Viikonloppu vietettiin Pohjanmaalla reissaten, perjantaina heti töiden jälkeen suunnattiin koko karvalauman kanssa Seinäjoelle Leaa ja Zeroa tervehtimään. Koira-raukat eivät meinanneet pysyä nahoissaan kun pääsivät Seinäjoella jaloittelemaan, kun ensin olivat yksin kotona työpäivän ajan, ja sitten vielä viisi tuntia autossa. Käytiin heti tietysti treenaamassakin :) Step teki ruudun, ohjatun ja kaukoja. Ruutu oli ihan jees, mutta ohjatussa tökkii edelleen oikea puoli, argh! Lähtee jonnekin ihan liikaa oikealle vinoon, tai sitten bongaa keskikapulan ja yrittää tuoda sen. Vasen puoli aivan kunnossa, eli tämä on nyt joku hyvin toispuoleinen ongelma. Myös kaukot tökki, ei taaskaan noussut ekaa m-s vaihtoa, sama ongelma kuin ennen SM-kisoja.

Fizz treenasi myös, tehtiin ekaa kertaa häiriöseuraamista, eli Lea häiriköi ja Fisu istui topakkana sivulla "seuraa"-käskyllä, eikä edes vilkuillut muualle. Tehtiin kaukojen m-s ja s-m vaihtoa, tämä on alkanut sujua jo ihan tosi paljon paremmin, tekee reippaasti ja jalat pysyy hienosti paikoillaan. Tehtiin myös muutama luoksetulo tolpan kierrosta, ja pari kapulan nostoa ruotsalaisella metallilla.

Lauantaina käytiin treenaamassa jälkeä ja esineitä Joupiskan tutussa metsässä. Talloin Fisulle ja Tepsulle jäljet, ja niiden vanhentuessa tehtiin esineruutua. Talloin n. 50x50m ruudun, ja heitin Stepille narupalloa esineeksi, eli edelleen jatketaan tätä ainaista vääntöä siitä, mennäänkö suoraan sinne mihin lähetetään vai ei. Tässä on ehkä jotain pientä edistystä tapahtunut, koska nyt meni jo ihan kohtalaisesti, eikä edes yrittänyt suihkia toiseen laitaan ruutua kuten aiemmin. Ihan ei vielä sukkana ekalla pistolla löydä esineitä, mutta etenee jo paremmin suoraan kuin ennen, ja nenä on ihan hyvin auki. Sarakin sai tehdä muutaman mielenvirkistys-esineen, ja oli ihan kertakaikkisen huono :D Juoksi monta kertaa esineen päältä eikä muka löytänyt.

Fisun jälki oli samaa sarjaa kuin edelliset, eli pituutta joku 100m, vähän mutkitteli, vanheni n. 45min. Meni taas aika kivasti, annoin mennä tosi vapaasti ja pitkällä liinalla, ja ei mitään puhettakaan mistään kaahauksesta, meni tosi keskittyneesti ja söi melkein kaikki namit. Tätä menoahan voisin jo kohta alkaa jättää yksittäisiä askeleita ilman namia!

Stepin jälki oli 230m pitkä, jana joku 40m ja lähti vasemmalle. Keppejä vain yksi, ja ideana treenata nyt niitä kulmia, jotka ovat sille niin hankalia. Vanheni joku 1,5h. Janalla lähti vähän vinoon oikealle, mutta eteni niin nätisti suoraan etten raaskinut korjata, ja nostikin tosi nätisti jäljen oikein. Jäljesti muutenkin aika kivasti, kaikki kulmat sujui ihan hienosti, ei valunut juurikaan yli. Toteutin nyt Pekalta saamiani ideoita, eli annoin mennä pitkällä liinalla, en puuttunut yhtään työskentelyyn ja kulmissa seisoin paikallani kunnes oli varma suunnasta. Keppikin nousi hienosti.

Lauantaina iltapäivällä ajeltiin Alajärvelle sukuloimaan, ja siellä Fizz sai tutustua 2-vuotiaaseen sukulaistyttööni Serafiinaan, ja näki ensimmäistä kertaa elämässään myös kissoja. Sekä lapsi että kissat pelottivat mörkö-iästä kärsivää Fisua, mutta se oli kyllä selvästi myös kovin kiinnostunut molemmista, eiköhän se siitä helpota kun mörköilyistä päästään. Alajärvellä treenattiin vähän kahden pallon leikkiä, meni aika kivasti, vaihtoi hyvin pallosta toiseen. Ja toki nautittiin pienestä kesälomanpoikasesta riippumatossa maaten, vadelmia poimien, grillaten ja saunoen.

Sunnuntaina kotimatkalla poikettiin vielä Vaasan suunnalle Leenan luo moikkaamaan Saran veljeä Suloa, paikalla oli myös hieman Fisua nuorempi bc-poika Juju. Fizz ja Juju löysivät heti yhteisen sävelen ja leikkivät riemuissaan, ja käytiin sitten koko porukalla katsomassa lampaita. Sara pääsi puuhastelemaan 19 pässipojan lauman kanssa, ja en kyllä ole ikinä nähnyt Saraa yhtä hämmentyneenä! Lampaat olivat todella tahmeat, ne piti todella ajaa liikkeelle, ja kun Sara ei niitä saanut heti liikkumaan, turhautui ja kysyi multa apua ja muutaman kerran yritti pölläyttää laumaa liikkumaan. Flänkkäsi kyllä ihan hyvin, mutta nostot ei toimineet, kun lauma ei heti lähtenyt liikkeelle, niin hermostui ja kurkki lauman takaa ja joutui työskentelemään liian lähellä lampaita, jolloin selvästi vähän jännitti tilannetta. Muutama ihan ok peruskuljetus saatiin, ja hauska oli huomata, kuinka Sara tajusi "seilata" lauman takana, eikä siirtää laumaa vain yhdestä kohdasta. Fizz pääsi myös ihmettelemään pässilaumaa, ja se oli ihan hieno taas :) Huomasi, että oli kyllä väsynyt, ja poikkeuksellisesti nappaili kakkoja välillä suuhunsa, mutta oli myös kiinnostunut lampaista, ja sai laumaa liikkeellekin muutamaan otteeseen, ja nyt ekaa kertaa oikeastaan hakeutui ihan itsestään tasapainoon lauman taakse. Oli taas tosi lähellä lampaita, mutta edelleen rohkea ja rento niiden kanssa. Muutama takaa-ajo kohtaus lipsahti väliin, kun joku lampaista otti spurtin ja Fizz lähti ryntäämään perään, mutta enimmäkseen oli kyllä taas ihan kiltti ja rauhallinen lampaiden kanssa.

Paimennuskuvat on Someron reissulta, kuvaajana Pipsa Sahrman

DSC07237-normal.jpgDSC07233-normal.jpgDSC07517-normal.jpgDSC07301-normal.jpgDSC07297-normal.jpgDSC07290-normal.jpgDSC07268-normal.jpgDSC07244-normal.jpgDSC07259-normal.jpgDSC07263-normal.jpgDSC07302-normal.jpg

Mitähän tässä harjoitellaan, ihmettelee Fizz. Ohjaaja ei kyllä tässä lajissa tunnu olevan kovin taitava...

Maanantaina kotona jatkettiin heti tokotreeneillä. Step treenasi ohjatun oikeaa puolta (edelleen hukassa), metallinoutoa ja luoksetulon stoppia. Fisu pääsi myös tekemään, seuraamista tällä kertaa. Fizz oli tosi pätevä, vaikka oli kuuma, niin keskittyi superhyvin, ja tehtiin nyt yhden askeleen seuraamisia ilman apuja, oli tosi skarppina. Tokon merkeissä jatkettiin myös tiistaina, tehtiin seuraamista, zetaa, kaukoja, ja tunnaria. Zetassa mokasi ekaa kertaa moneen vuoteen seisomisen (istui), ja muutenkin kyyläsi ikävästi. Kaukot sen sijaan toimi nyt hyvin, ja seuraaminen tuntui hyvältä. Tunnari oli vaikea, levittelin ison kasan kapuloita pitkin nurmikkoa levälleen, ja ei sattunut millään oman kohdalle. Aluksi teki tosi hienosti ja kärsivällisesti töitä, mutta kun ei alkanut löytymään, niin meinasi vaan tuoda jonkun väärän sen suuremmitta tunnontuskitta. Toruin, ja käskin etsimään uudestaan, ja löytyihän se oma lopulta. Uusinnalla oli ihan ok. Fizz teki luoksetulon stoppeja naminheitoilla, tää on kyllä aivan onnetonta mun heittotaidoilla :D Muutama tosi hyvä stoppi saatiin, mutta enimmäkseen heitän aivan mihin sattuu (ohi, yli, tai liian lyhyt heitto).

Maanantaina ennen mun töitä Step pääsi fysioterapiaan meille töihin. Se oli tällä kertaa aika hyvässä kunnossa, etureidet vähän kireät mutta ei samanlaista aristelua kuin keväällä. Hieno homma!