Jouluviikko on kulunut tokotreenimahdollisuuksia metsästäen ja tulevaa muuttoa valmistellen. Viime viikolla päästiin treenaamaan tokoa yllättävän hyvin! Perjantaina käytiin Shantin kanssa Ihahin hallilla, treenasin Fisun kanssa taas tokoa. Tehtiin zetan seuraamista, ohjattua ja tunnaria. Ohjatussa oli kamala, murisi moneen kertaan kapulalle mennessä :( Tehtiin sitten kuuntelua, en päästänyt joka kerta merkiltä ja pysäytin ennen kun ehti nostaa kapulan. Kerran taisi mennä myös keksikapulalle, hyi hyi. Tunnarissakin oli ylimääräistä höyryä, ensin piti juosta rivi läpi ja vasta sitten pystyi haistelemaan. Kapulan otti kyllä varman oloisena ja toi hyvällä vauhdilla.

Lauantaina päästiin myös tokoilemaan, käytiin Sporttikoirahallilla Espoossa Sannan ja Wilman kanssa. Aloitettiin paikallaoloilla, otin lyhyen istumisen ja menin palkkaamaan maahanmenosta. Jätin sitten uudestaan makaamaan, ja kutsuissa tein ensin kuuntelua ennen kun sai tulla. Vähän nyki taas. Yksilöliikkeitä tehtiin Poppi-kelpien kanssa yhtä aikaa, saatiin kivasti häiriötä. Aloitettiin tunnarilla. Tehtiin häiriötunnaria niin, että kapuloiden seassa oli leluja ja ohjatun kapuloita. Meni tosi kivasti, oli tarkka ja keskittynyt. Koitin hakea vähän lisää vielä vauhtia ja virettä ottamalla hypyn kautta, mutta tosi hienosti handlasi senkin. Sitten eteenlähetystä ja ruutua, eteenmenon kävin näyttämässä ja kerran otettiin sokkona valmiina olevalle lelulle. Molemmat meni tosi hyvin. Ruutuun otin apupalkkauksen, jotta menisi kunnolla loppuun, sekin meni kivasti. Kerran otettiin läheltä näyttöruutuna, hyvin tähtäsi taakse mutta aikaisin alkaa kyllä jarruttelemaan silti. Lopuksi vielä kierto-hyppynoutoa, kertaalleen kierrosta suoraan kapulalle ja pari kertaa toinen puoli. Sivulletulot kapulan kanssa oli vinoja ja vapauttaa itsensä ilman lupaa, näihin täytyy kiinnittää huomiota!

Joulun kunniaksi käytiin aattona tekemässä esineruutua, kaikki koirat saivat etsiä esineitä. Fisu keskittyi lähinnä juoksemiseen, vauhtia enemmän kuin nenänkäyttöä. Sara oli citykoira eikä meinannut löytää, koska ei suostunut juoksemaan risujen yli vaan kiersi. Step oli loistava. 

Koska ulkona on niin kamala keli, niin perinteinen joulukorttikuva jouduttiin ottamaan sisällä :D

IMG_1804.jpg