Päivällä käytiin ottamassa tokoa vaikka olikin aika kuuma. Stepsu teki ensin luoksetulon maahanmenoa, otin naksun kanssa että sain nopeita maahanmenoja. Mietin että opetan tähän ihan kokonaan uuden maahanmenon, jossa menee etupää edellä maahan, toivonmukaan auttaa nopeaan stoppiin. Sitten ruutua. Otettiin ruutuun siirtymisiä joka puolelta ruutua, niin että jätin ruudun sivuun, kävelin kauemmas ja lähetin ruutuun, aika hyvin haki keskikohtaa joka puolelta! Sitten ohjattua pitkästä aikaa, ensin palloilla, sitten kokeilin huvikseni kapuloilla, niin että kaikki kapulat oli paikoillaan. Otettiin ensin vasen, lähti käskyllä hienosti vasemmalle, hiekkaan jäi kunnon lähtökuopat ;) Bongasi heti kapulan ja juoksi sinne, mutta sitten tuli oikosulku. "Mitä tämä kapula täällä tekee?! Pallohan täällä kuuluisi olla! Pakko sen on jossain olla" Penne tuumi ja lähti etsimään palloa. Seis ja uusi vasen-käsky, meni kapulalle ja autoin sanomalla tuo, ja palautti ok. Oikea oli jo mallikas, ja otettiin vasen uudestaan, ei mitään ongelmaa. Tosi hyvin lähtee hakemaan kapulaa laajalla kaarella, ei mene lähellekään keskimäistä, ei edes huomannut sitä :) Sitten metallinoutoa, se meni sikahyvin! Nyt ei enää huomattavissa mitään ongelmaa, palautus ihan nopea ja suora. Hyvä Step! Sitten vielä tunnaria, nyt meni rauhottelut vähän yli, plus kuumuus varmaan vaikuttaa vähän. Oli liian löysä, palautuksissa sivulletulo vajaa ja muutenkin koko palautus hidas. Täytyy muistaa ottaa tunnaria vaikka ekana niin ei läähätä niin kovasti.

Illalla sitten töiden jälkeen metsään lenkille Joelin ja koirien kanssa, tehtiin samalla esineruutua. Maasto oli aika hankala, ekat n. 30m ihan hyvää metsää, mutta sen jälkeen jyrkkä pudotus ja takalinja mäen takana. Tarkoituksena vähän testata Saran kanttia, eli miten irtoaa takarajalle mäen taakse, siellä oli vielä hankalaa maastoakin, eli tiheää kuusipöheikköä, ja näkyvyyttä mulle asti ei lainkaan. Saralla esineet takakulmissa ja yksi keskellä. Lähetin vasemmasta etukulmasta, upposi tosi hienosti ihan loppuun asti, rymisteli siellä jonkin aikaa ja sitten tuli esine suussa. Ihan hyvin se lähtee palauttamaan vaikka kehua ei tule kun en nää koko koiraa. Sitten lähetys keskeltä, josta nosti esineen. Sitten vielä toinen takakulma, lähti hyvin mutta kaarsi pois alueelta, palasi kuitenkin itse ja lähti painumaan syvälle. Vähän aikaa taas oli poissa näkyvistä, kunnes tuli esineen kanssa. Oikein hyvin meni siis.

Stepille tällä kertaa 2 esinettä niin että molemmat oli valmiiksi vietynä. Molemmat vajaassa 30 metrissä, en halunnut niitä kumpareen taakse. Mutta sinnehän se irtosi ekalla lähetyksellä ;) Oli jonkun aikaa mäen takana, kutsuin pois ja lähti tulemaan, matkalla nappasi hajun esineestä ja toi. Toka oli tosi hieno, lähti ihan suoraa pistoa tekemään, ja kesken vauhdin sai hajun esineestä, kääntyi niiltä sijoiltaa ja nappasi esineen ja toi. Step on kehittynyt tosi hyvin tässä, voisi ottaa jo ihan hyvin kolmeakin esinettä.