Ihana vapaa viikonloppu <3 Ollaan tehty kaikkea mukavaa tyttösten kanssa, kuten pitkiä metsälenkkejä ihanissa lenkkimaastoissa, grillattu vaahtokarkkeja (mä, ei koirat), nukuttu päikkäreitä ja tietty treenailtu tokoa ja jälkeä ja vähän esineitäkin. Lauantaina pidettiin vapaapäivää treenaamisesta, mutta sunnuntaina sitten käytiin Paltaniementien varressa metsässä treenaamassa maastojuttuja, eli talloin Stepsulle ja Fisulle jäljet ja niiden vanhetessa käytiin lenkillä ja treenattiin esineruutua. Esineet meni yllättävän kivasti kaikilla, vaikka valitsin tarkoituksella vaikeita esineitä. Sara sai etsiä kaksi esinettä, ja kovin oli tohkeissaan. Sinkoili ihan mihin sattuu, mutta supernenänsä ansiosta löysi silti. Onneksi ei tarvii kisata enää sen kanssa :D Fisulle vein yksitellen esineet, ilman näköapua ei vielä oikein irtoa kunnolla etsimään vaan jää ihan lähelle pyörimään. Tarvittaisi tähän avustajaa, joka voisi viedä esineet... Step treenasi välissä, ja sitten kokeilin vielä Fisulle mielikuvatreeniä, eli laitoin sen hakemaan uudestaan samasta kohdasta esinettä, mistä se oli omalla vuorollaan nostanut viimeisen esineen. Toimi hyvin, eli lähti reippaasti ja löysi, eli tätä voitaisi kokeilla toistekin. Fisu menee kyllä esineruudussa sellasta vauhtia että oksat pois... Ei varmaan tuu tuomarit oikeen arvostamaan tollasta kaasuttelijaa. Stepsun kanssa ekasta esineestä jouduttiin vähän vääntämään, eli ei vaan irronnut suoraan riittävän pitkälle, ja huusin pois aina kun lähti kaartamaan johonkin. Aika monta kertaa sain lähettää, mutta sen yhden kerran kun se sitten meni suoraan, niin löysi heti ja sai palkan. Kaksi seuraavaa esinettä nousi heti ekalla pistolla. 

Sitten jälkihommiin. Fisun jälki oli 350m pitkä, vanheni vähän päälle tunnin, 6 keppiä ja joku 7m jana. Jälki mutkitteli hyvin epämääräistä kuviota tiheässä nuoressa mäntymetsässä, ja osa kepeistä oli taas ihan minikokoisia. Alku meni tosi kivasti, jäljesti tarkasti ja nosti neljä ekaa keppiä tosi hienosti. Sitten multa pääsi jossain mutkassa Fisun liina irti, ja kun en ollut jarruttamassa, niin vauhti alkoi kiihtyä ja lopulta Fisu juoksi jo jossain 50m päässä mun edellä. Huusin sen takaisin, mutta ei enää palannut kivaan rauhalliseen rytmiinsä vaan kaahotti taas vanhaan tapaan johonkin eikä löytänyt kahta vikaa keppiä. Jäljen tullessa tielle otin vaan liinan irti ja sanoin että nyt loppu, katsotaan sitten ensi kerralla uudestaan. Mitä tästä opimme? Fisua on pakko jarruttaa liinalla jonkun verran, jos se saa itse määrätä tahdin, niin menee selvästi liian kovaa eikä ole enää riittävän tarkka.

Stepin jälki oli 840m pitkä, 2h vanha, 6 keppiä, 2 terävää kulmaa ja 4 suoraa kulmaa. Jälki llähti myös liikkeelle tosi hienosti, jana oli pitkä mutta eteni hyvin ja nappasi heti jäljen oikeaan suuntaan. Kaksi ekaa keppiä nousi varmasti, toka keppi oli pienen polunylityksen kohdalla eikä siinäkään mitään ongelmaa. Tultiin ensimmäiseen terävään kulmaan, kun bongasin metsätien laidassa 3 autoa ja aivan meidän jäljen tuntumassa ihmisiä marjaämpäreiden kanssa. Voi prkl... Luulisi täällä Kajaanissa riittävän metsiä, onnettoman huonoa tuuria saada kolme autollista marjastajia meidän 2h vanhalle jäljelle. No, ekasta piikistä meni yli polulle ja siinä nappasi heti jo ekan harhan. Annnoin mennä vähän matkaa, ja kun Step ei selvästi huomannut mitään eroa vaan jatkoi tyytyväisenä jäljestystä, niin kutsuin pois. Aika kovaa sain huutaa, että totteli... Nostettiin sitten oikea jälki uudestaan, ja toisen piikin ajoi aivan supernätisti, vaikka marjastaja kyykki siinä 20m päässä kulmasta. Kulman jälkeen nousi kolmas keppikin. Ennen seuraavaa kulmaa vaihtoi sitten kuitenkin samansuuntaiseen harhajälkeen, ja kun en ollut merkannut mitenkään jälkeä, niin en voinut edes auttaa koiraa. Step jäljesti mut marjastajan autolle :D Auton läheltä nostettiin sitten vielä kolmannen kerran oikea jälki, kun arvelin loppusuoran olevan vapaa harhoista ja halusin Stepin saavan palkan hyvästä yrityksestä. Vikan suoran (joku 250m) jäljesti tosi kivasti vaikka olikin jo ihan väsynyt ja vika keppi nousi varmasti. Ei siis menty yhdestäkään kepistä yli, vaan meiltä jäi kokonaan käymättä lenkki, jonka varrella puuttuvat kaksi keppiä olisivat olleet. 

Sunnuntaina illalla oli taas lähikentällä tottistreenit, joihin mentiin saamaan häiriötreeniä. Stepsu ja Fisu tekivät "tottispariensa" kanssa muutaman ilmottautumisen, tää oli ihan hyvä kun sitä niin harvoin pääsee treenaamaan. Stepsun meno oli kyllä aika kamalaa, eli kyttäysmoodi meni aivan nanosekunnissa päälle. Taisteltiin sitten seuraamisesta, ja tehtiin henkilöryhmäkin. Jäävät tehtiin kans, seisomisessa yritti muutaman kerran mennä maahan! Huomaa, ettei olla kauheasti treenattu näitä. Fisu teki paikallamakuun BH-tyyliin, henkilöryhmän ja pari noutoa. Noudot tehtiin 650g kapulalla, ei ollakaan vähään aikaan sitä käytetty. Henkilöryhmä oli ihan mallikas.

Maanantaina aamulla käytiin taas tottistelemassa, tällä kertaa teemana hypyt. Eli Stepsu teki taas metristä, ja ei ollut ihan niin paha kuin viimeksi, olisko kerran kaatunut este. Fisse teki 80cm esteellä yhden kerran pallolla, sitten kaksi kertaa kapulan tuonnin. Eipä se kapula näyttänyt haittaavan menoa :) Kokeiltiin sitten 90cm hyppyä pallolla, mutta tää oli vielä liian vaikea, hyppäsi kerran puhtaasti ja sen jälkeen iski rimakauhu ja koitti ottaa tukea hypystä. Fisulla on niin hyvä hyppytekniikka että sitä en halua opettaa ottamaan tukea esteestä, joten näitä en aio hyväksyä vaan palataan suosiolla vielä helpompaan ettei jää tavaksi. Fisu teki hyppyjen lisäksi ruutua ja merkin kiertoa, ne toimi kivasti molemmat! Merkin kierto on edistynyt nyt kovasti, kun ollaan tehty sitä muutaman lenkin ohessa puunkiertona. Nyt ei ole enää muutamaan kertaan näyttänyt siltä, että aikoisi tehdä mitään stoppeja, vaan tulee kovaa. Stepsu treenasi uutta EVL:n kierto-ohjattua, ja voi jestas kun oli taas vaikeaa... En tiedä, tuleeko se ikinä oppimaan tätä... Hyppyjen välistä juokseminen on sula mahdottomuus, kun Stepille on opetettu, että hyppyä ei saa kiertää prkl. Stepsu on hyvin mustavalkoinen tässäkin asiassa... Sen kerran kun sain sen juoksemaan suoraan merkille, niin ei kiertänyt vaan teki tavallisen merkin... Tässä on kyllä työmaata, jos meinaan enää ikinä päästä sen kanssa kisaamaan tokoa.

Maanantain iltaruokansa Fisu sai syödä lähiniityltä, jonne kävin tallomassa sille namijäljen. Ajattelin, jos namijälki taas vähän rauhottaisi sen menoa metsässä ja saisi nenää hilattua alaspäin. Pellolla ajoi kyllä aika kivasti jälkeä, ei syö kaikkia nameja mutta on silti tarkka. Taas meinasi käydä sama kuin sunnuntaina, eli kulmassa vähän pyöri ja vauhti pääsi kiihtymään ja vikalle suoralle lähtiessä ei ollut aivan jäljen päällä ja olisi vaan huidellut menemään kahta kovemmalla vauhdilla, mutta nyt olin itse tarkempi enkä päästänyt, vaan hidastin liinasta kunnes oli taas selvästi jäljellä ja tahti vähän rauhottui. Jäljen lopussa olevan kepin nosti ihan hyvin.

Fisulla on ollut aivan älytön karvanlähtö oikeastaan heinäkuun alusta asti. Nyt ollaan siinä pisteessä, että viimeisetkin karvat alkavat olla irti, ja se on kyllä aivan kalju :D En ajatellut, että lyhytkarvaisella olis näin voimakasta vaihtelua karvassa, mutta näköjään on. Toki siitä ei huomaa yhtä selvästi kuin pitkäkarvaisesta, mutta kyllä sen pussihousut ainakin ovat kyllä aika tehokkaasti kutistuneet muutamassa viikossa... Enää ei ole kovin montaa karvaa kiinni :D

IMG_9127.jpg

Vertailuksi Fisun näyttelypylly tasan kuukausi sitten :D

IMG_8953.jpg

IMG_9135.jpgIMG_9131.jpgIMG_9144.jpgIMG_9150.jpg

Kovin intohimoisesti en voi kyllä marjastajia moittia Stepin jäljen sotkemisesta, kun itsekin harhaudun joka lenkillä syömään ihania jättiläiskokoisia mustikoita, ja kotipihasta napsin tälläisiä :)

IMG_9137.jpg