilossa. Tämä oli tosi hyvä, lähti vähän epävarmasti, näytti siltä että ennakoi maahanmenoa, mutta päätyi kuitenkin menemään ja loppumatkasta bongasi pallon ja sai palkan siitä. 

Perjantaina illalla päästiin aikaisemmin töistä, joten käytiin lähimetsässä grillaamassa ja tein samalla jäljen Stepsulle. Jälki oli taas vähintäänkin eksoottinen, tehty tyyliin: mulla on 4 merkkiä, en vissiin sitten merkkaa keppejä, ja ai kato tossa on suo, ja ai kappas tuossahan menee tie 5m päässä, ja ai hups tässä onkin tälläinen iso oja, ja ai katsos taas tulee vastaan suo... Pituutta ehkä 300m, ikää pikkuisen vajaa tunti, 3 kulmaa joista 2 terävää ja yksi suht terävä, 6 keppiä, jana joku 20m ja lähti vasemmalle. Jana oli superhieno, aivan suoraan meni, nappasi jäljen oikein ja sitten mentiin. Koko jälki meni alusta loppuun aivan superhyvin, Step jäljesti todella varmasti ja rauhallisesti, kaikki kulmat se selvitti vaivattomasti ja kaikki 6 keppiä nousi itsenäisesti (vain viimeinen oli merkattu, eikä mulla ollut mitään muistikuvaa, mihin olin niitä ripotellut). Mä sain keskittyä suonsilmien välttelemiseen ja ojien yli loikkimiseen, kun koira hoitaa oman tonttinsa. Hieno Muffi!

Perjantai-illan viettoa Pohoojalaaseen tapaan:

IMG_0013-normal.jpg