Tulin eilen iltapäivällä kotiin Roomasta, ihanaa oli nähdä mamman rakkaita mussukoita eli Sarua ja Stepsua! Step näyttää niiiiin isolta ja karvaiselta :) Eilen ei jaksettu tehdä mitään mutta tänään aamupäivällä lähdettiin treenaamaan jälkeä. Päästiin Stepin kanssa EPK:n jälkiporukkaan mukaan, ja nyt siis oli ekat treenit. Jälkeä ollaan tehty joskus viime syksynä edellisen kerran, eli tarkoituksena tehdä ihan helppo treeni ja katsoa missä mennään. Talloin itse Stepille n. 20m pitkän, kaarevan jäljen, jossa joka askeleella nami, ja lopussa purkki jonka päällä keppi. Step löysi heti jäljen ja lähti etenemään hienosti, läheskään kaikkia nameja ei syönyt vaan meni suoraan yli, mutta tällä kertaa ei yrittänyt kääntyillä takaisin etsimään nameja, vaan kulki nätisti suoraan jäljen päällä eteenpäin. Vauhtia oli ihan liikaa, jouduin hidastamaan hihnasta, ja sen seurauksena Stepsu painui ihan matalaksi kun yritti vetää entistä kovempaa, käytännössä Step ryömi eteenpäin koko jäljen. Olin suunnitellut opettavani keppien ilmaisun maahanmenolla, mutta ei se taida tuon kanssa toimia kun se on maassa koko ajan! Onneksi Step noutaa kaikkea tosi mielellään, eli keppien tuominen pitäisi olla aika helppo opettaa.

Mentiin jälkitreenien jälkeen Luukin pk-kentälle treenaamaan tottista, mukana oli tuttu suursnautseri ohjaajansa kanssa. Alotin Stepin kanssa, kokeiltiin ekaa kertaa pk-estettä. Aluksi kehuin Steppiä jo siitä että se nousi etutassuilla estettä vasten, sitten hetsasin sitä vähän ja mentiin yli. Nätisti se kiipesi harjalle, mutta alas ponkaisi sieltä ihan suoraan kamalalla loikalla ja kompastui laskeutuessaan. Otettiin heti uudestaan ettei jäisi kammoa, ekalla yrittämällä kielsi (sitä pelkäsinkin), mutta tokalla meni yli, tällä kertaa onneksi paljon varovaisemmin. Heiluttelin lelua esteen laskevan reunan ala-laidassa, että saisin Stepin tulemaan paremmin alas, ja se toimikin ja Step kiipesi hienosti alas.

Sara alotti liikkeestä istumisella, näköjään istuminen hajoaa aina ennen koetta, en muista onko Sara ikinä tehnyt kisoissa liikkeestä istumista... Ensin tarjosi seisomista, sitten maahanmenoa. Otettiin namin ja käsiavun kanssa, sen jälkeen onnistui. Kuuma ilma  vaikuttaa jo nyt selvästi Saran suoritukseen, oli tosi löysän tuntuinen. Täytyy vakavasti harkita, jos ajelisin Saralta turkin pois. Toisaalta, raapiikohan metsässä oksat sitä jos sillä ei ole karvaa suojana..? Laitoin Saran välissä lepäämään, ja sitten otettiin noutoa isolla kapulalla. Vauhtia olisi voinut olla koko ajan enemmän, taas ihan löysää suoritusta. Palautuksissa yritti pelleillä, en kelpuuttanut ja yritin ottaa korjausaskelia, mutta se ei toiminut, aina vaan väänteli kaulaansa. Otin kapulan pois ja pyysin eteen istumaan ja siitä annoin sille kapulan suuhun, jolloin piti nätisti ja pääsin palkkaamaan. Täytyy ottaa enemmän treeniä tällä isolla kapulalla, että saisin siihen vähän intoa. Voisi opettaa sille myös sen oikean vauhtinoudon, jotta pääsisin palkkaamaan vauhdista.

Kokeilin Stepin kanssa myös isoa kapulaa. Aluksi vaan juoksentelin ympäriinsä ja Stepillä oli kapula suussa, sitten kokeilin luovutusta. Nätisti se pitää kapulaa, paljon voimakkaammin kuin Sara.

Mentiin Saran kanssa ottamaan telineitä. Ensin estettä ihan vaan agility-tyyliin eli juoksin vieressä, sitten niin että jätin Saran istumaan lelun kanssa ja kävelin toiselle puolelle. Hienosti tuli yli. Palkkasin Saraa narulla, kun suursnautseri pääsi irti kentän toiselta puolelta, ja juoksi suoraan kohti. Sara säikähti ja murahti sille, jolloin toinen koira kävi ihan kunnon rähinällä päällä. Yritin parhaani mukaan kiskoa snautserin pois Saran luota, joka vinkui kauhuissaan. Selvittiin säikähdyksellä ja onnistuin pitelemään koiraa sen verran että omistaja pääsi paikalle. Sara oli aika järkyttyneen oloinen, ja haki minusta paljon turvaa. Annoin sille namia ja leikin vähän, ja koska Sara ei vaikuttanut paineistuneelta, jatkettiin. Heitin lelun yli (en muistanut ottaa pientä kapulaa) ja Sara perään. Lelu meni kuitenkin niin kauas ettei Sara nähnyt sitä kiivetessä, yritti kyllä etsiä mutta ei löytänyt. Tuli kurkkaamaan esteen takaa ja sanoin että etsi lelu. Löysi se sen lopulta, mutta yritti kiertää. Kävin viemässä Saran takaisin ja jätin lelun sen eteen ja otettiin sitten pelkkä luovutus. Sitten hyppyä, aluksi pelkkää hyppyä, sitten lelun tuonti. Pikkuisen kolisi tassut hyppyyn, ei siis tietenkään ponnistanut siitä mutta ei mennyt ihan puhtaasti. No, tässä vaiheessa en taida alkaa nipottamaan siitä, pääasia että hyppää sen. Lopuksi eteenemno, lelu oli samalla laidalla kenttää missä snautseri oli, mutta koska Sara tuntui ihan normaalilta, lähetin sen menemään. Siihen ei kuitenkaan pikkuneidin kantti riittänyt, lähti tosi hitaasti kaartamaan eikä selvästi uskaltanut mennä lelulle. Käveltiin ihan lähelle näytin Saralle lelua mutta en päästänyt, jätin Saran istumaan ja vein pallon toiselle puolelle kenttää. Sinne Sara teki kauniin eteenmenon ja lopetettiin siihen.

Tässä muutama kuva Roomasta ;)

1240750720_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muinaisia koirapatsaita :)

 1240750782_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1240750857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pietarinkirkon kupolista oli huikeat näkymät!

1240750972_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fontana di Trevin upea suihkulähde.

1240751031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Italialainen jäätelö on ihan oikeasti maailman parasta!!