Meillä lähinnä Fisu on hoitanut tämän viikon treenikoiran virkaa. Viime keskiviikkona Sara jäi kotiin, ja käytiin Ojangossa aksailemassa Stepsun, Fisun ja Ilonan kanssa. Ilona teki kontakteja (muisti superhyvin, puomit ja aat tosi hienoja!!) ja keppejä, Fizz ja Step hyppytekniikkaa ja Fizz tutustui myös täysin uutena esteenä renkaaseen. Hyppytekniikassa kokeiltiin nyt viiden hypyn sarjaa, eli ensin perussarja viidellä hypyllä 6 jalan välein perussarja. Tämä ei oikein toiminut, vauhti ja jalat alkavat olla liikaa 6 jalan väleihin, ja meni kaks vikaa hyppyä yhdellä loikalla. Stepillehän 6 jalkaa on riittänyt ihan aikuisenakin, mutta Fisulle se oli selvästi vaikea. Kokeilin sitten 6,5 jalan väleillä, tämä sujui hienosti. Sitten kokeiltiin pitenevää sarjaa, välit 6-7-8-9 jalkaa. Tää meni ihan tosi hyvin! Stepsu sai tehdä myös pitenevän sarjan treenin, hyvin loikki menemään sekin. Sitten Fizz tutustui renkaaseen. Otin ihan ensin vaan namilla, pyörittiin kehikottoman pikkurenkaan lähellä ja kun vahingossa meni renkaan läpi, niin siitä palkka. Fiksuna tyttönä Fizz tajusi heti, mistä on kyse, ja alkoi tarjoamaan. Vaihdettiin sitten leluun, ja vaikka vauhti kasvoi, niin sinne se vaan sujahti joka kerta, renkaasta läpi! Voiko tää oikeesti olla näin helppoa!? Tässä videolla Fisun hyppytreenit.

Torstaina illalla skipattiin agitreenit, ja lähdettiin Fisun sisarusten kanssa Somerolle paimentamaan. Fizz pääsi tokana vuoroon, ja nyt kokeiltiin eri tyyliin kuin viimeksi. Otin paimennussauvan, ja sen avulla ojensin Fisua sen pyrkiessä liian lähelle lampaita. Lisäksi ideana oli hakea tasapainoa, eli jos/kun koira yritti kiertää koko laumaa, sauvalla kerrottiin, ettei samalle puolelle ohjaajan kanssa sovi tulla, vaan suuntaa pitää vaihtaa. Fizz teki vähän vaihtelevasti hommia, se ehkä hieman tuntui loukkaantuvan sauvalla huitomisesta, ja kun ei saanut tehdä sitä mitä halusi (eli kiertää laumaa aina vaan yhteen suuntaan), niin haukkaili sitten matkan varrella lampaankakkoja suuhunsa. Kakkaa se on jonkun verran syönyt koko ajan, mutta nyt se korostui selvästi, eli kun sai tehdä mitä halusi, niin teki keskittyneesti ja hyvin, mutta kun sitä estettiin, niin into lopahti ajoittain. Ehkä Fizz ei ollut ihan vielä valmis tähän vaiheeseen, vaan olisi tarvinnut vielä enemmän aikaa tehdä sitä, mitä vaisto sanoo. Reagoi kyllä sauvaan hyvin, ei pelännyt sitä ja lopulta tajusi treenin idean, eli vaihtoi suuntaa sauvan vinkistä. Fizz oli koko ajan aika rauhallisessa mielentilassa, se ei mitenkään kamalasti kiihdy lampaista, vaan pysyy tyynenä, liikkuu pääasiassa ravissa eikä yritä hyökkäillä lampaita kohti. Etäisyys lampaisiin oli nyt ihan tosi paljon parempi kuin edellisellä kerralla Somerolla.

Viikonloppu sujui aika rauhallisesti, itse olin päivystämässä ja koirat pääsivät lähinnä vain lenkkeilemään. Sunnuntaina huomasin Saran hammashaavan auenneen, eli Saralle tämä tietää vielä aiottua pidempää taukoa käytännössä kaikesta tekemisestä :( Onneksi iän myötä se on rauhoittunut, eikä ole ärsyttävä kotioloissa, vaikka ei pääsisikään treenaamaan. Fizz on osoittautunut myös kivaksi ja huomaamattomaksi kotikoiraksi, välillä jopa lähes näkymättömäksi :D

IMG_7461-normal.jpg

Sunnuntaina Fizz pääsi myös hakutreeneihin. Oltiin Mestarintiellä, eli Fisu taisi nyt olla tokaa kertaa siellä. Ei ole vielä käyneet liian tutuiksi nämä pääkaupunkiseudun treenimaastot :) Otettiin neljä hajuhakua. Kerrankin tuuli ihan kunnolla! Aloitettiin oikealta, Fizz sai ihan hienosti aika kaukaa hajun, ja päästin siitä mistä sai hajun. Paikansi hienosti ja oli oikein iloinen löydöstään. Toka meni kans tosi hyvin, käytiin hakemassa haju, ja kun päästin, Fizz hakeutui siihen mistä oli saanut hajun, mietti hetken, ja paikallisti maalimiehen ison kannon takaa. Kolmas oli myös hieno, päästin taas siitä kohdasta, jossa sai hajun. Vika oli vaikea, maalimies oli tuulen alapuolella, ja oli siirtynyt edelliseltä piilolta niin, että Fisu sai hajun maalimiehen jäljestä, ja lähti jälkiä pitkin edelliselle piilolle. Jouduttiin hakemaan uudestaan haju, ja nyt ei tainnut kyllä löytää nenän avulla, vaan bongasi maalimiehen silmillä.

Haun jälkeen tehtiin Stepsulle vielä esineruutu. Samaan tapaan kuin edellisellä kerralla, eli kaksi jonoa esineitä, jolloin pakosti saa hajun lähtiessään oikeaan suuntaan. Toimi taas hyvin, kaksi lähetystä ja kaksi esinettä. 

Tiistaina treenattiin Tiian ja koirien kanssa tokoa meidän lähinurmella. Step sai tehdä ruutua, tunnarin ja liikkeestä seisomista. Ruutu oli tosi hyvä, tunnari tehtiin ruudussa, ja tää olikin vaikea! Nostaa sikana kierroksia, ja jopa maistoi väärää! Tätä pitää testata uudestaan. Liikkeestä seisomiset oli ok. Fizz teki ensin luoksetulon stoppia, jotenkin en oikein pallolla osaa tehdä tätä. Namin kanssa toimi superhyvin, mutta palloa en osaa heittää oikeaan suuntaan, ja vauhti on niin hurja, että koko juttu vaikeutuu senkin takia. Uutena juttuna ulkona liikkeestä istumista, tää meni yllättävän hyvin! Toisessa setissä tehtiin (tai siis yritettiin) seuraamista. Aluksi meni tosi kivasti, mutta jossain vaiheessa keksi mörköillä tuulessa lentäviä lehtiä, ja sen jälkeen ei onnistunut enää mikään. Ärrrrrrsyttävä mörkö-ikä! Fisu tekee niin superkivasti, kun se keskittyy, mutta sitten kun keksii jonkun häiriön, niin ei enää tee yhtään mitään. 

Tokojen jälkeen käytiin pikkumetsässä mäen päällä ottamassa pennuille pari hajuhakua, kun oli niin houkutteleva tuuli. Päästin molemmilla kerroilla Fisun vapaaksi heti kun sai hajun, ja meni aivan suoraan maalimiehelle, eli nyt ainakin toimi hyvin :)