Treenattiin tokoa eilen. Raahasin äidin mukaan kuvaamaan muutaman liikkeen, tarkoitus oli kuvata Stepin ruutu, kaukot ja seuraamista, mutta seuraamista en saanut kun kuvaajalle tuli kylmä... Eka tehtiin ruutua. Merkit vähän hitaita, johtuen virittelystä, oli jo fokusoitunut ruutuun, ja merkki oli sille sellainen välttämätön paha. No, on se silti nopeampi kun Sara merkki... Ruutuun ekalla lähetyksellä ihme kiemuroita, ei aluksi huomannut koko ruutua, löysi lopulta kuitenkin ja palkkasin saaliilla. Heti perään toinen, sen sain videolle. Otettiin myös loppuosa, se oli oikein hyvä. Sitten tehtiin kaukot, ekalla yrittämällä jouduin huutelemaan välissä kuvaajalle, ja Stepsu raukka ihmetteli että mitä mä huutelen, eikä noussut sitten ekalla istumaan. Otettiin uudestaan, nyt oli ihan ok vaihdot, paitsi s-i vaihdossa peruuttaa yhden askeleen. Välillä tuokin onnistuu ilman liikkumista, mutta ei aina. Tässä video. Sitten tunnari, oli oikein hyvä! Tähän väliin tauko, sitten seuraamista, vähän yritti edistää... Loppuun eteenmeno, hieno oli :)

Nakke pääsi myös tokoilemaan, otettiin ekaksi seuraamista, jota sain myös pienen pätkän videolle. Ei se näytä yhtään niin kauhealta kun tuntuu! Tuntuu, et se edistäisi kilometrin, mut oikeastaanhan se on lähes korrekti! Tässä tyylinäyte. Tehtiin tunnari, se oli aivan kauhea! Ihan liikaa vauhtia, maisteli vaikka miten paljon! Toruin, ja rauhottui siitä, ja toi sentään oman. Sitten ruutua, aluksi jäi ihan etureunaan, korjasi kyllä taaemmas. Sitten jokunen vaihto kaukoja, ja eteenmeno.

Eilen tein myös Saralle jäljen, joka oli sellainen reilu 150m pitkä, 2 kulmaa, 3 keppiä, vanheni reilu puoli tuntia, mut ulkona oli tosi kova tuuli, eli haju oli varmaan haihtunut aika tehokkaasti. Nameja siellä täällä, jana joku 15m. Jana meni ihan ok, meinasi lähteä vinoon, en päästänyt, ja korjasi, nappasi hienosti jäljen. Eka keppi oikein hyvä, ja sen jälkeinen kulma (terävä, ei muistaakseni olla treenattu sellaista) meni ihan kivasti, vähän joutui tarkistamaan jäljen suuntaa. Toka keppi nousi myös hienosti, ja sen jälkeen kulmassa meni pikkuisen yli, mutta palasi pian takaisin jäljelle. Kolmaskin keppi nousi hienosti, jee!

Stepin kanssa treenattiin viestiä Oittaalla. Mä jäin A-pisteelle, eka pätkä oli jotain 300m pitkä, eka jälki 100m, toka vajaa 100m. Stepsu juoksi 3 ekaa pätkää yksin, sitten lähetin Saran ennen Steppiä, kun en jaksanut kuunnella sen ulinaa. Hyvin oli löytänyt, vaikka joutui siis jäljestämään koko pätkän, eli melkein 500m yksin. Stepsu perään, ja samassa järjestyksessä takaisin. Tehtiin huvin vuoksi pientä aikavertailua Saran ja Stepin välillä, kylläpäs menee samaa vauhtia! Vikalla pätkällä Saran aika 1.04.44, Stepin aika 1.03.70 eli alle 1s eroa!

Kokeiltiin myös ekaa kertaa uuden vuoden jälkeen, miten Stepsu reagoi paukkuihin. Uutena vuotenahan se säikähti rakettia, joka räjähti tosi lähellä, ihan suoraan meidän päällä. No, tulos uudesta vuodesta oli se, että nyt Stepsu on paukkuarka :((((((( Aikaisemmin se on kuullut paukkuja, eikä ole niihin koskaan reagoinut, nyt paineistui ihan selvästi.... Niin että suuri kiitos vain sille ihanalle ihmiselle, joka päätti suunnata rakettinsa koiranulkoiluttajaa kohti. Aivan käsittämätön vitutus! Step ei menetä kokonaan toimintakykyään, mutta menee ihan matalaksi, lopettaa leikin, ja haluaa lähteä pakoon. Tuli kyllä luokse kun houkutteli, ja sivulle tuli kun pyysin, mutta paikalleen ei halunnut jäädä. Nyt täytyy ottaa selvää koiran totuttamisesta paukkuihin, ja toivotaan, että siedätyksestä on apua.