Tänään käytiin sitten tokon sm-kisoissa Piikkiössä kokeilemassa, millaista meininkiä arvokisoissa on. On ollut tosi pitkä päivä, en ole aikoihin ollut näin väsynyt ja nälkäinen... sää ei meitä suosinut, meidän suorituksen aikana oli aivan kamala helle, ja se näkyy Sara suorituksessa voimakkaasti, se on tosi hidas kuumalla ilmalla. Me kisattiin numerolla 85, eli oltiin ihan luokan lopussa. Onneksi Sara sai odotella Eevan autossa, muuten se ei olisi tehnyt mitään. Tulospalvelu toimi melkoisen heikosti, joten vieläkään en varmasti osaa sanoa meidän loppupisteitä, koska kisakirja jäi kisapaikalle, josta se postitetaan kotiin.

Tuloksena:
Paikalla istuminen: 10 tässä ei ollut mitään ongelmia
Paikalla makuu: 8 minä tyhmä itse käskin koiran liian aikaisin maahan, en muistanut että evl:ssä kaikille koirille annetaan erikseen käskyt, joten siitä pistemenetys. Tuomarin mukaan koira teki ihan kympin arvoisesti töitä.
Seuraaminen: 8 alussa Sara ei meinannut lähteä ollenkaan mukaan, ollaan nähtävästi tehty liikaa liikkeitä jotka alkavat paikallaolosta. Seuraaminen itse oli välillä tosi löysää ja hidasta, mutta välillä todella upeaa, silloin kun Sara jaksoi keskittyä.
Luoksetulo: 8 Ekan pätkän tuli tosi kovaa ja pysähtyi nopeasti, tokan pätkän olisi voinut juosta kovempaa, pysähtyi kuitenkin nopeasti ja vikan pätkän tuli hyvin. Normaalilla arvostelutasolla olisi voinut hyvinkin olla 9 tai jopa 9,5.
Ruutu: 0 merkille lähti ihan hyvin, merkiltä ruutuun aika hitaasti, kuitenkin laukkasi. Pysähtyi n. metri ennen ruutua ja meni suoraan maahan, eli siitä jo nolla. Yritin lisäkäskyillä ohjata sen vielä ruutuun mutta Sara vain seisoi ja ihmetteli.
Idari: 9 kai, en oo ihan 100% varma. Teki kaikki liikkeet hyvin, seuraaminen oli ehkä pikkusen laahausta välillä, mutta muuten ok. Tuo on sitten outo koira, kokeilin tätä ennen kehään menoa, ei se sillon vielä osannut... :D
Ohjattu nouto: 6,5 tästä en myöskään ole varma. Merkille lähetykseen tarvittiin 2 käskyä, kun Sara vaan haahuili aluss eikä kuunnellut kun annoin ekan käskyn. Meni merkille aika hitaasti, mutta toi sen minkä pitikin eli vasemman. Tähän oon tyytyväinen, ei sen pitänyt osata ohjattua ;) 
Metalli-hyppynouto: 9 Tää oli tosi nätti, en tiedä mistä toi pistemenetys tuli.
Tunnari: 0 harmittaa, tän olisin saanut pelastettua lisäkäskyllä. Sara lähti hyvin, nuuski kaikki, otti oikeen ja kääntyi katsomaan mua. Kun en sanonut mitään, pudotti kapulan, nuuski lisää ja ihan vähän maistoi väärää ja toi kuitenkin oikean. Hitsi, se on niin pienestä kiinni...
Kaukkarit: 5 ne oli aika karseet, vika liike, Sara oli ihan puhki. Tarvittiin useita lisäkäskyjä, ei onneksi sentään tullut yhtään eteenpäin.

Yht. 195,5p 3-tulos. Kokonaisuudessaan kisa meni paremmin kuin odotin, noin tiukalla arvostelulla saatiin ihan hyviä pisteitä ja vaan 2 liikettä meni nollille. Ev-luokkaa katsellessa nähtiin kyllä tosi upeita suorituksia, meillä on vielä piiiitkä matka jos sellaiseen pyritään. Ostin kisapaikalta uusia tunnarikapuloita ja ohjatun noudon kapulat, eli nyt päästään taas treenaamaan!
Sara merkillä:
720951.jpg
Ja luoksetulossa:
720956.jpg