Aksapainotteista on tämä meidän harrastus. Viime sunnuntaina käytiin Purinalla mölli-aksakisoissa. Tavoitteena tehdä siistit kontaktit ja huomauttaa Saralle jos yrittää juosta puomin ylösmenon läpi. Tavoitteet täyttyi. Saralle lisäksi kielto, kun käskytin liian tiukasti käännöksessä, ja Stepille yksi rima. Sara juoksi puomin ylösmenon läpi, joten otettiin se uudestaan. 

Tiistaina käytiin hallilla vapaatreenaamassa. Tehtiin hyppytekniikkaa ja aata molempien kanssa. Hyppytekniikassa perussarja viidellä hypyllä, ja vauhdin kanssa. Sara meni ilman vauhtia ok, mutta vauhdin kanssa hyppäsi vikan välin yhdellä loikalla, possu. Huomautin, ja kertaalleen laitoin lelun kahden vikan hypyn väliin, sen jälkeen meni ok. Step meni tosi hienosti myös vauhdin kanssa. Tehtiin myös sellaista S:n muotoista kääntymissarjaa, jossa oli 6 hyppyä S:n muodossa, ja puolivälissä tehtiin leikkaus. Ei olla ennen tehty tätä harjoitusta, joten vähän oli ongelmia aluksi molemmilla. Saatiin kuitenkin molemmin päin yksi onnistunut toisto. Aalla Saralla meinasi olla vähän turhan lennokas meno, loikkasi harjan yli, ja askeleet eivät oikein sattuneet oikein sen takia. Ärähdin siitä muutaman kerran, ja sen jälkeen juoksi nätisti. Step teki myös aata, vapautin tosi nopeesti kontaktilta, että saisi lisää vauhtia. Toimi kivasti, ja nopeutuikin jonkun verran. 

Torstaina oli omat treenit, tehtiin Top Teamin jotain ohjausharkkaa. Radassa ei ollu mitään vikaa, mutta jotenkin meillä meni silti huonosti... Sara tuntui tosi liukkaalta, ja sinkoili vähän mihin sattuu, ja kaarrokset venyi pitkiksi. Tehtiin eka pätkissä, lopuksi räpellysnollalla läpi. Stepille laitoin pitkästä aikaa 65cm rimat, ajattelin että kyllä näitä on vaan pakko alkaa treenaamaan, kun niitä kisoissakin alkaa taas näkyä. Joopajoo, kyllä huomaa että ollaan hypitty koko talvi matalampia rimoja. Stepillä suorastaan lakosi rimoja, tosi turhauttavaa kun jokatoinen rima tippuu, lopetin radan joka kerta kun pudotti. Mitään ohjauksellisia ongelmia ei ollut, ainoastaan nuo rimat. Step paineistui jonkun verran, kun toruin sitä rimoista, ja meni tosi hitaasti. Kepeillä jätti vikan välin pujottelematta, jos en ollut ihan vieressä, tämäkin seurausta rimoista, ja niistä torumisesta. Keskittyi kyllä paremmin hyppäämiseen, ja lopussa ei tiputellut enää yhtä paljon, mutta silti jäi tosi huono fiilis treeneistä. 

Perjantai-illan ja lauantain vietin hallilla kisoissa talkoohommissa, ja lauantai-iltana vielä EKY:n vuosijuhliin. Oli tosi mukavaa, mutta yö jäi kyllä melkoisen lyhyeksi...

Hakuryhmä nättinä :)

Sunnuntaina aamulla reippaana taas töihin kisoihin... *haukotus* Onneksi pääsin välissä kotiin syömään ja hakemaan koirat. Iltapäivällä siis suunnattiin takaisin Ojankoon, tällä kertaa kisaamaan. Kolme rataa kolmosille, tuomarina kaikilla Esa Muotka. Eka rata oli agia, aika hankala sellainen. Aa oli varsin huolellisesti piilotettu putken päiden sisään, kepit mentiin seinään päin ja alussa tiukkaa pyöritystä sarjaesteellä.

A-rata

Menin Saran kanssa eka, tehtiin oikein kaunis rata, alun pyöritykset ja kepit superhyvin, takakulmassa harmillisesti yksi rima alas, Saralla meni jotenkin askeleet sekaisin (liukastui vissiin) ja törmäsi suorastaan rimaan. Lopussa ohjasin itse vähän epävarmasti, ja tokavikan hypyn kaarros vähän valahti. Tulos 5vp ajassa -10,09s.

Stepin kanssa sama rata, kävin ennen rataa kokeilemassa keppejä lämppäesteillä, kun niissä oli treeneissä ongelmaa. No eipä ollut ongelma mihinkään kadonnut, haki koko ajan väärin päin sisään ja lopetti kesken. Plääh, ihan huono fiilis lähteä radalle, kun tiesin että kepit ei tule toimimaan. Ja niinhän siinä kävikin, eka meinasi kieltää kepit, sain jotenkin survottua sen sisään, mutta jätti vikan kepin pujottelematta. Otin uudestaan, ja taas sama juttu, vika keppi jäi. Korjasin vielä, ja nyt teki loppuun asti, kehuin kovasti ja jatkettiin. Jossain välissä kiersi yhden hypyn, en korjannut joten hyl. Yhtään rimaa ei kuitenkaan tullut alas, ja kontaktit oli ihan hyvät!

Toka rata oli vähän helpompi, taas sarjaeste alussa, ja kepit vielä hankalammin kun ekalla radalla.

B-rata

Saran kanssa taas tosi hieno rata ihan viime metreille asti, ja siellä sitten hyl tokavikalla esteellä! Otin putkesta pakkovalssilla tokavikan hypyn, mutta Sara bongasikin jonkun ihan random hypyn putken jälkeen, ja kävi hyppäämässä sen mun huudoista ja ohjauksesta huolimatta :D Hups... Ei tullut edes mieleen että se sinne voisi lähteä, hyppy ei tosiaankaan ollut edes kovin lähellä.

Stepin kanssa rata kaatui jo heti tokalle esteelle, tosin siitä ei voi koiraa syyttää. Itse nimittäin olin liian lähellä siiveketää, ja tönäisin sitä niin että rima tipahti. Muuten tehtiinkin ihan siistiä rataa, kepeillä mun oli pakko vaan mennä ihan loppuun asti, enkä voinut yhtään ennakoida käännöstä, koska muuten olisi taas jättänyt kepit kesken. En sitten saanut tämän takia enää käännettyä kunnolla, ja Step sinkosi väärään putken päähän eli hyl.

Vika rata oli hyppäri, oikein hauska sellainen! Alussa aika paha kohta, tokan ja kolmannen hypyn väli oli TOSI lyhyt, siihen oli pakko saada tosi tehokas ihmisnuoli jos meinasi kierrättää järkevämpää reittiä. Onneksi näitä ollaan treenattu :) 

Saran kanssa alku meni ihan täydellisesti, kääntyi kuin unelma. Kutoshypystä meinasin ohjata ohi, ja kepeille huitaisin ihan mihin sattuu, ja peitin itse kepit, ja Sara lähti hakemaan 15-hyppyä. Oli kuitenkin kiltti ja kääntyi just ennen pois ja haki kepeille. Muuten ihan siisti rata, tulos 0vp ajassa -6,33s ja sija 2./51. Tästä oltaisi saatu kolmas hyppyserti ja hyppyvalio, jos meillä ei olisi jo Esalta sertiä... Video

Stepin kanssa myös yritin saada kunnon fiiliksen päälle, hitto vie me tarvitaan se vika SM-nolla! Alku meni tosi hyvin, ja oikeastaan koko rata muutenkin :) Pituus kolahti mutta ei kaatunut. 14-putkessa tuntui että Stepillä kesti tosi kauan, ja olin jo tosi pitkällä kun tuli putkesta, onneksi haki nätisti 15-hypylle vaikka en ollutkaan ihan siellä missä piti. Tulos 0vp ajassa -6,03s ja sija 3./51, SERT-H ja SM-nollat kasaan :) Tässä video