Saralla oli keskiviikkona 30.3. synttärit, 11 vuotta jo mittarissa <3 Ihana Sara-murunen ei ole mikään ihan nuori enää... Synttäreitään Sara vietti pääsemällä mukaan pyörälenkille, tekemällä esineruuututreenin ja lahjaksi sai 12 kg mummokoirille tarkoitettua ruokaa! Tähän mennessähän Sara on syönyt ihan tavallista aikuisten koirien ruokaa, mutta nyt ajattelin, että vähäenergisempi ruoka olisi mielekkäämpi syöttää, kun sitä voi määränä antaa vähän enemmän ilman että lihoo.

12923175_10154092745111170_8723775882156

Muutoin ollaankin nyt oltu tosi epäaktiivisia, mulla on ollut kiirettä lisurin kanssa. Ei olla treenattu tällä viikolla kuin kahdet lyhyet tokotreenit ja lenkin yhteydessä vähän muistuteltu jälkikeppien ilmaisua Fisun kanssa. Tokossa tehtiin merkin, kierron ja noudon erottelua, tein saman treenin sekä Stepille että Fisulle. Laitoin siis riviin merkin, kapulan ja kiertotötsän, ja lähetin vuorotellen jokaiselle. Fisu oli tosi pätevä, ei mokannut kertaakaan. Stepsu yritti mennä kierron sijaan merkille, ja kapulaa väisti ja kiersi tosi kaukaa ettei vahingossa tule kiusausta napata sitä mukaan :D Toisella treenikerralla testattiin pallosinkoa apuna eteenlähetyksessä. Fisulla ei tuntunut toimivan, meni jotenkin ihan hulluksi siitä juoksemisesta. Ilmeisesti mun äitini on heittänyt pallosingolla palloa koirille, koska Fisu hoksasi heti homman (ja ihan väärällä asenteella), en saanut pallosingon kanssa sitä katsomaan kunnolla eteen eikä keskittynyt enää eteenmenoon, vaan oli vaan juoksemassa räkä poskella _johonkin_ suuntaan. En meinannut saada Fisua edes sivulle pallosinko kädessä kun se lähti jo kylki edellä juoksemaan johonkin kun otin singon käteen! Ei siis hyvä. Stepin kanssa toimi selvästi paremmin, fokusoi ihan kivasti eteen ja saatiin hyviä toistoja. Step ei kauheasti katsellut taakseen tässä ja ei mennyt mitenkään kovin maanisesti kyttääväksi, vaikka olikin lelunheitosta kyse. Sara on treenannut rallytokojuttuja, vaikeatkin kyltit alkavat vähitellen sujumaan! Puolenvaihto edessä toimii nyt n. 3/4 kerroista, mutta ei tunnu kyllä kauhean siistiltä. Hankalaa, kun on iso ja suht nopealiikkeinen koira! Jos pysähdyn, niin se ehtii singota jo tosi kauas enkä meinaa saada kiinni ottamatta juoksuaskeleita, ja jos liikun koko ajan, niin meinaan kompastua koiraan ja Sara tönäisee mua takapäällään. Peruuttamista ollaan tehty ja sekin on edistynyt, peruuttaa aika hitaasti mutta kuitenkin suht suoraan. Käytösruudun seisomista ollaan tehty pari kertaa, ja se ei tunnu olevan vaikea, ei ole kertaakaan yrittänyt mennä istumaan/maahan, mutta toki aika on ollut kyllä paljon lyhyempi.

Jälkijuttuja ollaan muisteltu kahteen kertaan. Eli kävelin lenkillä pienen ympyrän ja tiputin reitille muutaman kepin, ja tultiin sama reitti uudestaan. Fisu oli koko ajan vapaana, enkä sanonut sille mitään käskyä, katsoin vaan, reagoiko keppeihin. Ekalla kerralla bongasi sattumalta yhden kepin ja sai siitä superpalkan, ja toisen kepin sitten etsi suoraan jäljestämällä. Toka kerta tehtiin pellolla ja oli vaikeampaa, juoksenteli aika vauhdilla eikä oikeastaan jäljestänyt. Bongasi kuitenkin viidestä kepistä kolme.