Eilen aamupäivällä käytiin Fizzin kanssa tutustumassa Ojankoon, kun siellä oli tokon maajoukkuekarsinnat ja treffattiin samalla muita sisatuksia. Koko nelikko oli paikalla haistelemassa arvokisatunnelmia, ja ehkä sitten parin vuoden päästä ollaan siellä kisaamassa samalla kokoonpanolla ;) Fizz matkusti autossa häkissä takakontissa, ja pentunen oli sitä mieltä, että pieniä bordercollieita ei saisi noin julmasti rajoittaa, ja huusi ihan koko matkan kotoa Ojankoon. Perillä jätin sen hetkeksi autoon odottamaan, jos se vaikka rauhottuisi, mutta ei, sama huuto jatkui kun menin hakemaan sitä. No pakko se oli vaan ottaa ulos, huusi tai ei, kun ei koiraa (eikä etenkään pentua) voi jättää autoon odottamaan auringonpaisteeseen enää näin lämpimällä säällä. Ojankoon se marssi ovesta sisään tippaakaan epäröimättä, ja sisällä liikkui rentona ja kävi tervehtimässä tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä. Hallissa sisällä ei riehaantunut leikkimään sisarusten kanssa, vaan halusi mielummin pusutella niiden omistajia, mutta pihalla yritti kovasti ottaa matsia Roiman ja Islan kanssa. Kotimatkalla ei huutanut enää muuta kuin vähän aikaa alkumatkasta, ja rauhottui häkkiin nukkumaan.

DSC07839-normal.jpg

DSC07841-normal.jpg

DSC07853-normal.jpg

Illalla äitini tuli meille "lapsenvahdiksi" kun kävin työporukalla syömässä, Fizz oli ollut kuulemma oikein kiltisti, istui sohvalla katsomassa telkkaria kun tulin kotiin :D Mikähän pullamössöpentu ja sohva-championi tästä tulee... 

Tänään aamulla startattiin sitten Lean ja koirien kanssa Inkooseen toko-kokeeseen. Tajusin jossain vaiheessa kevättä, että hitsi vie, munhan on pakko ilmoittaa Tepsu johonki kisaamaan kun SM-kisojen vaatimuksissa sen 1-tuloksen pitäisi olla tältä kaudelta, ja mehän ollaan kisattu viimeksi viime vuoden SM-kisoissa... No, saatiin sitten kaksikin koepaikkaa, ettei ainakaan jää yrityksen puutteesta kiinni :) Pentu huusi alkumatkan, rauhottui jossain puolivälin paikkeilla nukkumaan häkissä. Oltiin ekassa paikallaolo-ryhmässä viimeisenä. Aamulla oli kivan viileää, mutta siinä vaiheessa kun meidän suoritusvuoro tuli, aurinko porotti hiekkakentälle tosi lämpimästi ja Stepsu läähätti jo ennen kuin päästiin edes kehän... Tuomarina kiltti Laisi-setä, EVL:ssä ei ollakaan koskaan oltu Laisilla aiemmin eli kerta se on ensimmäinen tätäkin ;) Liikkeet ihan sekoitetussa järkässä.

Istuminen: 10 siellähän tönötti

Makuu: 10 ripeät maahanmeno ja istuminen

Seuraaminen: 9 oli ihan jees, juoksun joku käännös aika väljä ja yksi vino perusasento, ja ihan lopussa sivuaskeleissa oikealle oli vähän väljä myös. Ei pahemmin kytännyt vaikka merkkejä oli viljelty pitkin kehää.

Zeta: 7 istumisessa meni maahan, en oikein saanut kunnolla kontaktia kun kyttäsi aluksi niin paljon, ekan jäävän jälkeen skarppasi ja muut ok, ja seurasikin ihan kohtalaisesti.

Luoksetulo: 10 seisominen perus-Steppiä, maahanmeno oikeesti hieno, meni oikein nokka edellä :) En olis kymppiä antanut meille kuitenkaa sillä seisomisella...

Ruutu: 10 tää oli hieno, ansaitusti kymppi

Ohjattu: 10 tääki oli oikeesti tosi hyvä, kympin olisin minäkin antanut :)

Hyppynouto: 10 vähän ehkä hakee takasintullessa hyppyä..? Este oli tosi korkee, mut en jaksanut valittaa, kyllä se nyt siitä yli pääsee kuitenkin.

Tunnari: 10 avasi suuta viereisen kapulan kohdalla mutta ei nostanut, vaan toi oman, ja toi jopa ihan ripeästi eikä purrut tai pyöritellyt :)

Kaukot: 10 s-i ei peruttanut ihan riittävästi ja m-i vähän vajaa, liikkui ehkä 5cm kokonaisuudessaan, eli ei aivan täysin puhtaat vaihdot

Yhteensä EVL1-tulos 308p, KP ja sija 1./9. Onhan tuossa vähän ehkä liikaa pisteitä, mutta kelpo ykkönen silti, ja Stepsu teki tosi kivasti :) Ollaan tyytyväisiä tähän! Mieltä lämmittää myös Lean ja Zeron upea EVL-debyytti hienosti 1-tuloksella! Eikä kyllä muuten näkynyt kehässä jälkeäkään pentuahdistuksesta, vaikka kotona Step makaakin jossain nurkassa tai sängyllä masentuneen näköisenä. Tässä video

DSC00060-normal.jpg

Meidän tiimi korjasi koko potin mukaan :)

Fizz oli oikein reipas kisaturisti, isojen koirien kisatessa se oli autossa häkissä (ja huusi, KOVAA!!) ja muuten sitten hengailtiin vaan. Pentunen oli taas tosi reipas ja ihana, ihmisiä se haluaa päästä tervehtimään, lapsista se tykkää kovasti, hienosti se leikki vieraassa paikassa, söi siankorvaa ja pääsi tapaamaan muutamaa ystävällistä aikuista koiraakin. Vieraisiin koiriin se suhtautuu tosi järkevästi, menee reippaasti tervehtimään mutta ei todellakaan hypi nenille vaan alistuu ja mielistelee. Nähtiin kisapaikalla myös muutama hevonen, niitä Fizz katseli ihmetellen, mutta ei pelännyt.