Sunnuntaina oli aksakisat Lohjalla. Ei oltu käyty siellä aikaisemmin, ihan kiva paikka! Meillä oli 2 rataa, agi ja hyppäri. Molemmilla tuomarina Asko Jokinen. Eka rata (agi) oli jotenki tosi outo. Tosi eri pituisia hyppyvälejä, muutama TOSI lyhyt (oikeesti joku alle 4m) ja sit sellasii 7m välejä. En oikein tykännyt, vähän inhottavia kulmia, ja rimat 65cm. Saran kanssa ekana, alku ihan ok, kepeille tein leikkauksen, ei toiminut, lähti hakemaan pituudelle. Sain kuitenkin korjattua. Keppien jälkeen toka rima alas, pudotti ihan reippaasti etupäällä, ei mahtunut ponnistamaan kun hyppäsi edellisen hypyn niin pitkälle. Aalta jälkeen olisi ollut putken pään ohitus, mutta tässä tuli nyt taas yksi juoksukontaktihylly. Sara kun ei mua siellä kontaktilla odottele, ja mä olin niin pahasti jäljessä, että kävi sitten hyppäämässä yhden hypyn siinä odotellessa :D

Stepin kanssa paljon parempi rata, ohjauksellisesti jopa ihan hyvä, mutta kontaktit oli SUPERhitaat, ja 2 rimaa alas. Stepiltä tuli myös rima alas keppien jälkeen siinä megalyhyessä välissä, ja toinen lopussa takaatyönnössä, liukastui ponnistuksessa. Tulos 10vp ajassa -2,84s (oli muuten tiukat ihanneajat!).

Hyppäri oli kivempi, sellainen hurjastelurata :) Alussa 3 hypyn suora, josta tiukka käännös neloselle. Sara kääntyi tosi nätisti, mutta ei jostain syystä lukenut niistoa, vaan jäi siihen pyörimään. Loppurata tosi bueno, mentiin lujaa ja sujuvasti. Maaliin tullessa mietin, että saatiinkohan kieltoa siitä neloselta, vai jokohan vihdoin saataisi tällä radalla se vika hyppyserti... No, kuuluttaja kertoi totuuden: Saralle ei tältä radalta tulosta. Whaaaat???? Miksi meidät hylättiin???? En kyllä huomannut yhtään että oltaisi saatu hyl. Kysyin sitten muilta kisaajilta, ja sanoivat, että tuomari näytti hyllyn keppien jälkeen. Saran on täytynyt jättää joku keppi välistä, enkä korjannut kun en edes huomannut. Katsoin videolta, mutta en huomaa siitä minkä kepin se jättää välistä. Aloitti pujottelun oikein, eikä jättänyt vikaa väliä pujottelematta, mutta tulee eri puolelta ulos kun muut. Vikaa väliä ei kuitenkaan jätä. Tosi tosi omituista, en muista milloin viimeksi Saralla olisi tullut tälläistä rytmihäiriötä kepeillä. 

Stepin kanssa tsemppasin, nyt yritetään mennä kovaa. No alku levähti heti kättelyssä, ei kääntynyt kunnolla kolmoselta, vaan lähti lukemaan läheistä putkea, sain tosissani onkia sen mukaan. Muurilta yllättävän siisti käännös, muuri kun ei ole mikään Stepin vahvuus. Putken jälkeen vedin kuitenkin Stepin hypystä ohi, olin liian pitkällä eikä Step lähtenyt itse hakemaan sivusuunnassa hypylle. Höh. Nää on taas näitä tyypillisiä virheitä mitä Stepin kanssa tuli alkuaikoina paljon, ohjaan sitä niinkuin Saraa, jolloin olen koko ajan liian edellä, kun Step on sen verran Saraa hitaampi, että saan aikaan ihan typeriä kieltoja. Tulos 5vp ajassa -4,02s.

Eilen käytiin Ojangossa vapaatreenaamassa, mun on nyt pakko käydä vapaatreenaamassa agia, kun tokosta ollaan tauolla ja jotain pitää kuitenkin tehdä :) Suunnitelmallisuus agilitytreeneissä ei tosiaankaan ole mun vahvuus, mutta tällä kertaa mulla oli oikeasti suunnitelma, ja pidettiin siitä kiinni! Aloitettiin hyppytekniikalla. Molemmilla tuli viime kisoissa rima alas arviointivirheen takia, joten treenattiin etäisyyden arviointia. Eka pitenevä sarja 20cm rimoilla. Aloitin molemmilla niin että välit oli 5-6-7-8 jalkaa, tässä ei mitään ongelmaa. Sitten pidensin 6-7-8-9 jalkaan, Step joutui jo selvästi venyttämään akselta, Saralle tämäkin oli lasten leikkiä. Seuraavaksi etäisyyden arviointia niin, että alussa oli neljän hypyn perussarja 6 jalan välein, ja vika hyppy 65cm 11-13-15-17 jalan välein. Saralla askeleen venyttäminen ei ole ollut ongelma, joten tehtiin nyt sitten lyhyellä välillä, että joutuisi kokoamaan. Hyppäsi 15 jalkaan asti in-outina, huhhuh mitä loikkia! 17 jalassa otti jo pienen välilaukan. Step otti välilaukan mukaan jo 13 jalan kohdalla, ja 2 välilaukkaa 15 jalassa. Ei ollut kuitenkaan kovin tasapainoinen, joten otettiin muutama toisto sitä 15 jalkaa, huomasi itsekin, että menee helpommin kun venyttää askelta, ja lopulta meni 17 jalkaakin yhdellä välilaukalla kauniisti. Lähentäessä meni selvästi paremmin, ei yrittänyt enää kahta välilaukkaa.

Seuraavaksi kontakteja kosketusalustalla. Sara juoksi kisoissa läpi puomin ylösmenon, joten aloitettiin sillä. Kerran mokasi, pääsin huomauttamaan. Muuten ihan hyvin. Sitten alastuloa kosketusalustalla, meni ihan ok. Kosketusalusta nopeuttaa kyllä kovasti puomia, täytynee ottaa sitä nyt kuurina. Stepin kanssa seka puomia että aata kosketusalustalla, myös sillä toimii tosi hyvin, nopeuttaa ihan huimasti. Nyt täytyy muistaa ottaa alusta treeneihin. 

Ihan vikaksi niistoja. Rakensin samanlaisen pätkän, mikä kisoissa meni Saran osalta pieleen. Nyt en saanut sitä kieltämään, vaikka ohjasin kuinka kökösti... Step teki myös parit niistot, ihan kivoja nekin.