Tämä vuodatuksen blogi on vähän temppuillut, en ole pystynyt kirjoittamaan vaikka monta kertaa olen yrittänyt, en vaan saa siirrettyä kursoria teksin kohdalle... :S

No, ollaan me siis treenailtu: Stepin kanssa tokoa. Noutokapula ei olekaan enää Stephanien mielestä kauheen kiva, ei millään haluisi ottaa suuhun kun tarjoan sitä kädestä. Otettiin eilen sitten pihalla niin että ensin leikin itse kapulalla ja annoin sitten pennelle hetkeksi, juoksenneltiin siinä ympäriinä kapula suussa. Se meni hyvin, en vaan tiedä aiheuttaako tämä sitten jossain vaiheessa pureskelua... Toistaiseksi Step pitää kapulaa nätisti. Sivulletulot menee jo vaikka mistä kulmista hienosti ilman apuja, pieni pomppu liittyy tosin mukaan vielä. Seuraamisen paikalla käännökset on aika kivoja, etenkin oikealle käännökset on tosi hienoja, Step seuraa mukana ilman apuja oikein tiiviitsi. Vasemmalle olen ottanut vielä nampan kanssa, kun tuo lapsukainen ei oikeen hahmota vielä takapäätään, niin sen kääntäminen ei vielä onnistu ilman käsiapua. Askeleita eteenpäin ollaan tehty myös, Step lähinnä hilautuu takapuolellaan eteenpäin, kun on niiiin kiire istua sivulle ;) Liikkeestä maahanmenoa ollaan tehty, sen Steppi tajusi tosi nopsaan ja nyt sujuu jo lähestulkoon ilman apua. Stepin kaikki maahanmenot on tosi nopeita, putoaa sinne ihan salamana käskyn saatua. Voe voe, ei Saralla ole IKINÄ ollut noin hienoja maahanmenoja... Kaukkarit on jääny vähän, istu-maahan ja maahan-istu menee jo hienosti parin metrin päästä, mutta seiso-maahan ja maahan-seiso ei mene vielä ilman käsiohjausta. Mutta kyllä se siitä treenailemalla menee.. Ainiin luoksetulon loppuasento on ihan sikahieno, sitä penne tarjoaa ihan jatkuvasti. Voisi alkaa ottamaan matkan kanssa. Paikallamakuu on myös kiva, Step kestää hienosti kun kävelen sen ympärillä, istuminen ei ihan yhtä varma, mutta onnistuu sekin.

Eilen oli agilitytreenit, otin Stepin mukaan kun aavistelin että kovin paljon porukkaa ei ole tulossa, kaikki ovat jo lähteneet lomailemaan. Meitä olikin vaan 2, tehtiin Juha Oreniuksen treenirataa parissa pienessä pätkässä. Aloitin Saran kanssa mukavasta hyppyhässäkästä, missä oli tiukkoja välistävetoja ja suunnan muutoksia. Sara oli hyvällä tuulella, tuntui että kaikki onnistui heti ekalla yrittämällä. Käännökset tiukkoja, ei karkaillut, hyppäsi hyvin vaikka osa rimoista oli 65cm. Sitten kokeilin pennen kanssa ilman rimoja, ja kas, heti ekalla yrittämällä koko rata oikein! Vitsi sen kanssa on kiva mennä, Step on ihan sairaan nopea ja kääntyy vielä tiukemmin kuin Sara (okei no, kai se on ihan ymmärrettävää kun Step ei hyppää..). Nyt penne alkoi irrota myös vähäsen putkeen, jee! Sitten koiranvaihto, otettiin vähän pidempää pätkää, jossa kokeilin alkua kahdella eri tavalla, sylikäännöksellä ja takaatyönnöllä. Sylkkäri osoittautui paremmaksi, pääsin itse etenemään enemmän. Radalla oli kepit suorassa avokulmassa, ja mitä tekikään Sara; 100% oikein joka kerta!!! Voi että, kyllä se tuon sittenkin osaa, ei vaan aina tunnu siltä... Rata oli sinänsä hyvä, että jäin jälkeen ennen keppejä, jolloin siis automaattisesti annoin Saran suorittaa itsenäisesti pujottelun aloituksen. ja kun mä en ollut vieressä säheltämässä, niin Neiti tekee täydelliset kepit. Sara kesti myös hienosti kun jäin kauas sivusuunnassa sen suorittaessa kepit, jos vaan muistin kannustaa sitä loppuun asti. Otettiin sitten pennen kanssa saman radan alkua, lopetettiin pituudelle kun sitä Step ei vielä voi tehdä. Alku meni kivasti, ekalla yrityksellä meni taas koko pätkä hienosti, mutta sitten alkoi pennellä vähän keskittyminen herpaantua ja se vaan suihki esteiden ohi, joten pepe sai mennä puuhun rauhoittumaan. Tehtiin Saran kanssa keinua ja puomia, ne meni oikein kivasti, ja sitten vaihdoin koiraa. Otettiin pennen kanssa myös puomia, nyt ei meinannut pysyä alastulopinnalla, koko ajan joku jalka tippui maahan, joten pistin taas siivekkeet kontaktin molemmille puolille. Nyt meni hienosti. Ylösmenot oli tosi kivoja! Tehtiin sitten vähän irtoamistreeniä, kolmen esteen suoralla niin että laitoin pallon vikan esteen taakse ja päästin pallolle käskyllä eteen. Se meni hienosti, otettiin pari kertaa myös niin että juoksin vierellä ja heitin pallon palkaksi. Heitettävä pallo ei kuitenkaan taida olla kovin hyvä palkka Stepin kanssa, se kuumenee siitä liikaa ja sitten ei onnistu enää mikään. Sara sai tehdä vielä loppuun pari kertaa kepit.